Svadba bez zvykov a tradícií. Čo vy na to?

Caute. Rada by som vedela, ci sa tu najde niekto kto je ako ja a moj nastavajuci, ze neuznava zvyky a nechce mat na svadbe nic ako je cepcenie, zametanie crepin...A vsetko ostatne. Lebo nase rodiny by to dost chceli a sme s nimi v rozpore, nevedia nas velmi dobre pochopit, ak hladam aj dalsie "osobky", ktore si na svojej svadbe nepotrpia na zvyky a tradicie a ubezpecim sa ze sme s mojim milovanym celkom normal..:-) Najde sa niekto taky?
Odpovedať
1
2
5
ani ja som najprv nechcela, hlavne to očepčenie mi pripadá také divné, ale nakoniec tomu prichádzam na chuť, a páči sa mi zametanie črepín a prísaha svokier. vylúčili sme jedenie z jedného taniera.
Odpovedať
my sme vylúčili odobierku od rodičov, keďže už 10 rokov s nimi nežijeme, zoberieme ich v piatok pred svadbou na večeru, kde dáme mamám kvety a poďakujeme sa im aspoň takto symbolicky, ale na svadbe to nebude. zrušili sme aj jedenie z jednúho taniera, zvažujeme zametanie črepín....odčepčenie asi tiež nebude, ale redový tanec asi áno. no a tá tránpna akože cigánka čo tam chodí...tak to už vôôôôbec nie.... naši tiež najprv dudrali, ale je to NAŠA svadba.....len NAŠA..... a nakoniec sú radi, že sa nesobášime niekde v Karibiku bez nich...... :-) :-)
Odpovedať
Ahoj holky :-) , my jsme taky s manžou nechtěli nic z toho co tu píšete. Akorát jsme měli jako překvapení zamětání střepů a musim říct, že to bylo příjemné překvapení od mého taťky a to jsem nečekala :-D . Myslim, že je to věc novomanželat jak si to chtějí zařídit, no né??? ;-)
Odpovedať
Prisaha svokier?to ani neviem co je..To si akoze slubia, ze budu na nas vzdy dobre..?:-) asi blba otazka, ale cely zivot zijem v Bratislave, od destva sa vymykam akymkolvek tradiciam a zyvkom, napriek tomu, ze by nasi chceli niekedy aby som sa spravala inak, ale bohuzial (alebo vdakabohu) mne to nejak nejde :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, tak ani my nie sme za zvyky, ktore nam boli uplne cudzie, mali sme len rozbity tanier, prenesenie nevesty ku stoly (ale len kvoli DJ, nechceli sme to, ale on to ohlasil), jedenie polievky z jedneho taniera a ako "americky zvyk" krajanie torty a svadobnu knihu. Ale kolegyne boli zhrozene, ze sme nemali odobierku, starejsieho, vykrucanku (bola som takmer stale na prakete, takze kto chcel prisiel, ostatni mali smolu), cepcenie a pod. Vsetkym sa to pacilo, lebo to bola jedna velka zurka a kazdy sa bavil, ohlasy boli velmi dobre, nikomu tam nechybal starejsi, ani vykrucanka :-D A keby som robila este raz tu svadbu, tak by som nic nezmenila (okrem DJ, ale to je o inom) 8-)
Odpovedať
Ahoj. Tak my sme s drahým nemali vôbec žiadne zvyky ani tradície. Moja rodina to zobrala bez komentára ale tá druhá to rozdýchavala trochu dlhšie :-| My sme na také veci neni a keby sme to urobili na silu bolo by to len také divadlo a my sme sa na vlastnej svadbe netúžili pretvarovať. Nebolo žiadne pýtanie nevesty, ženích so mnou vyberal šaty, aj ich videl pred sobášom (a žiadna povera ani katastrofa sa nestala ;-) ), svedkovia neboli krstný rodičia ale dve kamošky, nerozbíjali sa taniere, nebolo odčepčenie ani vyberanie do vienka a dokonca sme na posedení boli v rifloch. My sme boli za prirodzenosť a pohodu. Samozrejme nám to neprešlo ľahko a dodnes sú