Kedy vyberať svadobné šaty? Svadba je v septembri.

Zdravím Vás všetkých,som tu nová,no viackrát som si prezerala tento web. Chcela by som sa spýtať,poradiť.. Svadbu sme si naplánovali na september - kedy začať s výberom šiat? Nakoľko som väčších rozmerov-budú mi stačiť dva,tri mesiace na nájdenie/cez leto/?Požičať,či si dať ušiť? Chcem dovtedy zhodiť aspoň 20-25kg..ja viem,veľký cieľ,no keď sa hecnem,pôjde to.. Ďakujem za postrehy :)
Odpovedať
1
2
@simikav Ahoj. Ja mám svadbu 15.9. Prvotne som si našla šaty na stránke elody.cz, ktoré som si chcela objednať, boli nádherné, úplne som sa do nich zalúbila iné som nechcela ani vidieť :-D . Kamarátky ma ale presvedčili aby som si išla šaty aj skúšať - že o to nechcú prísť. Tak som bola v januári v jednom salóne a teraz vo februári v druhom (len aby som im urobila radosť) .... no a dopadlo to tak, že som si nakoniec šaty rovno aj rezervovala pretože som sa do nich zaľúbila :-) chytila som 20% akciu, takže ma vyšli celkom dobre. Podľa mňa ak máš svadbu v septembri, nie je vôbec skoro teraz na to aby si začala hľadať. Je to ale na tebe. Určite má výhody aj ušitie šiat avšak ja som sa bála že by nakoniec nevyzerali presne tak ako som chcela. Na druhej strane kedže ale plánuješ schudnúť 20kg, neviem ..... ideálne asi spýtať sa priamo v salone či by ti vedeli šaty ktoré by si si napr. teraz vybrala, tak či by ti ich pred svadbou vedeli upraviť ale už na tvoje nové miery. ide o to že ja ked som si bola skúšať, nedali mi vyskúšať akékoľvek som chcela nakoľko som útla a nie každé sa dali upraviť na moju postavu ..... ak si dáš šaty na mieru podľa mňa nájdeš krajčírku, ktorá ti je schopná za 3 mesiace ušiť šaty - zatiaľ si viete dohodnúť presné podrobnosti akú by si mala predstavu. Skús osloviť aj salony aj krajčírky a uvidíš.
Odpovedať
@gabriella26 Ďakujem za postreh. Neviem,kde zmizla moja odpoveď.. Ja som si chcela šaty skúšať po tom schudnutí-lebo je to dosť,čo chcem a mám obavu,keď by som si teraz vybrala-aby som nebola sklamaná potom..inak to celé ukáže.. Len neviem v júni-júli,či už nie je neskoro na výber,nakoľko svadby budú v plnom prúde.. Koľko šiat si si vyskúšala,kým si natrafila na tie pravé?Pomohli kamošky pri výbere,či predavačky..?
Odpovedať
Profilova fotka
@simikav oha, to je fakt velky ciel ale drzim ti palce aby sa ti to podarilo :-) Taktiez budem mat svadbu v septembri, no uz buduci tyzden idem na prvu skusku do Trencina
Odpovedať
@paulana Ďakujem :-) ,už viackrát sa mi podarilo schudnúť-ale aj veru pribrať eh..tož pevnú vôlu mať bude treba..a dúfať,že si potom nájdem šaty :-) .. Tak to všetko dobré vo výbere šiat prajem,nech nájdeš tie pravé ;-)
Odpovedať
@simikav ahoj a nechces si dat saty radsej usit? Stoji to rovnako ako pozicovne a mas istotu ze ti budu na mieru.My mame svadbu auguste, ale kedze mame ani nie 3 mesacne mimco a ja som sa vyzrala tehotna, tak mam prvu skusku v marci( uz som co to schudla),a posledne upravy budu pred svadbou,cize v pohode mozem schudnut a nemusim stresovat ze mi saty budu velke( alebo male keby si motivacne kupim mensie cislo 😂)
Odpovedať
@simikav za pol roka sa toho ešte veľa zmení, teraz sa sústreď na seba, aby si splnila svoj cieľ a šaty si budeš pozerať neskôr podľa tvojho aktuálneho stavu postavy :-) nech si nevysnívaš niečo a potom budeš sklamaná... ak ti môžem poradiť, nediétuj podľa "zaručených" diét, ale oslov trénera, ktorý ti aj vystaví jedálniček konkrétne na teba a tvoje potreby a tak isto plán cvičenia a bude ťa pár týždňov sledovať, iba takto dokážeš so sebou niečo urobiť na dlhý čas, nie s jojo efektom ;-) mám totiž okolo seba dosť ľudí, ktorí to skúšali najprv prvou metódou diét, ale tak či tak to dali až s cieleným stravovaním a cvičením (no strava urobila gro)...a potom je úplne reálne dokázať čo si si dala za cieľ ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@simikav no to je potom ten zakerny jojo efekt, ze co si schudla tak este rychlejsie priberies. no pevne verim, ze teraz sa ti to uz nestane. A dakujem ;-) :-)
Odpovedať
@simikav skúsila som si asi 10 šiat kým som natrafila na tie pravé a potom som už nerozmýšlala a hned som ich zobrala a další salon som aj zrušila. Držím ti palce, nech sa ti podarí dosiahnuťcieľ a neboj, či už budeš šaty hladať v salone alebo si ich dáš ušiť, určite budeš mať na svadbe tie pravé a budeš spokojná :-) :-)
Odpovedať
@sweetluska To je tiež pravda,len nepoznám dobré krajčírky,plus to,že neviem,aký strih by mi sadol..ale Ďakujem,zvažujem aj túto možnosť veru..
