Pozor na podvodníkov zo zahraničia, ktorí chcú kúpiť svadobné šaty

Dievčatá, ktoré predávate svoje svadobné šaty cez Bazár, dávajte si pozor na podvodníkov zo zahraničia, ktorí chcú kúpiť svadobné šaty a ponúknu vám viac ako za ne pýtate s tým, že tým pokryjú poštovné. Ide o veľmi dobre organizovaný gang z Nigérie a ako som sa dozvedela z internetu, reagujú aj na slovenské inzeráty z ďalších sfér, napríklad fotoaparáty. Mne sa ozval pán, ktorý sa predstavil ako Phillip Chariot (určite falošné meno a zrejme vždy používajú nové), ktorý chce kúpiť šaty pre svoju dcéru v Amerike. Povedal, že zadal svojej banke platobný príkaz na zaplatenie sumy a zadal tam ako podmienku prevodu peňazí na môj účet to, že mu pošlem preskenovaný podací lístok z pošty, aby si bol istý, že som šaty naozaj poslala. Následne mi prišiel e-mail z americkej banky (ktorá naozaj existuje a overila som si ju na internete), ktorý mal logo a všetky náležitosti, v ktorom bola táto istá informácia, že peniaze uvoľnia hneď ako im pošlem podací lístok. Zdalo sa mi to dôveryhodné, tak som šaty poslala a čakala na peniaze. Aké bolo moje prekvapenie, keď mi prišiel ďalší mail z banky, že mám teraz poslať 185 eur za medzinárodné bankové poplatky, a teraz pozor - na účet dcéry pána Chariota v Nigérii!! Ihneď mi bolo z toho jasné, že som naletela podvodníkovi. Napísala som do tej americkej banky na email, ktorý som našla na ich stránke a tí mi potvrdili, že predošlé emaily nie sú od nich. teraz mi zostáva už len dúfať, že adresa v USA, kde som šaty poslala, je tiež falošná - keďže o šaty im určite nešlo, ale o peniaze - a že mi pošta doručí zásielku späť. Píšem toto ako výstrahu pre všetky ostatné predávajúce, aby sa nenechali nachytať ako ja.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
mne sa to stalo pred par rokmi ked o nigerijskych podvodoch este vela ludi nevedelo, nieco som predaval, prisiel mi mail zo zahranicia, vraj mi da viac ako chcem :) az v kurierskej spolocnosti ma upozornili na to ze to je podvod... :)
Odpovedať
Profilova fotka
@0012345 Mne dnes tento pán napísal lámavou slovenčinou že má záujem a hneď kúpi.. ale mne to nedalo, hlavne tá angličtina, tak som si to dala do fóra, či to náhodou nie je nejaký odrb.. a ako pozerám, veľa dievčat má s týmto problém... a dokonca aj s týmo konkrétným pánom.. takže idem mu odpísať, nech si to strčí niekam a dúfam, že sa u Vás všetko vyriešei a že sa Vám tie šaty vrátia. Prajem všetko dobré, Veronika.
Odpovedať
@veronika_michal ďakujem pekne. Nechcem sa len tak vzdať tých šiat, tak to momentálne riešim s americkou políciou v tom konkrétnom malom mestečku v USA, kam som ich poslala :-) zatiaľ to vyzerá sľubne.
Odpovedať
Ahojte baby, tiez som bohuzial naletela tomu Phillipovi Chariotovi. Saty sa uz nedali stopnut,nastastie som mu nic neposlala, lebo som ihned po obdrzani mailu, kde chcu peniaze pochopila,ze je to podvod. Spojila som sa tiez s miestnou policiou v USA a potvrdili mi, ze zadrzali 22 siat a poslu ich spat, este cakam na mail, ci tam su aj tie moje saty. Takze saty by sa mali vratit majitelkam. Len hlavne neposielajte ziadne peniaze ani ziadne osobne informacie.
Odpovedať
@eliska8788 verím, že aj tvoje šaty sa nájdu a že ti ich pošlú späť. Mne už polícia poslala fotky mojich šiat, našli ich tam na tej adrese a povedali, že mi ich pošlú. Dosť ma stálo energie, než sa mi podarilo tých miestnych policajtov presvedčiť, aby išli na tú adresu, našli moje šaty a poslali mi ich, ale nakoniec sa to podarilo :-)
Odpovedať
Este ich ennasli, pravdepodobne su este na ceste, bo sa odoslali len v piatok, ale napisali mi, ze ich budu hladat,ked pride nejaka zasielka :)
Odpovedať
@0012345 aj si bola na policii?
Odpovedať
@eliska8788 na slovenskej polícii som nebola, len s tou políciou s meste Hartwell komunikujem. oni ma najprv aj odporucili na nasu policiu, ze mam to riesit so slovenskou policiou, ale co by mi to pomohlo? Ja som potrebovala niekoho, kto by isiel na tu adresu :-) drzim ti palce, urcite najdu aj tvoje :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravím dievčatá :) Chcem Vás len upozorniť na podozrivé maily podvodníkov,ktorí by chceli kúpiť svadobné šaty do USA. richardable87@gmail.com , marcelamogensen60@outlook.com . Ponúkajú,ze zaplatia aj poštovné,ktoré si máte zistiť na stránke pošty, hneď som vedela,že ide o podvod. Prečo by si u nás z USA objednávali svadobné šaty,a nie len šaty. Tieto maily som si hneď dala do vyhľadávača a ukázalo sa,že ide o podvodníkov,tak POZOOOR aby ste nenaleteli.
