Kedy je správny čas na kúpu svadobných šiat?

Ahojte nevestičky, kedy ste si kupovali svadobné šaty? My plánujeme svadbu na jún ale asi ako každá žena, bola som pozerať šaty už teraz a našla som úplne úžasné. Kamarátka keď ma v nich zbadala povedala, že sa skoro rozplakala...Predavačka taktiež obmäkla...No a keď som sa videla ja, poste láska na prvý pohľad. Už budem asi každé šaty porovnávať s nimi. Len neviem, či nie je príliš skoro cca 9 mesiacov pred svadbou kupovať šaty. Čo myslíte?
Odpovedať
1
2
@kikuskikusik a neda sa ze by si si ich rezervovala zatial?
Odpovedať
@pehana9 nedá, tie šaty sú vo výpredaji, čiže ak si ich nekúpim teraz tak sa môžu vypredať..A môžem hľadať znovu :D
Odpovedať
Profilova fotka
@kikuskikusik skus zajst este aspon do jedneho alebo dvoch salonov len pre predstavu ci sa ti ine nezapacia, ak sa ti stale budu zdat najlepsie tie prve tak si ich kludne kup ja som si svoje kupila tiez cca 9 mesiacov pred svadbou ;)
Odpovedať
to, ze predavacka "obmakla" je pochopitelne, isto "obmakne" pri kazdej neveste ako spravna profesionalka :-) a to, ze si sa rozcitlivela ty aj kamoska je tiez pochopitelne, "to jsou predsa svatebni" ... ale ak si naozaj presvedcena a tak velmi sa ti pacia, ze ta nelaka vyskusat si ine strihy, dalsie saty, ... tak si ich kup :-) ... avsak potom uz neporovnavaj, nehladaj, nepozeraj na ine :-) ... avsak podla mna je 9 mesiacov riadne dlha doba nato, aby ta to nelakalo hladat a porovnavat dalej ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kikuskikusik myslím si že každé predavačky sú namäkko zo šiat ktoré si tam ženy skúšajú pretože sa snažia aby ich čo najviac predali ale nechcem zase krivdiť, možno ti fakt sedeli. Nespravila si si nejakú fotku, že by si ju sem pridala a vedeli by sme ti aj my povedať či sa ti tam hodia?
Odpovedať
@mkolin bola som už v 5 salónoch, pozerala som aj na nete...ale tieto boli proste top :) @mo_tylik áno, možno to tak je, ale najprv bola úplne bez nálady..taká nervózna a potom zrazu.. tak neviem, no :) A poskúšala som celkom veľa šiat, rôzne typy, strihy..presne ako píšeš :) No, áno, je to dlhá doba, lenže ja nebudem mať veľmi čas potom riešiť tieto veci, preto sa snažím teraz, kým mám tak ,,voľnejšie" pozháňať čo najviac toho :)
Odpovedať
@magdalena_d jasné, že mám aj fotku skoro v každých šatách :) no, poraď :)
Odpovedať
Profilova fotka
@kikuskikusik veľmi pekné šaty aj keď príde mi to dosť skoro si ich už kupovať lebo za 9 mesiacov sa môže kade čo ešte zmeniť a môžeš nájsť aj krajšie šaty ale ovšem ak sa tebe veľmi páčia tak si ich kúp
Odpovedať
@kikuskikusik saty su pekne, aj s tym zavojom, ako princezna. ale ak kupujes a nie len poziciavas, tak presne ako ti pisu baby nado mnou, uz potom nepozeraj ani nehladaj.. na druhu stranu do roka moze prist ina moda, ine typy, strihy, a este sa moze stat ze priberies, schudnes atd. aby si potom narychlo nezhanala ine.
