Ako uplatniť svadobné zvyklosti z rôznych regiónov?

Ahojte, mate skusenosti, ked nevesta a zenich su z rozlicnych regionov Slovenska, kde su rozlicne zvyky (svadobne pierka, redovy tanec), ktore zvyky by mali na svadbe dominovat - podla nevesty ci podla zenicha? Podla coho sa mame rozhodnut, aby sme mali aj kompromisy, ale aby to nebol mis-mas...:-)
Odpovedať
ziadne rady, kocky?
Odpovedať
Profilova fotka
@sslavulka tak máš dve možnosti - podľa počtu hostí, z ktorého regiónu ich je viac alebo podľa teba...myslím, že chlapov vôbec nezaujíma, či sa dávajú svadobné pierká všetkým alebo len chlapom a pod. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
U nás to bude tak že skombinujeme zvyky z obocb regiónov. U môjho drahého je to napr. Tak že sa IDE s nejakou "zástavou"(ozdobený stromček) po nevestu, u nás to nie je tak nakoniec sa pôjde aj s tou "zatavou". Potom u nás je zvyk že sa pri odobierke nedavaju kriziky rukou na čelo ale zehna sa kolacom tak ked sa bude odoberať priateľ budú sa u nich zeynat normálne a u nás to bude po našom. Potom u nás sa netancuje druzbovsky ale bude sa tancovať lebo sa nám to páči ako to je u môjho draheho. Akože sú to len detaily ale z oboch rodín budú ľudia z tychto zvykov troška prekvapení.
Odpovedať
Profilova fotka
V minulosti sa preferovali zvyky z regionu nevesty nakolko vtedy dbali na to ze svadba by mala byt tam odkial je nevesta....dnes je to vsetko na vas ako to vy chcete ako sa vam to paci :) ak sa neviete dohodnut co nie a co ano mas vyhodu ;) mozes sa ohradit tymto zvykom z minulosti :P Kazdopadne ti prajem pevne nervy a nech to vsetko dobre dopadne :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?