Odpovedať
Aj mňa kontaktoval mail marcelamogensen60@gmail.com, že chce moju drahú bundu (mimochodom teraz v lete !!! ), našťastie som vo vyhľadávači našla upozornenie na tento podvod, preto som ani nereagovala. A hľa, znova sa mi ozval po mesiaci pod pozmeneným mailom mariejorgensen007@gmail.com s rovnakým textom o tú istú bundu :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, aj mne dnes prišiel mail ohľadne kúpy tanečných šiat cez Bazoš od mariejorgensen007@gmail.com Po zistení sumy poštovného som si radšej zistila niečo o maily. Som veľmi rada, že som našla správy od vás. Ďakujem :) :)
Odpovedať
včera mi mail mariejorgensen007@outlook.com reagoval na spoločenské šaty, ktoré mam na bazoši. Nebola som si istá, či to nie je náhodou nejaký podvod, snažil sa zistiť číslo môjho účtu. Keď som mu napísala aby najprv poslali adresu dodania, tak už mi prišiel mail v angličtine : First your bank details. Už som nereagovala..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Aj mne vcera prisiel mail od mariejorgensen007@gmail.com len som sa mrkla na mail a tam text prelozeny do slovenciny v translatore tak mi bolo jasne ktora bije. Ja som odpisala ze o akej zlave pise a aku cenu si predstavuje.Naspat mi prisiel mail ze posle sumu ked napisem aku ciastku chcem za postovne do usa. Tak som napisala ze kde konkretne mam saty poslat nech mi napise adresu.Tak cakam co napise.A budem mu/jej pisat dovtedy kym ho/ju to omrzi.
Odpovedať
Baby aj mna kontoktovala ista osoba pod menom mariejorgensen007@gmail.com posala som cislo uctu ale potom som zbadala ze je to blud mala som poslat saty a topanky co mam na bazosi nemozu sa mi naburat do uctu ked maju moje cislo uctu????netreba ist radsej do banky?
Odpovedať
Profilova fotka
ach jaj. tak my sme si to neoverili a poslali sme. a nemame ani bundu ani peniaze... do riti :( presne tento mail: mariejorgensen007@gmail.com
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@0012345 ahoj prosím ťa ako si nasla kontakt na americkú policiu ,,,,naletela som tiež
Odpovedať
Profilova fotka
je to drzosť jakí už sú ľudia v tejto dobe fakt.. hanba.. a verím tomu žienky že sa to podarí všetkým aby sa vám vrátili všetky šaty. :-( :-N
Odpovedať
Ja na ponuky v anglictine a slovencine z translatora nereagujem a to dnes sa mi ozval 8 takyto zaujemca........ Tu su ich adresy: veronika.thomas9874@seznam.cz, rolandaana1@gmail.com, saminadvsolsge@gmail.com, jdason7@gmail.com, lindajoesk@gmail.com, hcarmen3310@gmail.com, damanij95@gmail.co, lisaalasepe12@gmail.com Hadam to niekomu pomoze 😉
Odpovedať
Holky moc děkuji za tuto diskuzi. Konkrétně damanij95@gmail.com se ode mě právě pokouší zakoupit šaty pro svou neteř a moc na to spěchá :-D Peníze jsou prý na cestě, ale banka čeká na doklad o odeslání :-D Tak jsem je poprosila o ten doklad, že si nechám ověřit jeho pravost. A zatím se neozvali... podvodníci jedni. Snad se nachytá co nejméně lidí :-/
Odpovedať
@miroslava23122013 pomohlo ;-)
Odpovedať
@miroslava23122013 pomohlo aj mne ďakujem:-) presne mi prišiel mail od lisa.... ponúkla mi viac ako som chcela a chcela moje bankove čislo
Odpovedať
Profilova fotka
Mňa by nejak ani nenapadlo posielať šaty niekam do zahraničia. Po pravde predaju vecí mimo sk sa zatiaľ tak všeobecne bránim. A podvody so šatami sú teraz dosť známe, tak by som povedala, že to žienky už ani nejak nenapadá, že by ich mali niekam za hranice predávať. človek si nemôže už byť istý ničím.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
adrian.harris231@gmail.com mne dnes prišiel z tohto mailu + z dvoch čo ste spomínali vyššie, už som rozmýšľala nad tým, že to odošlem. ďakujem za varovanie!! :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Mne vcera prisiel email od w.desmond1119@gmail.com...nemate aj s tymto dotycnym skusenosti? Tiez si myslim ze asi klame...chce saty poslat do Nemecka
Odpovedať
Profilova fotka
@megustek ahoj aj mna kontaktoval cez vytvoreny účet, tak som písala adminke janamartish a dala ho blokovať, určite mu nič neposielaj
Odpovedať
Kamaratka takto predavala svadobne saty na bazosi a jej dokona prisli dva maily od dvoch roznych ludi, kazdy chcel tie saty poslat niekam inam ale vedela o tychto podvodoch tak neposlala a myslim, ze aj dobre urobila. Smutne je, ze sa stale najdu zeny co na to naletia :-|
Odpovedať
@megustek Aj mne tento pisal. Podla mna je to podvodnik. Aspon podla tej lamavej cestiny. Taktiez ma kontaktoval j.getz442@gmail.com, detto. Idem napisat adminke.
Odpovedať
@megustek aj mne písal desmond1119@gmail.com a dnes zase j.getz442@gmail.com. už mi to ide na nervy :/
Odpovedať
Dakujem za info
Odpovedať
Profilova fotka
Baby na take spravy by som uz ani neodpisovala, rovno kontaktovat adminku a hotovo. Hlavne ak vam pisu aj viackrat, ved to uz je uplne vidno, ze oni uz ani nevedia komu vsetkemu to posielaju, len skusaju, kto im na to naleti este.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?