Kedy urobiť svadobnú odobierku? Pred alebo po fotení?

snad tu takato konkretna tema este nie je.. otazka najma pre tie, ktore sa chcu ist fotit pred svadbou. mame svadbu koncom oktobra, obrad az o pol 5tej a kedze chceme fotenie vonku, tak je jasne ze sa budeme fotit pred obradom, aby este bolo svetlo. a tak vznikla dilema ako to nakombinovat s odobierkou a vobec prichodom zenicha k neveste. zatial mame dohodnute fotenie na 13:00- 13:30 zaciatok, berieme aj s rezervou ze to bude trvat tak hodinu a pol az dve hodiny minimalne. kedy robit odobierku? ked po mna pride zenich pred fotenim? u nas sa totiz stretne ta najblizsia rodina a samozrejme by chceli byt pritom ked po mna zenich prvykrat pride. urobit tu odobierku uz vtedy? alebo nechat zenicha prist, urobit nejake tie formalitky popritom.. vypadnut na fotenie, rodina bude mat zatial nejake pohostenie a oficialnu odobierku urobit az po navrate z fotenia pred odchodom na obrad? ako ste to robili vy?
Odpovedať
1
2
ahojky. my sme mali svadbu 6.Oktobra o 15.30 a tiez sme mali dilemu, no vyriesili sme to tak ze pred obedom sme sa isli fotit a potom sme sa vratili a o 14.00 sme mali oficialnu odobierku a isli sme do kostola. Tiez som chcela aby prisiel zenich aj s rodicmi a uvideli ma naraz, ale neviem si predstavit, co by rodina robila 3 hodiny u nas doma kym by sme sa my fotili. A hlavne ked by bola odobierky pred fotenim museli by byt vsetci nachystani uz pred obedom, co da casovo dost zabrat a potom co... vyzliect sa a cakat do sobasu...? no je to komplikovane, tak sme to vyriesili tak ako sme to vyriesili a myslim si ze to bolo fajn a nikto sa nemusel nahanat a stresovat ci stihame :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj mambba, my sme mali svadbu v marci a tiez sme sa boli fotit pred obradom. Sobas sme mali o pol stvrtej a isli sme sa fotit o pol dvanastej. Prisli sme spät z fotenia asi o jednej a zenich potom aj s rodinou prisiel asi o pol tretej. Bolo to aj tak super, a ked ma uvidel v satach, asi sa do mna znova zamiloval :-D . Jedine na co sa zmohol-povedal, ze som velmi krasna...a to je fakt super pocit... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my budeme mat sobas o 14:30 a fotit sa pojdeme este pred odobierkou cize medzi 11. - 12.30...snad za hodinu a pol sa pofotime a potom domov na odobierku...samozrejme kazdy pojde kk sebe domov a zenix pride o 13:30 aj s rodicmi a potom sup na MsU ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte baby my budeme mat svadbu 11 oktobra, ale nechcem aby sme sa fotili pred odobierkou nech je to tak ako má byt ženích má vidiet nevestu až pri odobierke a fotit sa pojdeme potom M
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte holky.. :o) Tak mi budeme mať svadbu o 15/30hod a bude to tak, že ženích príde aj s rodinou ma vypýtať :-) a potom mi dvaja ufujazdíme na fotenie na hrad.. :o))) a z hradu šup na sobáš :-D A kým sa my budeme fotiť, rodinka bude popíjať... :o))) ;-)
Odpovedať
Mambba, my to mame tyzden pred vami :-) A riesime to tak, ako tu uz niektore kocky spominali..sobas bude o 15:00, fotit sa ideme pred tym, okolo 11, 12tej. Na fotenie pride zenich len sam, potom pojde zasa domov, zoberie so sebou zvysok osadenstva :-D a vsetci pridu ku nam na odobierku..Ja viem, ze to nie je az tak romanticke, ze ma prvykrat neuvidi az na odobierke, ale takto to bude podla mna pohodlnejsie a pre nas jednoduchsie.. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
No, my sme sa sice brali v juni, ale ze by bolo krasne slnecno sa tiez neda povedat - teda nie cely den, ale spravili sme to tak, ze sme urobili odobierku u nasich, resp. nie taku klasicku, len take podakovanie sa, nasich sme nechali doma nech sa lubia :-D my sme sa isli fotit a potom sme uz dosli rovno na obrad, kde sa vsetci meetli pred kostolom a nikto nenamietal... bolo to pohodlne, nie mozno uplne romanticke (ze ma nevidel az v kostole), ale neda sa mat vsetko a rodinka sa prisposobila nasim poziadavkam, kedze to bola NASA sobota 8-) tak nech vam to vyjde vsetkym podla vasich predstav ;-)
Odpovedať
kolko casu treba rezervovat na fotenie? 2hodiny stacia?