Odpovedať
Profilova fotka
@kikuskikusik Presne ako píšu baby vyššie - kúp ich, ale už sa nepozeraj po iných! A ber to ako veľkú výhodu; môžeš venovať tento zvyšný čas iným veciam a šperkovať ostatné prípravy... A predsa, keď Ti šaty nebudú pred svadbou sedieť, necháš si ich upraviť (cca. 1 mesiac pred svadbou). Moja skúsenosť je taká, že som svadobné šaty riešila neskoro: nie a nie nájsť tie správne. Takmer som kúpila také... nie veľmi vhodné... len preto, že ma tlačil čas. Potom som našla jedny šaty v jednom salóne, a hoci som sa stále pohrávala s myšlienkou, či: "Sú to oni?", vzala som ich. (Mám dojem, že každá nevesta sa to pýta.) A teraz to hodnotím tak, že som mohla zháňať/ kúpiť svadobné šaty už skôr, lebo som ich potrebovala upravovať. Dopadlo to tak, že posledné 2 týždne pred svadbou som ich nechala upraviť, lenže krajčírka to skazila a v posledný, najstresovejší týždeň, som ich dávala zachraňovať druhej. Čiže môj názor: Čím skôr, tým lepšie!! ;-)
Odpovedať
@samantha1313 Toho, že príde nová móda sa nebojím, pretože tieto sú jednoduché a ja nejaké extravagantné ani nechcem, ani by sa mi nehodili ;) No a čo sa týka hľadania, už by som nehľadala, nebudem mať na hľadanie ani čas, teda, ak si kúpim tieto :D Postava sa mi našťastie výrazne nemení, jedine žeby som schudla zo stresov ale to by sa dalo upraviť :)
Odpovedať
@miriama_dzvonikova Ooo :) ďakujem, potešila si ma! :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@kikuskikusik tiez som obehala viacero salonov ale tie ktore som si nakoniec vybrala boli proste uplne ine ako tie ostatne :-) a ine saty uz nehladam, nelaka ma to cas venujem radsej vyrabaniu svadobnych oznameni ;-) @miriama_dzvonikova presne ako si napisala keby sa nahodou postava zmenila cca mesiac pred svadbou sa daju upravit
Odpovedať
Profilova fotka
urobis ako budes chciet, ja len jeden postreh: saty su vo vypredaji, tzn. su vyradene z poziciavania, maju nejake chyby...uz tu boli pripady, ze to nevesty lutovali, ked si az doma vsimli v akom stave su naozaj saty...ja by som si velmi poctivo toto rozhodnutie potvrdila, ak by som ho mala urobit
Odpovedať
@nevestamaja to je dobra pripomienka. Na toto mnoho bab zabuda. Mna tiez takto ohurili jedny saty, velmi som po nich tuzila uz som ich tiez skoro kupila aj potom ked som ta isla druhy a treti krat som si vsimla ake su donicene takze mi bolo luto za ne dat tolko penazi. Viem ze aj pozicanie je dost drahe ale ked som si uvedomila ze tie saty budem mat aj tak iba raz v zivote na sebe tak nakoniec som si povedala ze si len poziciam. Takze pojdem este pokukat po nejakych salonoch
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, saty som zatial nebola pozerat nikde, ale v sobotu sa chystame na Ukrajinu. Mam presnu predstavu, ake saty chcem a 8 mesiacov do svadby. Tiez beriem kupu siat vopred, ako vyhodu v podobe mensieho stresu pred svadbou a venovaniu sa veciam, ktore ma viac bavia, ako vytvaranie dekoracii napr. Sice som teraz trochu pribrala, ale ked budu saty na snurovacku, tak sa dost prisposobia, alebo sa mylim? Nehovorim o zhodeni, ci pribrati 5 kg, len par cm zmena v proporciach.