Odpovedať
@simikav mne poradila tu na MS kocka krajcirku :) A ved ta nik nezastreli ked pobehas salony zistis co sa ti hodi a podla toho si das usit ;-)
Odpovedať
@6myska Máš pravdu,u mňa to je zložité-vždy som bola baculka bojujúca s hmotnosťou-k tomu veľmi zlý metabolizmus..pred štyrmi rokmi som schudla najviac-cez 35kg za 5 mesiacov-brutálne cvičenie a zdravá strava-sama..držala som si to chvílku a potom stačilo,že prišli skúšky počas Vš,v rodine veci a prestala som cvičiť..a kilá išli naspäť..zas som schudla,zas pribrala..a toto dokola..presne všetky veci ohľadom stravovania a cvičenia viem,len sa odhodlať a vydržať..chýba mi skôr naštartovanie a vydržať v tom dlho..podpora.. Ďakujem za radu
Odpovedať
@paulana ĎAkujem za podporu ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gabriella26 Pekne,tak to si celkom rýchlo našla šaty,to som rada..tak si to poriadne uži a nech je ten deň čo najkrajší pre teba a ďakujem za príjemné slová ;-)
Odpovedať
@sweetluska To aj zvažujem,skôr je problém v hlave-že sa v nich nechcem vidieť ešte,práve skrz tú váhu na sebe :-D Ale kontakt na tú krajčírku by sa mi zišiel,ak môžem poprosiť...a cenové kalkulácie? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@simikav pokial chces este tolko zhodit tak je asi zbytocne zacat skusat saty uz teraz. takze najprv treba docielit pozadovanu vahu a az potom hladat saty. povedala by som, ze by bolo idealne si ich dat usit ale s tym, ze by si sa s nejakou krajcirkou dohodla uz teraz aby si ona na teba vyhradila cas dajme tomu v auguste kedy by si uz mala byt schnudnuta a ona bola pripravena na to, ze ti tie saty musi spichnut dajme tomu do troch tyzdnov :-)
Odpovedať
@lajtmanka87 To je dobrý nápad,ďakujem ;-) ...mne tiež príde zbytočné teraz ich skúšať-lebo to úplne inak bude vyzerať,keď budem chudšia..