Odpovedať
Profilova fotka
tato tema mi padla vhod... mna by skor ale zaujimalo - ak niektora mate dajake skusenosti... ako sa robi odobierka v pripade,ze jeden z rodicov uz nezije... v mojom pripade: ja uz nemam ocina a mojmu priatelovi tiez jeho vlastný otec zomrel... pocula som, ze sa zvykne chodit na cintorin... ale este sme v rodine taku svadbu nemali... tak vobec neviem co a jak... d.
Odpovedať
Profilova fotka
ano, aj ja som pocula, ze sa chodi na cintorin na kvety. Tusim ze tych zosnulych zastupuje pri odobierke krstny otec, alebo mama...ale nie som si ista
Odpovedať
noraah: mne fotograf odporucal 2 hodky si nechat na fotenie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
mne fotograf odporucal rezervovat si tri... ked k tomu ratame dopravenie sa na miesto, priprava zahrievacia hodinka, naostro.. Mozu to byt fakt tri hodinky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
nam tiez povedali ze tak okolo 2 hodin to bude trvat...nastastie to nemame z domu na fotenie daleko :-)
Odpovedať
my to mame blizko, takze nam budu staci aj dve...zalezi kde to fotenie bude, ak by nebodaj prsalo, tak u nas aj viac, kym sa dopravime k nejakemu peknemu interieru...tak verim ze bude pekne :-D
Odpovedať
Profilova fotka
my mame na foceni hodinu... hmmm
Odpovedať
Profilova fotka
my sme sa boli fotiť pred svadbou. Mali sme na to skoro 2 hodiny, ale aj 3 hodiny by boli málo. Dalo sa tam využiť toho veľmi veľa. Ale aj tak máme nádherné fotky.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte baby, ja mam svadbu 15.11. o 16tej, takze fotit po obrade by bola katastrofa. Napriek tomu nechcem, aby ma buduci manzel videl este pred sobasom. Chcela by som, aby ma vsetci uvideli prvy krat az ked budem kracat k oltaru. Som z toho smutna. Co urobim? :-) Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
mozete sa fotit v nedelu. Ak teda budete vy a saty v zodpovedajucom stave... ;-)
Odpovedať
Ahojte nám začína obrad o 16:00 a s fotografom sme dohodnutý na 14:15 a odtiaľ rovno na obrad.... :-)
Odpovedať
emily mi tak podobne, obrad 15:30 a fotenie 2 hodky pred...nechcela som po obrade, lebo v ziadnom pripade by som nenechala hsoti 2 hodiny cakat, museli by sme to urobit tak, ze do saly, prvy tanec, prve jedlo a ked by sa rozbehla zabava, zdrhnut na fotenie...no a v oktobri by uz hold tie fotky mohli byt tmave
Odpovedať
petruska...potom a si len v nedelu, lebo ak sa pojdes fotit v novembri po obrade obavam, ze uz moze byt tma
Odpovedať
alebo posunut obrad na skor
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
petruska....este jeden napad....moze byt fotenie aj po obrade, ked si vyberiete neaky pekny priestor vo vnutri, neviem, ake mas vo svojom meste moznosti, ale u nas sa pary chodia fotit do krasneho kastiela (kde sa stvieti aj o 7 vecer), nielen pary, co sa fotia neskor, ked vonku uz nesvieti slniecko, ale aj pary, ktorym nepraje pocasie a vonku aj o 12 je uprsane a mracna robia sero, ako o 7 vecer... :)
Odpovedať
tak inak toto je tema, ktoru ja riesim uz asi mesiac a stale som sa nerozhodla....fakt uz neviem.... plusy ineho dna... vela casu, ziaden stres kedy ist, ziaden stres, ze na nas niekto caka, viacej miest, kde sa foti, uvolnena atmosfera, ze mame len 1h a 32minut a 25 sekund na to...viac fotenia= viac sance, ze niektore fotky budu zverejnitelne :) nevyhody ineho a vyhody svadobneho dna (a tych mam zatial viac)....obycajna praktickost, ze sa necham ucesat a nalicit este raz...kamaratka bola velmi sklamana z fotiek, kde mala skaredsi uces ako na svadbe a bola aj trosicku inak nalicena a fotila v nedelu a po prebdenej noci bolo vidiet, ze je unavena aj on aj on.....urcite nie den pred, ked uz ma ma vidiet, tak nech uz je to sucastou "nasho dna" ci uz pred odobierkou alebo po obrade.....neviem ci som este stale taka naivna, aj ked vek uz by som na naivitu mat nemala, ale stale verim v tu rozpravkovu chvilu, ked pride a prvykrat ma uvidi a odprosi ma od rodicov a odvedie si ma do kostola, tak ist sa fotit iny den, verim, ze to nieje ta atmosfera, sice niekto vravi, sak na fotkach vidno, ze sa milujeme a to je podstatne, ale neviem no.....a este jedna vyhoda dna D, spomente si na vsetky super akcie, kde ste boli, na chaty a zurovacky, ved najlepsie fotky aj tak boli tie, co len tak spontalne pri zabave vznikli a ukazali, aka bola atmoska....a este naozaj posledna vec..chcem mat krasne fotky, co budem hrdo ukazovat kazdemu, ale chcem mat hlavne krasny spolocny vstup do manzelstva a fotky neposielam do katalogu la sposa, tak nech su krasne ale hlavne uprimne :) tolko moje dllllllhe nazory...ospravedlnujem sa tej, ktora sa zobudila pri tejto poslednej vete :D
Odpovedať
Souhlasím, pro mě je kouzlo okamžiku cennější než fotky...
