Niečo nové, staré, požičané, modré - čo ste mali?

Ahojte. Budem mať svadbu a hovorí sa že by nevesta mala mať niečo nové,staré,požičané,modré a ešte som počula že darované a ukradnuré:joy::joy::joy: Čo ste mali s toho. Ďakujem za rady.
Odpovedať
mala by mať - ale nemusí 😊 svadba bude platná aj bez toho 😁 ja som sa o tomto zvyku dozvedela relatívne tesne pred svadbou a ani som to neriešila - starostí boli aj bez toho dosť, aby som toto zháňala 😊 ale videla som, že niektorým babám z rodiny buď babky alebo krstné alebo maminy niečo dali, požičali,.. tak potom to mali že na svadbe ale ja som to teda vôbec neriešila 😊
Odpovedať
Profilova fotka
Môžeš to mať ale aj nemusíš :) Väčšinou sa to robí tak, že jednou vecou si "odbiješ" skoro všetky podmienyk, že ti napríklad mamka alebo kamarátka alebo ktokoľvek daruje niečo staré a zároveň aj modré a už ti potom zostáva iba niečo nové a o tom ukradnutom som teda ešte nepočula :-D
Odpovedať
ano to ukradnute je myslene tak, ze "potiahnes" nieco svojej kamaratke sestre mamke alebo nwm komu :D co ja viem napr nejaku nausnicu a pripnes si ju niekde pod saty abo co :D iny priklad mi nenapada teraz...a po svadbe jej ju vlastne vratis s tym ze si si to len pozicala ze snad sa nehneva :D ide o to aby to bolo zobrane na tajnaka nie za ucelom aby si si to potom nechala :)
Odpovedať
Profilova fotka
neviem, ja sa na nieco take ani nechystam. nie je to tradicia, ktora musi byt a osobne poviem tak, ze moc za taketo tradicie nie som, lebo aj tak sa menia - sice su to tradicie. ked sa to tak vezme, to ukradnute aj tak vratis, takze to bude len pozicane :)
Odpovedať
toto mi ale príde skôr ako taká americká tradícia, nie? nie je to naša slovenská?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som to tiez brala ako taku zahranicnu tradiciu, nie ako nasu slovensku ale asi sa to uz aj tu celkom uchytilo ako napriklad hadzanie kytice. Ja by som si zobrala mozno modry podvazok, nech ti ho kupi mamka a podaruje a hned budes mat aj darovane a este aj nove. No a potom tak ako pisala miss_tins, ze si "pozicias" nausnicu alebo nieco od sestry alebo kamaratky.
Odpovedať
Profilova fotka
mne sa o tieto veci postarali moje družice a odovzdali mi ich na rozlúčke so slobodou: nový a modrý podväzok a požičanú starú brošňu od kamarátky som si pripla zo spodu na šaty :)
Odpovedať
Profilova fotka
tiež som o tom počula, ale zatiaľ nejako to neriešim, ale mám to v pláne :-) veľmi sa mi takéto tradície páčia a podľa mňa má to niečo do seba 8-)
Odpovedať
ja by som to asi tiez riesila tak ako pisala diananana, ze by som to dala na starosti druzickam :) ty budes ine veci riesit
Odpovedať
paci sa ti ta tradicia? lebo mne ani velmi nie :/ podla mna to ani nie je nasa tradicia, je mi to take cudzie. ale ak to chces tak si to odbi tak ako ti hovorili baby, ze v jednom budes mat splnenych viacero "podmienok"
Odpovedať
@terry1212 ja som mala akurat tak nove svadobne saty. Ostatne z toho som nic nedodzala a moja svadba bola vyborna. Uzili sme si ju a na taketo nejake povery neverim
Odpovedať
Profilova fotka
Inak vidíš, aj svadobné šaty budeš mať buď nové alebo požičané takže jedno z toho máš hneď splnené :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
ja som mala od mojej maminy požičané staré náušnice s modrými kamienkami a nové som mala šaty a topánky :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?