Odpovedať
@simikav ja plne suhlasim s lajtmankou, to je asi najlepsie riesenie
Odpovedať
Profilova fotka
Je aj plno salónov, kde ti vedia ušiť šaty podľa tvojho návrhu alebo z ich modelov, čo ponúkajú. Ale väčšinou to trošku trvá, s nejakými tromi mesiacmi treba rátať určite. Nejaké krajčírky, čo sa tomu venujú by určite vedeli aj za kratší čas, možno to závisí aj od materiálu, čipky a podobne, to sa asi zháňa trošku zložitejšie ako bežné veci. Ja som bola šaty hľadať polroka pred svadbou a 5 mesiacov predtým som ich dala šiť, ale trošku som to nakoniec ľutovala, že som nešla skôr, potom som nemala toľko času na rozhodovanie alebo návštevu iných salónov, ako som si predstavovala. Je však jasné, že ak chceš schudnúť a máš s tým skúsenosti, že sa ti to takto podarí, tak teraz je to zbytočné riešiť nejak záväzne ešte, ale asi by som sa na tvojom mieste minimálne porozhliadala a možno by som aj poskúšala aspoň čo to. Možno by si si vedela už tereaz utvoriť nejakú základnú predstavu čo sa ti páči, aké materiály sú ti príjemné, nemusí byť všetko o postave, šaty by ti mali sedieť aj k osobnosti aká si. Aspoň by si potom keď to bude aktuálne mala jasnejšiu predstavu. Každopádne držím palce :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Svadbu som mala v septembri a šaty som vybrala v januári. Inak keď človek naozaj chce, tak tých 20kg zhodí za pol roka. Ja som pred pár rokmi zhodila 35kg za rok a konečne som bola spokojná. Teraz sa mi pár kíl vrátilo, ale už viem, ako ich zhodiť :-D
Odpovedať
25 kg je teda dost, to sa ti fakt postava uplne zmeni, teraz ti mozu sediet uplne ine saty ako ti budu potom. nechala by som to na neskor :-|
Odpovedať
Profilova fotka
ako saty by som pomaly zacala vyberat. vela zalezi aj od toho, ci chces s bazaru, nove z ali, so salonu pozicane albo usite na mieru. to si musis ujasnit asi najskor. s vahou sa tio podla mna darit bude, lebo svadba je dost velka motivacia a na to, co chces zhodit mas tak casu akurat
Odpovedať
Profilova fotka
Budem mat taktiez svadbu v septembri a prvu skusku siat mam nahlasenu na maj. Od maja si zacnem poriadne zhanat saty. Snad to bude stacit:-)
Odpovedať
@beiatriss Ďakujem pekne,veru uvidím,že čo vlastne-aj ma to láka,ísť si vyskúšať nejaké-no nemám zo seba fakt dobrý pocit..plus to ušitie..mmm-keď ja ešte sama nemám predstavu-aké šaty..hlavne ak sa to podarí schudnúť.. Ale celkovo si bola spokojná so svojimi šatami?
Odpovedať
@renya3 Fiiiha,tak to si krásne schudla!To gratulujem!A áno,ak sa človek hecne určite..a po pravde-keď sa vidím a predstavím v šatách,napríklad teraz-fuh..ťažko veru..
Odpovedať
@liana10 Ďakujem za názor
Odpovedať
@zlatiana Ja som si chcela požičať nejaké,čo by mi sadli..lebo šitie na mieru-nemám ešte úplnu predstavu-plus ako to bude vyzerať..aliexpres a iné internetové nepoznám veľmi-či tie šaty ozaj prídu v takej kvalite..ty s tým máš skúsenosť?
Odpovedať
@ivvett665 aspoň nie som sama,kto ich neskúša už teraz-je to veľmi dopredu..ako nehovorím-ženy čo si držia hmotnosť celý život-že nemajú výkyv plus mínus 20kg ,tie to majú oveľa lahšie :-) ..Ja dúfam,že ešte nejaké nájdem v júni-júli...
Odpovedať
Profilova fotka
@simikav Jasné chápem.Tak so svadobnými šatami je to kadejako, v tých katalógoch a na modelkách vyzerajú vždy super, tiež som mala prestavy xy aké by som chcela, ale keď som ich videla naživo tak už to nebolo ono a to som niektoré ani nemala na sebe, len už na prvý pohľad mi ku mne nerezali. Ja som bola so svojimi šatami veľmi spokojná, splnili úplne moje očakávania, ale stále keď vidím nejaké fotky šiat na nete tak si poviem, že škoda, že som si nedala na to ešte viac času na skúšanie viacerých ešte. Predsa, už to snáď nikdy nezažijem a to skúšanie svadobných šiat neni zrovna nepríjemné :)
Odpovedať
@simikav Dobrý deň. Dovoľte mi vstúpiť do Vašej debaty. Ak by som Vám mohla odporučiť, osobne som rada, keď príde nevesta v nejakom tom predstihu, aby sme jej v prípade potreby, vedeli objednať šaty (dodanie je pri našej značke obvykle 5-6mesiacov). Samozrejme je to asi všade inak, takže sa tento údaj nedá zovšeobecniť, dodacie doby sú rôzne. Snáď som Vám aspoň troška pomohla :) Prajem Vám príjemné svadobné prípravy
Odpovedať
Profilova fotka
Mas pred sebou teda dost roboty :) Ale nebojkaj tya nic to das v pohode. Motivacia velka :D. Najlepsie ale spravis, ked saty budu na snurovacku pre istotu. Aj tak mesiac pred svadbou, by si mala byt uz vo finalnej faze, aby sa saty stihli este napasovat priamo na tvoju novu postavu
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?