Netradicny program

Ahojte kocky, boli ste uz na svadbe resp. mali ste na svadbe nieco uplne vynimocne, co ziadna nevesta nemala? Napr. nejake vystupenie-ak je jeden z vas spevak ci tanecnik ci profi sportovec? Premyslame nad tym, skrslo to ako idea namiesto polnocnych zvykov redoveho tanca.... Dakujem za nazory.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja teda neviem,ale ved to nie je stuzkova ze vymyslas program!nic v zlom kazdeho vec,ale ja si svadbu predstavujem tradicne tym nemyslim ze nechcem nic moderne,ale proste obrad,prvy tanec,rodicovsky,zabava,cepcenie,redovy a zabava do rana...ziadne tomboly,vystupenia,ciganky...to sa hodi na stuzkovu ci pkes nie na svadbu...
Odpovedať
Profilova fotka
@petulda333 tiez nie som za to, aby cela svadba bola program, ale sslavulka chcela len nieco namiesto redovej. Nie kazdy ma take tradicie. Ja som doteraz nevedela, co je redova ani cepcenie, lebo u nas take zvyky nikdy neboli :)
Odpovedať
@sslavulka my napríklad budeme mať program medzi jednotlivými jedlami. Ale my máme celú svadbu takú nie tradičnú - beriem si Belgičana a jeho rodina nevie takmer vobec po anglicky a moja rodina zase nehovorí holandsky, alebo francúzsky. Tak sme museli niečo povymýsľať, aby zábava nestála a aby sa aj trošku navzájom zoznámili. Takže budeme mať napríklad také zábavné zoznamovanie, kde sme na každého hosťa napísali na kartičky jeho malú charakteristiku a ostatní budú hádať, o koho sa jedná, ďalej "malé jazykové okienko", kde sa budú učiť nejaké základné vety v jazyku tej druhej strany a ochutnávku "na slepo" (kde hosťom budú podávané rozne typy nápojov či pochutín z Belgicka a Slovenska a oni budú musieť uhádnuť, či sa jedná o belgický alebo slovenský produkt. Víťaz dostane veľký darčekový kôš) atď.. Ale bude nás len 20, takže sa to dalo vymyslieť.. Inak je dosť bežné pre rôzny krajiny Európy, či sveta, mať rozne programy na svadbách. V Belgicku je napríklad zvykom, že o tento program sa starajú svedkovia. V Amerike sa svadba bez programu pomaly ani neráta ako svadba.. :) Samozrejme, tradície sú tradície, ale ak ste naklonení urobiť to inak, ja by som na tvojom mieste do toho išla. Ja osobne by som redový tanec a čepčenie, ani dokonca hádzanie tanierika, či vźajomné jedenie slepačej polievky, veru nechcela. A to som Slovenka ako repa, hoci s nastávajúcim z Belgicka. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@miskap2111 super, to predstavovanie hosti s papierikmi vyzera fajn :)
Odpovedať
My sme mali len tradicne, ale bracho mal vystupenie a lekciu salsy - nebolo to zle, ale clovek si velmi uvedomoval, ze je to 'kulturna vlozka' :) jedna znama mala brusne tanecnice, co okolo polnoci nemusi byt zle :) ja by som to asi nechala na dja, kapelu alebo starejsieho, aby navrhli nieco originalne ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@januska_7 presne ako pises ;-) ....zalezi na DJ, kapele, alebo starejsom a v neposlednom rade, aj na samotnych hostoch ( resp. svadobnych mamickach vela krat ) a nemusi to byt vzdy iba okolo kadejakych tancekoch, svadobnom koci, alebo tombole a pod. 8-) ...
Odpovedať
U môjho nastávajúceho sú takéto zvyky. Čo by som chcela aj ja, napríklad predávanie pierka alebo závoja. Starší družba ponúka na predaj a ostatní akože kupujú hádžu peniaze do taniera a skúšajú si či im pristane, ale nakoniec aj tak to kúpi ženích ak sa jedná o pierko alebo závoj nevesta. Potom únos nevesty, hádzanie kytice pre družičky alebo hádzanie podväzku pre družbov, o polnoci čepčenie v krojoch s nejakým programom a tradičná redova...bola som na svadbe, kde premietali prezentaciu z ich života, alebo ženích s družbami natočil videoklip a to púšťali. Potom napríklad taká tombola, že každý niečo mal priniesť a samozrejme potom po losovaní každý niekto niečo vyhral...alebo test ako poznáte mladomanželov a výherca vyhrá cenu... Ako program som videla aj staršieho družbu prezlečeného ako cigánku a balamutil ženícha a ťahal z neho peniaze (celá svadba je len o peniazoch keď tak premýšľam :-D ) alebo testy pre mladomanželov, kde za odpoveď áno sa dvihne biela nevestina topánka a za nie čierna ženíchova topánka... skôr ako program s tanečnicami by som uvítala harmonikára, kde si ľudia zaspievajú :-)
Odpovedať
Ahoj, moja sestra bude mať na svadbe ako program, prezentáciu s fotiek, kde sa zamerali skôr na vtipne fotky.
Odpovedať
Ahojte, my na svadbe nebudeme mat ziadne zvyky - ziadne cepcenie, redovy, hry /tombola, kviz, atd/, ale kedze moj nastavajuci je majster sveta v jednom sporte, rozmyslali sme, ze by to bolo ako polnocne prekvapenie pre hosti, kedze vacsina ho nikdy v "sportovom vykone" nikdy nevidela, dokonca ani ja. Takze tymto smerom bola mierena moja otazka - DJ s tym nema nic spolocne, januska_7, kapelafantom je to na nas, a na nikom inom, ci to zaradime, alebo nie - a tu som chcela pocut vase nazory, ale nic relevantne som sa nedozvedela...takze ziadna profi spevacka - ci spevak, ci tanecnik -tanecnika, ktori boli novomanzelia nic take nerealizovali? :-)
Odpovedať
@miskap2111 super mne sa toto velmi paci :-) podla mna budete mat skvelu zabavu ;-) :-)
Odpovedať
@sslavulka jasne kludne to zaradte, aj ked sice neviem o aky sport sa jedna ale urcite to zaujme ;-) ja som napriklad bola na svadbe kde zenich bol iluzionista (mal seriozne rekvizity) a do kratkeho vystupenia nenasilne zapojil aj 2-3 svadobcanov :-D sme sa dobre nasmiali, vyslo im to super :-D nebolo to nic trapne, hlavne aby to nebolo moc dlhe, proste len na take ozvivenie ;-)
Odpovedať
Moj manžel je šermiar,..takže bol aj súboj o právo prvej noci..samozrejme mečmi :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?