Potrebujem povolenie na púšťanie lampiónov?

Ahojte neviete či si musím od niekoho pýtať povolenie ak chcem aby sme na svadbe púšťali balóny šťastia? bude ich viac, asi 20 :)
Odpovedať
podla toho kde.. blizko letiska ako napriklad zvolen, sliac je to potrebne koli pristavajucim lietadlam. aj blizko nemocnic kde je heliport mozno. ale inak by som to neriesil.
Odpovedať
V prípade pochybností je najlepšie sa opýtať na miestnom úrade (myslím, že tieto povolenia vydávajú oni). Oni presne vedia, na čo musí byť povolenie, čo stačí aby bolo iba nahlásené, a čo netreba ohlasovať vôbec.
Odpovedať
My ked sme mali svadbu tak vtedy bolo tak ze nad 30 alebo nad 50 lampionov povolenie potrebujes..mas specificke miesta kde nemozes pustat lampiony vobec, parky, letiska atd.. Pri lampionovh ide skor o to ze mas upovedomit mestsky urad, hasicov ze to ides pustat.. My sme sa na povolenie/oznamenie vybodli, proste sme tam nestihali ist.. Povedali sme si ze ked pride policia tak zaplatime pokutu, nakoniec policia aj prisla ale ani nevystupili z auta a odisli, na druhy den sme lampiony pozbierali aby nerobili neporiadok po meste, pustili sme nieco okolo 110-120 lampionov a na druhy den sme pozbiierali tak 70-80 z nich..
Odpovedať
Ja som mala na svojej svadbe 60 lampionov, pytali sme sa v restauracii ci im to nevadi, vraj oni nemaju problem s tym, ale odporucili nam poslat ziadost na obecny urad, aby sme mali oficialne povolenie. Spisala som jednoduchu ziadost v duchu ze ideme vtedy a vtedy, tam a tam vypustat lampiony a ze ich ziadam o povolenie. Poslala som to len mailom, na urade som osobne nebola, ani toho starostu som nikdy nevidela. Asi za dva tyzdne mi normalne postou poslali vyjadrenie, ze nemaju voci tomu namietky a ziadaju len aby sa dodrzali bezpecnostne a protipoziarne opatrenia. Aspon takto nam to odporucala majitelka restauracie, vraj ak by sa ktokolvek prisiel stazovat na hocico, tak len vytiahneme papier a je to vyriesene. Cele som to mala vyriesene fakt do 5 minut a mail nestoji nic, odporucam to teda spravit takto, aspon mozes kludne spavat.
Odpovedať
no ja by som to zistila pre istotu urcite !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! vsak nechcete mat na svedomie spadnute lietadlo :)))))))))))))))))
Odpovedať
ak sa nemylim, tak ano, znama organizuje charitativne podujatia s vypustanim lampionov a vzdy musia mat povolenie od leteckeho uradu, dokonca aktualne kratky cas pred vypustenim, lebo sa menia poveternostne podmiekny. ale netusim, ci je to nad nejake mnozstvo lampionov, alebo nad mnozstvo ludi, alebo na blizkost letiska a pod. Ja by som si to pre istotu zistila.
Odpovedať
Profilova fotka
Lampiony su sice krasne, ale pocula som o pripadoch, ked pristali niekde v lese, alebo ludom nedaleko byvajucim priamo na kopke suchej slamy... takze krasne, ale nesu so sebou aj nebezpecenstvo poziara a hore dole popadane, no kto by chcel zbierat lampiony vo svojej zahrade?? Ale co sa tyka povolenia, radsej by som sa popytala, ak by sa nahodou nieco stalo, tak aby ste nemali problem potom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Treba napisat e-mail na svoj mestsky/obecny urad a na Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru vo svojom okrese, alebo zavolat. Napr. teraz (7. august) je vyhlasene zvysene nebezpecenstvo poziaru (vonku je 38°C) a zda sa, ze do odvolania povolenie nedostanem.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme sa pytali v hoteli. a dovolili nam tak najviac 5
Odpovedať
No dievcata tak ja som chcela vypustit 30 lampionov a zo Zilinskeho mestkeho uradu mu bolo povedane ( po vymene emailov s pani ktora to ma na starosti,a ktorej som musela poslat navod na obsluhu,ktory mi potom vratila s tym,ze pomaly vsetky body nie su adekvatne), ze mi jednoducho povolenie nevydaju a aby som si nasla iny prejav na lasku!! Takze tak. Podla mna ak by to niekto naozaj chcel, v zakone nie je nikde napisane,ze ich nesmiete vypustit ale na druhej strane treba sa pripravit na alternativu co ak nahodou...
Odpovedať
my sme mali na svadbe 5 ks a teraz ked naša Viki oslavovala 1 rôčik sme tiež pušťali a nikto s tým problém nemal a ani sme sa nikoho nepýtali
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
a kam mám ist na mestský urad?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q... http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q...
Odpovedať
potrebuješ povolenie od mestského úradu, hasičov, a pred vypúšťaním zavolať na 112, či letecká záchranná služba nemala vzlet, ale to je podľa miesta odkiaľ ich chceš púšťať
Odpovedať
my tiez chceme pusiti balon ale iba jeden take srdiecko svadba bude na dedine treba nam povolenie aj tam? :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?