Priebeh

Ahojte dievčatá, budúce nevesty,:-) prosím vás, existuje nejaké predpísané poradie čo by po obrade malo nasledovať? Myslím tým konkrétne udalosti po rozbití taniera pred začiatkom hostiny. Ja totiž vôbec netuším, či sa mám potom ponáhľať na parket na náš prvý novomanželský tanec alebo sa pôjde najprv večerať, plus ako bonus, príhovor chcú mať obaja otcovia. A kde vopchať fotenie, to už absolútne netuším. Viete mi poradiť konkrétnu následnosť, čo by po čom malo nasledovať, tak aby boli všetci spokojní? :-D Ďakujem.
Odpovedať
To si musíš naplánovať ty sama :) Resp. vy dvaja :D Zvyčajne je ešte pred príchodom do sály príhovor niekoho z personálu, napr. riaditeľa, vedúcej a podobne. Potom sa rozbíja tanier, ide sa dnu, hostia si nájdu miesta a keď sa usadia, prichádza príhovor (alebo dva :P ), prípitok, a potom je na vás, či hneď dáte prvý aj rodičovský tanec, alebo najprv predjedlo, a ďalej podľa seba... napr. polievka, tanečné kolo, hlavné jedlo, ďalšie kolo, fotenie, tanec, káva, tanec, švédske stoly, redový, zábava až do rána :) Je to len príklad. Každý má to svoje :)
Odpovedať
hostina sa nemusí plánovať 😊😊 zbytočné stresy navyše, aby to šlo podľa plánu, čo nepôjde, nech bude hocijaký 😊 asi si dlhšie nebola na nejakej svadbe, tak možno preto, že nevieš, čo ako ide, no v skratke to začne rozbitím taniera, no a potom sa ide jesť.. to si s hotelom vy osobne dohodnete, čo ako budú podávať (a určite s tým majú skúsenosti), my sme napr. hneď po usadení sa, mali príhovor od tatina, potom už šlo jedlo, polievka, hlavné, hrala hudba a po jedle novomanželský tanec a pomaly sa to rozbehlo 😊 a už po hlavnom jedle to pôjde samo.. fotenie podľa toho, kde ho chcete mať, my sme sa fotili hneď po obrade, stretla som sa s tým, že sa fotilo počas hostiny, keď už boli všetci najedení a zabávali sa, manželia si šli spraviť vlastné foto v hoteli (pekný priestor) - a nie, nikomu nechýbali 😂 keď je dobrá zábava a už trochu pokročilá, v pohode môžu manželia odbehnúť a mať konečne chvíľku aj pre seba 😉😉 ničím sa neobmedzujte, naplánujte podľa seba
Odpovedať
Profilova fotka
planovat sa ti podla mna neoplati nic, teda okrem datumu, obradu a foteniu, ostatne podla mna pojde samo. ak budete mat starejsieho, on sa o cely priebeh svadby postara predsa len vie co a ako a co sa kde hodi a kedy. nelam si s tym zbytocne hlavu, lebo potom budes mat len stres, ze to nejde presne nasekundu podla toho, co si si nalanovala ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Vieš čo ja sa pokladám za perfekcionistku a ešte mám času dosť ale aj tak si asi nebudem takto všetko plánovať úplne do detailu. Najlepšie bude ak si budeš plánovať jedine to fotenie po obrade lebo to musíš byť s fotografom dohodnutá ale inak by som to nechala voľne plynúť. Ale príhovory by som napríklad dala ešte pred večerou, je síce pravda, že všetci asi budú hladný ale predpokladám, že na konci budú nejaké prípitky a to sa mi už po večeri moc nehodí.
Odpovedať
nestresuj sa s nejakym detailnym planovanim, maj len take oporne body ako obrad, fotenie a podobne a vsetko ostatne nechaj len tak plynut. ak budete mat starajsieho tak on to bude vsetko organizovat a sprevadzat vas celou tou svadbou takze sa spolahni nanho. a ak nie tak ludia podla mna budu vediet co kedy nasleduje aspon tak priblizne a vsetko sa to "zvezie" popri nich :)
Odpovedať
1-2-3 dychaj a nerob si zbytocne stres. Predsa len si aj tie pripravy treba poriadne uzit a nie to robit vsetko zo stresom. Staci, ak si udas cas jedenia a ostatne sa uz nejak vyvinie a pojde to aj samo bez toho, aby si nad tym stala a so stopkami na to dohliadala ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
predpísané poradie podľa mňa neexistuje.. teda pokiaľ nespravíš hostinu pred obradom tak nemáš čo iné pokaziť.. :-D zvyšok je úplne na vás, len som tiež za to aby si si nerobila nejaký podrobný zoznam lebo ťa bude len zbytočne miasť a stresovať.. ak budete mať starejšieho tak ten to bude všetko organizovať za vás.. :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?