Odobratie a očepčenie nevesty s deťmi

Ahojte. Chcem sa spytat. V septembri mame svadbu, sme spolu uz 7rokov, zijeme spolu v jednom byte,mame dve deti,no a vlastne kvoli detom som najskor chcela len nejaku malu svatbu s rodicmi,surodencami,no ale nakoniec po rozhovore s priatelom sme sa zhodli na vecsej svadbe,najblizsia rodina, do tych 60ludi. Len neviem ci robit aj odobierku,ked vlastne uz byvame spolu,tak je to divne,nie? ze by ma mal pytat od rodicov,ked uz som s nimi ani neni :-) ci robit odcepcenie a vsetky tie zvyky co sa na svadbach robia,ked uz mame dve deti?? dakujem
Odpovedať
Ahoj.. Ja som to tiez riesila, pretoze o ja mam 2 deti a som dokonca uz aj vydata, sice iba na urade ale predsa..a teraz po desiatich rokoch robime svadbu v kostole.. S rodinou,priatelmi.. A pripada mi to uplne nezmyselne aby som mla odobierku alebo odcepcenie. To je moj nazor:-)
Odpovedať
My sme odobierku tiez nemali, byvame spolu roky tak mi prislo divne, ze ma bude teraz pytat od rodicov...a btw je to cepcenie (pripadne ocepcenie, zacepcenie), nie odcepcenie - neveste sa totizto cepiec dava, neberie, berie sa jej "vienok"
Odpovedať
určite by som odobierku nerobila, veď odobrané sa už odobrať nedá
Odpovedať
namiesto klasickej odobierky by bolo pekne podakovanie rodičom, možno aj na sále, pred prípitkom alebo aj počas hostiny. a začepčenie si myslím vôbec nie, predsalen to symbolizuje sňatie vienka a keď už máte deti, stráca to ten svoj zmysel. Bola som na svadbe, kde nevesta mala dieta a odčepčenie aj tak robili, bolo to trošku divné, akoby nepochopili o čo pri tom ide a robili to iba preto, že "zvyk"
Odpovedať
Dievcatá , vola sa to cepcenie a nie odčepčenie.Začepčenie nevesty znamenal stav,ked sa zo slobodnej dievčiny stala vydata žena :-)
Odpovedať
My sice deti nemame, ale tiez uz byvame nejaky ten rok vo vlastnom, takze odobierka nam pride scestna, cepcenie taktiez nebudeme mat :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som v tvojej situacii nerobla ani jedno ani druhe :-) ved aky vienok by ti snali :-) tiez sa mi to nepaci pri tehotnych nevestach :-) mozno by som len nejako symbolicky urobila odobierku, ale len sposobom ako podakovanie rodicom a tak.... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja to riešim tak že namiesto odpytavania bude len poďakovanie rodičom + aby nám pozehnali do ďalšieho spoločného života. Ocepcenie budem mať lebo u nás to neznamená že sa chlapovi dávam 1.krát ale to že sme svoji a máme si navzájom plniť "manželské povinnosti" ;-) ideme to ale smerovať takým zabavnejsim štýlom, nie klasicky odtatim hlavy a podobne... Niečo na čo napojime tanec s prítomnými a podobne.
Odpovedať
my tiez byvame spolu vyse 4 roky, na svadbe okolo nas bude behat nas vyse 2-rocny synacik takze ani odobierka ani cepcenie nic nebudeme mat,,, uz by to nemalo tu ulohu aku to ma mat,,, takze svadbicka bez toho bude :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Baby ja velmi tuzim po cepceni aj odobierke no kvoli koronavirusu musime rusit svadbu a mozno sa uskutocni neskor uz mozno budu aj deti..ale tychto tradicii by som sa nerada vzdala. Da sa to cepcenie urobit aj tak aby to nebolo trapne ak sa nechceme tej tradicie vzdat?
Odpovedať
Tak keď veľmi túžiš mat cepcenie, aj keby už boli deti trebárs, tak ho urobte. Len ono tam uz to môže byt trochu zvláštne, ako sama vravíš, keď t bude už niekde male dieťa :-) Môže to byť vzaté tak, že zo slobodnej ženy sa stane žena vydatá. Tiež som zažila veľkú svadbu, kde robili odobierku, hoci mladí už 5 rokov byvali spolu, a cepcenie tiež, pričom dokonca ich 4 ročný syn jej sedel na kolenách, a na brušku už bolo tiež vidno, že druhé bábätko je "cobydup" bola v 7 mesiaci. Čize robili to preto, že chceli, páčilo sa im to, ale úprimne, pôsobilo to veľmi zvláštne,led spievali zeny"oddaj mu dnes v noci vienok zelený "to sa vtedy každý uskrnul :-). Tak ja by som skôr zdôraznila tu zmenu stavu slobodnej na vydatu, pri tom nasadení cepceka
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?