Fotenie svadobných šiat v salónoch. Sú zakázané?

Profilova fotka
Hi girls! stretla som sa s veľmi nepríjemným vystupovaním majiteľky jedného salónu (Rajská ul. v BA), ktorá mi po prosbe, či by ma v šatách neodfotila, paranoidne vyhlásila, že čo keby som len chcela narobiť fotky pre konkurenciu. Ostala som ako mechom udretá. V jednom salóne im vadí, ked prídete päť krát a chcete si šaty vyskúšať, zároveň im vadí, keď si to chcete uľahčiť a len známym ukázať fotku. Máte podobné skúsenosti? Ja totiž radšej chodím sama a po porade na základe fotiek pár modelov (2-3) potom ešte raz vyskúšam s kamoškou, maminou, alebo tak.
Odpovedať
1
2
Tu Rajsku som tu uz aj ja kritizovala. Vstupit tam nemozete az k satam, stojite za "spagatom", a ked mi pracovnicka ukazovala saty a ja som chcela vidiet dalsie (ja za spagatom, ona zvesavala a z dialky ukazovala), zareagovala, ze keby mi mala ukazat vsetko, tak by jej ruky odpadli... :-o O fotografovani ani nehovorim, pritom vela veci zistite az doma, ked si dokladne prezriete fotku. V salone ste v akejsi euforii, nehovoriac o tom, ze tam moze byt viac cakajucich, kedy ste tak trochu v strese, az doma na fotke zistite, ze Vam nesedi to alebo ono. A vyhovorka o konkurencii je poriadne uboha, kazda znacka ma svoje web stranky, cize kto chce, nepotrebuje "ukradnute" fotky, ale pozrie si webove stranky. Neznackove salony predsa vychadzaju presne z modelov znamych znaciek (napr. Lady Di ma site podla LaSposa, Sincerity a pod.) a urcite si pre to nepotrebovali tajne nafotit saty konkurencie.....
Odpovedať
Profilova fotka
O salone na Rajskej som uz aj ja pocula len same "chvaly". Nedavno som tam bola so sestrou, ktora ma o mesiac promocie. Uz ma tam isto nikto nedostane. Tak znudene a neochotne osoby som uz dlho nevidela. Musia tam so svojim pristupom zarobit tazke peniaze. Madeleine, fotenie v svadobnych /prip. spol. satach/ dovolili az ked som zaplatila zalohu. Myslim, ze je to bezny postup. Preto som na skusanie vzala hned niekolko poradcov, aby som pri ten "euforii" neurobila chybu a nezarezervovala si saty, ktore sa pacia iba mne a podla ostatnych sa mi nehodia. Dobre referencie mam na salon na Obchodnej Ladi Di a ich pobocku na Zilinskej. Skutocne kvalitny salon s dobrym vyberom. Ja osobne som si saty po polnoci vyberala v Trnave v salone Bliss. Pekne saty maju i v salone Gala i ked ich tam nie je vela.
Odpovedať
Profilova fotka
Obchodná? Kde tam?
Odpovedať
Fotenie az po zaplateni zalohy nie je bezny postup. Mne aj kamoske (ktora sa vydava v septembri), dovolili fotit zatial vsade (okrem Rajskej), ved je to opodstatnena poziadavka. Nezaplatim zalohu za nieco, v com sa nevidim "nezaujato", pricom prave tento pohlad fotografia umoznuje. Dobre bolo to, ze si zobrala poradcov, ale my, co si saty nechavame ako prekvapenie takmer pre kazdeho, sme poradcov nechceli, pritom doma som sa mohla dosyta vynadivat, ako vyzeram. Najlepsi kritik som si ja sama. Okolie byva tolerantnejsie ako je vhodne, preto si myslim, ze ak si vyberam saty, moznost fotografovania povazujem za jednu z podmienok, podla ktorych hodnotim uroven salona.
Odpovedať
Ahojte babenky, sice nemam zlu skusenost zo svadobnymi salonmi, ale to asi preto, ze som nehladala saty na Slovensku... :-| Som momentalne v UK a odtialto mam aj saty...a zbehala som vela svadobiek, a vsade len mile predavacky...mohla som odskusat tolko siat,kolko som len chcela a ony sa len usmievali :-D A ten usmev im ostal aj vtedy, ked som po hodine skusania povedala, ze som si nic nevybrala... ;-) Ale tento problem na Slovensku nie je len vo svadobkach :-S , asi sa stale len snazime hrat na zapadnu Europu...ale ako optimista vravim, ze to raz bude lepsie... 8-)
Odpovedať
Mne nedovolili fotit nikde... salon Fany, Michaela (Pezinok), Femina (Pezinok) Unicorn (Pezinok), ani Gabriela (Galanta) .... až po zaplatení zálohy. Potom ma nafotili vo viacerych satach... a podla fotky som si vybrala uplne ine nez som povodne chcela... proste az na fotke som si uvedomila, ako skutocne v nich vyzeram...