Odpovedať
Toto je aj moja velka dilema... Najlepsie by bolo fotenie medzi obradom a hostinou ale to mi nasi hovoria ze nechat hosti na 2h samych je blbost... svadbu mame o 4tej poobede..tak ratam skoncime o 5tej, to uz aj tak svetlo nebude najlepsie.. to ja neviem... s odobierkou.. tiez neviem.. my totizto nebyvame u rodicov..zijeme spolu uz vyse troch rokov v zahranici.. cize ked prideme domov, budeme spat u nasich.. ale zda sa mi blbe vyhodit mojho nastavajuceho noc pred svadbou niekam inam a potom ma ist pytat niekam kde ani nebyvam... no ja neviem ci to nie je cele nejake divne... a ak by aj prisiel ma vypytat, a potom by sme sa sli fotit, neviem si predstavit jeho anglicky rozpravajucu rodinu a moju nie az tak anglicky rozpravajucu, ako a o com by sa rozpravali tie 2h... ja sa zblaznim, tolko komplikacii...
Odpovedať
My sme sa fotili pred obradom a boli sme obaja veľmi spokojní. My sme spolu bývali aj pred svadbou, neriešili sme také veci, že manžel pôjde spať k svojim rodičom a ja k svojim - spali sme u nás doma, ráno som si odcupkala ku kaderníčke, potom k nám prišla vizážistka, manžel bol súčasťou tohto všetkého, robil kávu, čítal noviny, obliekli sme sa a išli sme sa fotiť na pohodičkových pár hodín do obradu. Až potom sme šli k svojim rodičom a odobierka bola aj tak úžasná, pretože aj keď ma manžel už pred ňou videl, malo to inú atmosféru. A svadobní hostia sú tiež uveličení z nevesty, lebo ju vidia prvýkrát :)
Odpovedať
Mě všichni uvidím poprvé až při nástupu na zámku, takže se na to strašně moc těším, odobírka u nás nemá tradici. Fotek dáme pár potom (obřad je ve 12) a pak už jen momentky, nepotřebuju žádné stylizace. To, že se manžel oblékal tam, kde ty, je fakt dost netradiční, proč ne, když vám to vyhovovalo, mě se líbí hrát si ten den na to, že jsem ještě rodičů :-) Můj snoubenec má sice domov stovky kilometrů od nás, ale ubytujeme ho u svědka v sousední vesnici.
Odpovedať
Simi mas pravdu, tak to bude asi najlepsie.. alebo aj keby sme sa len cely den nevideli a potom az ked budem oblecena... aj tak bude uzasnuty ;) ...a potom presne, na obrade budu uzasnuti hostia ;)... fotky chcem pekne a chcem nechat na ne dostatok casu...
Odpovedať
Podla mna odobierka mala svoj vyznam tak sto rokov dozadu. Vacsina snubencov uz aj pred svadbou zije spolocne, tak naco saskovat ? pre pobavenie susedov ? Podakovat rodicom za vychovu sa da aj na hostine a je to ovela posobivejsie a krajsie ako medzi dverami v panelaku :-S Hlavne sa mi nepaci, ked pride nejaky cudzi ujo starejsi a snubenci po nom musia opakovat podakovanie rodicom ako male cecka v skole, to je pra mna neskutocne trapne a neosobne :-|
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?