Odpovedať
Podla mna su krasne a uplne ti sedia,nevahaj:) Ja som sikupila prve saty,ktore som skusala,boli to,co som hladala...a aj ked som videla vela inych,nelutovala som. Sedia ti,a upravit sa daju vzdy😊
Odpovedať
@kikuskikusik ja som si kupovala v marci (začiatkom apríla?) na január. Našla som tu na bazári, išla ich vyskúšať 100 km a bolo. Mama ma odhovárala, lebo som nebola predtým vôbec v salónoch, nič né som neskúšala..... no mala som na sebe sestrine šaty a vedela som, že taký typ nechcem ani sa mi nehodí. Chcela som presne také, aké som mala na sebe. Tak som ich kúpila. Nehľadala som už nič iné. Nemala som kedy kvôli škole. Pred svadbou som sa vydávala jedna známa a mala podobné šaty ako ja no a bola som smutná, že mala vrch šiat krajší ako ja. Zdeptalo ma to tak, že som si svoje vytiahla zo skrine, obliekla sa do nich a povedala som si, že tieto sú krásne a znova som sa do nich zaľúbila :-) Určite keď kúpiš šaty zbadáš aj keď náhodne, že fuuu tieto sú tiež krásne, prečo som sa tak uponáhľala... ale možno by ti tie nesedeli...atď. Ja vôbec neľutujem, že som kupovala šaty 9-10 mesiacov pred svadbou. A šaty na obrázku sú krásne, sedia ti, podľa mňa nemáš o čom. Je to na tebe, ako sa v nich cítiš, a tak. Môžme ti tu radiť kúp si ich, nekúp si ich, lebo je to skoro.... Ak máš stále to "nutkanie", že ich chceš, tak niet nad čím premýšľať :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ak si o nich presvedčená, že sú to tie pravé tak neváhaj a ber ;-) ...aj my máme svadbu "až" v júni a ja mám zálohu za šaty zaplatenú už teraz :)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som šaty našla keď som ešte ani netušila, že sa budem vydávať, s partnerom som bola ani nie 8 mesiacov, tak to bolo skoro. ale počas čakania u kaderníčky, keď som sa dávala česať na bratovu svadbu, v katalógu boli najkrajšie šaty na svete. urobila som si fotku a potom som si ich dala ušiť :)
Odpovedať
Tak potom ja som úplne mimo lebo svadbu budem mať až v roku 2018 ale šaty si už teraz pozérám:-) Tak veľmi sa teším na ten deň, že pomaly každý deň si na internete pozerám šaty aj keď kupovať by som si ešte určite nekupovala lebo vôbec neviem aké budú v tom roku v móde
Odpovedať
Moja saty ktore som mala na svadbe som si zajednavala pol roka pred svadbou. Nelutovala som. Pobehala som viacej salonov aj ked na tieto moje som natrafila hned v prvom salone. Ale aby si zo mna mamina a sestry nerobili srandu ze vzdy vsetko v prvom obchode kupim alebo teda zajednam tak som pobehala aj ostatne ale uz ziadne mi tak nepadli do oka ako tieto. Som sa do nich zalubila na prvy pohla ako sa hovori ;-)
Odpovedať
Super, ďakujem za tipy a rady, zajtra pôjdem s maminou ich pozrieť..Ona má na mňa najkritickejšie oko, čiže sa zariadim podľa toho aj keď ja si myslím, že krajších pre mňa niet :)
Odpovedať
Profilova fotka
@kikuskikusik sú pekné a pokiaľ si aj ty presvedčená že už krajšie nenájdeš tak si ich kúp. Svedčia ti ;-)
Odpovedať
@kikuskikusik ako to teda dopadlo? Kupila si si ich?
Odpovedať
@pehana9 Áno, už sú moje :) Teším sa z nich! :)
Odpovedať
@kikuskikusik super, tesim sa s tebou ;-)
Odpovedať
@kikuskikusik , super! Dobre si spravila. ja mam svadb v juni. Chodila som po salonoch, skusala rozne typy, pozerala po nete, mala som presne predstavu aky styl, ale nikde som nemohla zohnat take. Tak som sa rozhodla, ze si dam usit. v piatok sme sli do krakova, len tak popozerat, ake tam maju saty. Obliekla som si Ich, a finito.. nadhera, presne mali to co som chcela. A tak telefonat zenichovi, nasla som ich :D a uz sa platila zaloha. V maji mam prist po ne, lebo ich na mna siju.. :) tiez sa zamyslam ci to nie je skoro, ale potom si poviem,ze by ma asi drbzlo, keby som cakala. Na co vlastne? ked som ich uz nasla a viem, ze ostatne ktore som skusala boli des a hruza a vobec nie podla mojich predstav. Takto sa tesim, ze nemusim stresovat so satami a mozemriesit ine veci. Tesim sa s tebou! :)
Odpovedať
@maron264 Áno,presne tak som aj ja rozmýšľala.Teraz kupujem doplnky k šatám a do výzdoby a veľa iných vecí a som rada,že toto už nemusím riešiť a že už čakajú len na menšie úpravy a ja sa kľudne venujem iným milión drobnostiam 😊 Ďakujem! ☺
Odpovedať
Ja mam svadbu az v July :-) saty mam kupene uz od oktobra :-) nakolko 6 mesiacov trvA kym mi Ich usiju u dizajnera a potom 4 mesiace kym mi ich upravia uplne mieru . Nakolko je to kolekcia 2017 tak ina moda nema ako prist :-) ak sa ti pacia chod do toho :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?