Odpovedať
Vilkakatka,ten problem nie je len na Slovensku. Obdobne je to i v Nemecku. Vsetci sa na teba usmievaju, len aby zarobili a ked nevidia zisk su neprijemni. Ja mam na Slovensku i dobru i zlu skusenost. Vo zvolenskych salonoch mi tiez nedovolili sa k satam ani priblizit, ci vyskusat si viac ako 4, aj to len raz. Doteraz mi zostava zahadou ako si mam podla nich vybrat, ked tie saty nevidim na sebe. Fotky ako bolo spomenute mozem vidiet na nete a nemusim sa obtazovat ani paty z domu vytiahnut. Zato v SNV som mala dobru skusenost. Pani bola velmi mila a skusala so mnou do bludu i viackrat ak bolo treba. Obliekla mi skoro vsetko co tam mala a pokojne som sa v tom mohla "prehrabat". A ked som sa neskor vratila ukazat vybrate saty mame, sama mi navrhla, aby som sa v nich ukazala i mame a to som nezaplatila ziadnu zalohu. A navyse mi dala vlastnu fotku tych siat, kedze ja som nemala fotak. Ved niekedy sa taka fotka zide nie len na skritizovanie, ale i ku kadernicke, atd.
Odpovedať
Janka, a to si v kazdom z nich platila zalohu? (Asi ma vymazu, ale bola si KRASNA!)
Odpovedať
baby, ja som mala podobny problem s neochotou k foteniu vo svadobnych salonoch v Prahe. Len v jedinom mi dovolili fotit sa, takze som to vyuzila na 150%! Ale nechapem tu neochotu, ved konieckoncov vsetky modely su dostupne na internete a v katalogoch a casopisoch, takze aka konkurencia? ake kopirovanie? ak mate sikovnu krajcirku, tak vam usije presny taky model siat, aky si vyberiete v svadobnom salone...ide o to, ze chceme konzultovat strih nielen so sestrami ci mamami, ale aj kamoskami a kolegami v praci...prosto chceme vediet nazor celeho sveta a mame potrebu sa o tom neustale uistovat....tak neviem, preco to nerespektuju svadobne salony...je to od nich trapne a jedine co proti tomu mozeme urobit je, ze tam jednoducho nebudeme chodit.... baby, drzim vam vsetkym palce pri vybere siat! :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Baby v BA, rovnaky problem Vas caka na Mlynskych Nivach. Maju sice niektore vcelku pekne modely, ale ani som nskusala, ked mi toto povedala. Nemam skratka zaujem. Mozno sa zobudia. :-)
Odpovedať
Vladka, s tou Prahou sa k tebe pripajam. Ja viem, ze aj u nas clovek najde neochotne predavacky ale tu sa s tym clovek stretava denno-denne na kazdom kroku. Mam niekedy taky pocit, ze je lepsie chovat sa ako furia.....samozrejme treba vediet, kde to uplatnit. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som sa s tym stretla v jednom salone, ze mi nedovolila odfotit sa, tak som sa podakovala, vyzliekla zo siat a odisla. Povedala som, ze sa potrebujem vidiet na fotke predtym, nez nieco rezervujem. A ona mi na to, ze fotka je blbost, ze v zrkadle je to objektivnejsie... ]-( Jej problem, salonov je dost a vsade inde mi fotit dovolili. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Zebricka, preco by Ta mali vymazat?
Odpovedať
ahojte. mne napriklad zakazali sa odfotit v salone Nicole tu v BA, az po zaplateni zalohy by to bolo mozne. V St Valentino na Zilinskej som vyskusala uz asi 10toro siat a nemaju s tym problem, ani s fotenim pred zlozenim zalohy. Velmi zlate a oxotne su tam. takze Madeleine vyskusaj tam. taktiez musim poxvalit salon Bliss v TT, s fotenim ziaden problem a ked som zrusila saty u nix, umoznili mi vyuzit zalohu na pozicanie spolocenskyx siat pre mna alebo hociktoreho z mojix rodinnyx prislusnikov az do konca tohto roka. co je super pristup.
Odpovedať
ja som takisto nemala problém s fotením - resp. s kamerovaním. Všade som bola s maminou a tá ma kamerovala... takže ani v Sokolovciach, ani v Piešťanoch, ani na Myjave, ani v Senici vám problémy robiť nebudú.. Skúste ísť vyberať šaty sem. Tetušky boli všade veľmi ochotné, ak mi bolo niečo veľké, názorne do šiat vopchali kopu špendlíkov, aby som sa videla, ako to bude vyzerať, ak mi to zúžia... ;-) , práce všetko šnurovali a keď som odchádzala s tým, že som si nevybrala, tak sa usmiali a povedali, že dúfajú, že si šatky vyberiem u nich... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
baykalac:lebo zebricka je dusa uprimna a otvorena a jej antipatie k pokrytectvu musi obcas(v inych temach) riesit admin... ;-) Tak uz ma stihomam :-D Co,zebri? :-D :-D :-D ;-)
Odpovedať
Zilinska je super... a maju andherne saty... a mozete sa przliet kolkolen chcete a aj fotit... a aj figuriny vo vyklade Vam prezlecu, ked chete zrovna tie saty... ja mam saty odtial a som spokojna... uz len vyckat do svadby :-)
Odpovedať
Bayka, lebo to nie je k teme a patri to do IP (myslim ten osobny odkaz pre Janku....)
