Kroj na redový tanec. Kde sa dá požičať?

Profilova fotka
viete mi poradit, kde by som si mohla pozicat kroj pre redový?
Odpovedať
1
2
AHoj skus pri Jumbe oproti nemocnici :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte kocky, ak hovorite o spolku Kultobin -tak uz nie je v Jumbe...mam aj kontakt lenny, ak chces poslem Ti do IP
Odpovedať
Ahoj baby, kroj v Kosiciach sa da zohnat v Zeleziari, teda spolok Kultobin a prestahovali sa z Jumbo Centra na KVP do byvalej budovy materskej skolky na Starozagorskej. Pozicovnu krojov ma na starosti p. Richnavska a je to fantasticka zenicka, ktora poradi a poskusa s tebou. Ak ti nahodou Dudulka neposlala kontakt, ozvi sa lenny, a poslem ti priamo mobil na p. Richnavsku. Inac pozicanie kroja aj s cepcekom a krpcami stoji cca 1000 - 1500 Sk, zavisi od typu kroja.
Odpovedať
Profilova fotka
ano uz mam kontakt, dakujem pekne :-) :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
no Sonka ja som v Kultobine platila 1990,- za kroj tzv. Žipov...
Odpovedať
No Dudulka, tak neviem, asi to zavisi aj od toho ci je uplne novy, alebo kolko razy bol pozicany? No neviem. Ja som platila 1500.
Odpovedať
Profilova fotka
neviem kolko krat bol pozicany, to ma nenapadlo opytat sa :-| a ty mas aky???
Odpovedať
ahojte babule, v KE napr. je viac suborov (5), jasne ze Zeleziari maju najvacsie krojove moznosti, ale ak sa v hociktorom z nich informujete tak snad aj tam vam budu ochotni kroj pozicat...vsetky maju svoje stranky
Odpovedať
Aj my mame vo Vranove pozicovnu krojov na svadbu, vraj je to uplne nove...este som tam nebola, ale urco zajdem, ak sa dostanem domenko... :-( :-|
Odpovedať
Kde sísli vo Vranove tá požičovňa krojov??
Odpovedať
Asi bude niekde , kde sidli aj FS Vranovcan, podla mna :) ..alebo FS Zamutovcan mozno...
Odpovedať
Neviete,kde sa da kupit kroj pre redovy tanec v Bratislave?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
CO JE TO, REDOVY TANEC? Prvykrat v zivote to pocujem. Toto je naozaj velmi naucne forum :-D
Odpovedať
Profilova fotka
pikha :-) vidiet, ze si zo zapadu :-) redovy tanec sa hovori u nas :-) je to ten popolnocny, ked vsetci tancuju s nevestou (zacepcenou). Redovy od slova red = rad (ludi cakajucich na tanec s nevestou).
Odpovedať
Profilova fotka
Ahaa :-) diky Terezka. Strasne naucne forum :-D uz som takto narazila na syrove korbaciky na svadobnych stoloch :-) a to tiez u nas nevidiet. Vazne plati, ze iny kraj, iny mrav ;-)
Odpovedať
Ok, skusim kuknut radsej obchody na vychode. :-)
Odpovedať
No babule, pripajam sa - to matia - kroj kupis kdekolvek v ULUV-e, a za poriadne ceny. Ak by si sla na nejake folklorne linky, napr. Prebudena piesen, tam zvyknu byt rozny remeselnici- teda aj ti co siju kroje, resp. ludovy odev toho ktoreho regionu. Pretoze na vychode asi nebudu robit kroje od vas. Skor hladaj vo vasom regione, lebo co "dzedzina to kroj" :-) A v ULUV-e asi nenajdes naraz komplet kroj. A takisto, co chces mat na nohach. Vie ma riadne rozosmiat nevesta v kroji a bielych sandalkach... Ale to je zase vec vkusu.
Odpovedať
- a co sa tyka redoveho tanca, vsade sa vola inac - niekde satkovy (od satky), u mojho mileho ho dokonca volali saleny tanec :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Profilova fotka
caute kocky, neviete po takej dlhej dobe nieco nove k tejto teme? nejake nove kontakty, tipy, triky? dakujem ;-)
Odpovedať
Vo Vranove sa kroje sice poziciavaju vo FS Vranovcan, ale skusali ste pani Jencovu v Cemernom? Kroje sije pre mnohe subory, aj pre Zeleziaristov v KE. Cena pozicovneho so vsetkym bola 500 Sk. A vyber ma skutocne obrovsky, ak chcete kontakt napisem internou postou, pa. BTW: Som folkloristka akroj som si od nej pred dvoma rokmi kupovala
Odpovedať
My sme mali požičaný kroj od tých , čo majú Vranovčan, ani neviem ako sa volajú. Boli zlatí a ochotní, takže nebol žiaden problém. Vybavoval to brat takže nejaké podrabnosti ani neviem.
Odpovedať
Ahoj aj ja by som poprosila ten kontakt, nemam este vybrany kroj a v svadobne salony poziciavaju okolo 2500 SK to sa mi zda byt vela. Diki
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte, môžete mi poradiť, kde ešte okrem Košíc sa dá požičať Zemplínsky kroj? Požičiavajú k tomu aj obuv? :-N
Odpovedať
moni neskusala si nejaky subor, trebars dopravar alebo ekonom ci nepozicaju?
Odpovedať
Profilova fotka
Leni díky, skúsim pozrieť. Nepoznám folklórne súbory, skúsim nájsť ich web stránky a pozrieť. Môže to byť kľudne aj na východe, mám tam cestu, len som chcela niečo bližšie k Michalovciam ;-)
Odpovedať
Caute baby. Ja som mala tiez pozicany kroj u pani Jencovej v Cemernom. Cena 500sk plati. Pozicala mi toho viac a dosila mi satku na hlavu, lebo cepiec som nechcela.
Odpovedať
Profilova fotka
Baby nemáte niektorá kontakt na tú pani Jenčovú z Čemerného?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
ďakujem kocurko si poklad :-)
Odpovedať
luluke • 23. mar 2007 o 00:05 Ahojte nevesticky, viete mi niektora poradit, ci sa da niekde pozicat kroj na redovy? A co tak babky na odcepcenie, da za ich niekde "zohnat" :-N Diky moc ivana82 • 23. mar 2007 o 07:32 Skus v nejakom ludovom subore v meste, v ktorom byvas alebo v jeho okoli. Teda u nas take nieco poziciavaju, tak sa skus spytat aj v Bratislave. pekny den :-) xiomaradiva • 23. mar 2007 o 08:02 luluke, skus si pozriet katalog firiem a tam je jeden bratislavsky folklorny subor : Dopravar, myslim, ze je tam nejaky kontakt, ak nie, tak minimalne adresa.... xiomaradiva • 23. mar 2007 o 08:08 je to v sekcii Hudba a zabava, ak to s nimi nahodou nepojde, tak skusaj v okoli Ba, najlepsie niekde v Pezinku. inac, mala by si ozaj zhanat kroj iba z tejto arei (myslim v okoli BA), pretoze kazdy kraj ma iny kroj. Napriklad Sarissky kraj ma uplne iny kroj nez nejaky detviansky napriklad.... Kazdy jeden sa od druheho navzajom odlisuje.... pavianca • 23. mar 2007 o 09:04 to luluke: Kroje požičiavajú všetky štandardné súbory v BA, od Techniku, Ekonóma až po nás.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?