Odpovedať
Aha, zebricka tiez som az teraz pochopila.... ale aj za to sa maze? hm, hm, hm... ;-) Zalohu som zaplatila az v Galante. Inak nemala som moc na vyber... ako som uz spominala, nemam zrovna modelkovsku postavu, a nikde nemali tak velke cisla.... alebo same cipkovane ]-( . Iba v tejto Gabriele sa mi pacil jeden korzet a majitelka mi slubila, ze mi ho usiju vacsi (a dlhsi), ale ze si este mozem vybrat aj ine lebo este budu sit novu kolekciu. Tak som si potom este vyskusala dalsich 5 siat... a menila som ich este 2x. :-D
Odpovedať
ja som v KE nemala absolutne ziadny problem s fotenim. Akurat raz sa mi stalo, ze mi predavacka len chcela prilozit saty k telu a tak odfotit :-D ale inac vsade boli predavacky mile a ochotne.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak ste s BA a mali se rovnaky problem ako ja, potom doporučujem salón na Žilinskej, sú tam tri na roztrhanie zlaté baby, ktoré Vás obskakujú a prinesú všetko od výmyslu sveta. Dokonca som bola pripravená na oveľa vyššie ceny. Výber je krásny, nie je to Nicole a je to niečo nové, budúci týždeň si prihodím do albumu fotky z fotenia tam. Sú tam fakt zlaté a majú obrovský výber.
Odpovedať
Ja som s fotenim nemala ziadny problem v ziadnom salone v BA. A musim povedat, ze so zlym pristupom som sa tiez nestretla a to som tu v ba presla veeelmi vela salonov. Vsade boli velmi ochotni a mili. Mozno som mala stastie, ale myslim, ze ta uroven nie je zla. Ale na druhej strane sa musim priznat, ze na Rajskej som naozaj nebola............ ;-(
Odpovedať
Baby chcem sa opytat oni tie svad. saty pred tym ako Vam ich daju aj operu ? Lebo ja som si tam objednala aj spolocenske saty a korzet sa mi zdal spinavy tak sa bojim ci to vobec operu ? Neviete ako to funguje :)) Inac ja mam so salonom (Rajska) celkom fajn skusenosti :)) boli zlate aj ta starsia pani aj ta mlada baba :)) Zatial dik :))
Odpovedať
brunetka, neboj, oni ich operu... ak by nie, mozes povedat, ze ich nechces. Na mna tiez davali pozor, aby som si ich nahodou sama nezaspinila, ked som si ich posledny krat skusala. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
brunetka, operú i ožehlia, preto je lepšie prísť do salónu už v piatok ráno alebo vo štvrtok večer, aby, keď nájdeš na šatách niečo, čo ti nesedí ešte upravili, opravili, očistili, ožehlili... ;-)
Odpovedať
Ako pise madeleine... cerstvo oprate (vonave), ozehlene, este mi ich na poslednu chvilu zuzovali, ze som schudla... Ale ja som si zial vybrala nejake krcive, tak som suknu prezehlovala este pred obliekanim....
Odpovedať
Tak ja mozem toto len vychvalit. Na poslednej skuske som bola predposledny tyzden v piatok, saty sme oskusali, aby ich mohli upravit a pripravit na stvrtok pred svadbou, kedy som si ich mala vyzdvihnut. Saty boli krasne, ciste a velmi, velmi VONAVE, tak vonave, ze tri dni to bolo citit a este aj po svadbe. Podotykam, bola to prijemna vona. A krasne vonala aj spodnicka (lebo pri tej som sa obavala, aby mi nedali tu z kabinky, ktoru si kazdy skusa a poslape ;-) ). Toto bola jedna z veci, ktore ma pozitivne naladili a doslova ma to ocarilo... malickost, ale moze ovplyvnit cely den....
Odpovedať
Tak dufam ze aj ja budem mat taku prijemnu skusenost :)) Dakujem baby :))
Odpovedať
Madeleine, tak fotecky tam uz mas: kedy budes mat svadbu, ked uz skusas saty?
Odpovedať
Profilova fotka
zebricka, kedze som z BA, nikdy nie je moc skoro začať skúšať. ;-) Termín neupresním, lebo sa bojím, že to prerieknem... povedzme, rokujeme... sme v procese ustálenia sa... :-D Neustále volám do kostola a reštaurácie, či sú mnou vybrané termíny ešte voľné... za chvíľu začnem byť hysterická... :-D Ak mi niekto obsadí nejaký termín, rozošlem po rodine smsky: tento termín padol, kostol nie je k dispozícii a potom sa to možno pohne... ;-) je mi nesmierne veselo a uživam si to, na hystériu bude času dosť... :-|
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?