pravdepodobne skryté výčitky ale nech. Bol to náš deň (aj keď trochu skazený poniektorými ľuďmi) Niekomu sa svadba zdá bez tradícii suchá a musím uznať že je to svojim spôsobom tak. Ak chcete mať veľkú svadbu tradície k tomu patria, lebo neviem čo by sa tam robilo toľké hodiny do rána. Ono to slúži tak trochu aj na vyplnenie času. My sme to mali len také krátke neformálne posedenie takže nebolo treba vyplniť čas, ten sa vyplnil jedlom :-) Naozaj záleží na forme posvadobného sedenia. Ale pripravte sa, že ak si vyberiete cestu bez tradícií budete to mať dosť ťažké. Stále je to vžité a ťažko sa s tým niekt. ľudia vyrovnávajú. Treba aj zvážiť, či si tým rodiny náhodou neznepriatelíte. To by bola škoda a do budúnosti nič moc. Veľa šťastie pri správnom rozhodovaní :-) P.S. ste úplne normálni - v dnešnej dobe to už veľa ľudí tak berie
Odpovedať
My sme mali tiez len zopar zvykov. Podobne ako Madeline, rozbity tanier, prenesenie cez prah, jedenie polievky. Ziadna odobierka, ved spolu uz byvame tak sa mi to nezdalo vhodne. Ziadny starejsi. Mali sme krajanie torty pred polnocou a potom redovy tanec. Mala som sice cervene saty ale nie zamerne, mam rada cervenu a take som nasla, zapacili sa mi. Cepcenie sme vynechali uplne. Bolo to take pohodove, takmer volna zabava az na ten redovy, ale bolo to fajn.
Odpovedať
ahojte, ani my nebudeme mat ziadne zvyky, moj nastavajuci je striktne proti tomu a ja to tiez nechcem.. podla mna je to normalne, ked mas na svojej svadbe to, co ty chces..
Odpovedať
Ahoj holky, ja s tema tradicema taky nevim, pritel je anglican, takze by asi koukal dost divne co to tam po nas jako chtej.... a delat je jen proto, ze je to nase tradice, kdyz ani ja vlastne nevim, v cem ta podstata tradice spociva nebo proc se vubec dela mi prijde nesmysl...takze to vidim tak, ze od tradic upustime..no, ale jeste se uvidi
Odpovedať
Caira, moj je tiez Anglican ale neverila by si zopar tych tradicii co sme mali, sa im velmi pacili, bolo to nieco nove a len tak so zaujmom sledovali.
Odpovedať
Dik baby.Ste ma potesili :-) Je to tak, je to nasa svadba a mali by sme sa tam citit dobre a pohodlne. Co ale asi spravime kompromis s nasimi rodinami, tak bude rozbity tanier a jedenie polievky.Prenesenie cez prah, to v nasom pripade asi tazko (mam 74kg), i ked moj milovany by chcel, ale to je nerealne, lebo predsa nechcem aby ho tam seklo v krizoch :-)
Odpovedať
Profilova fotka
normální je, jak si to sama zařídíš, aby se Ti Tvá svatba líbila
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
My sme nemali skoro ziadne tradicie...mali sme modernu svadbu, cepcenie sa mi nepaci, odobierka by bola odveci kedze uz 4 roky sme byvali spolu pred svadbou...akurat sme mali ten tanier, krmili sme sa polievkou (ale bez tych trapnych podbradnikov), spolu sme krajali tortu a papali prvy kusok a poriadne sme sa nim zamazali, pre srabdu a pre kameramana x-) Tancovala som s kym som chcela a nie so vsetkymi povinne :-) Zabava bola skvela, myslim ze nasa svadba bola ina ako vacsina a zucastneni to aj ocenili :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte - ani neviete ako sa tesim, ja tiez nebudem mat ziadne zvyky, okrem rozbijania taniera a aj to len koli tomu, ze chcem aby drahy aspon raz v zivote (a naposledy) nieco pozametal... Uz som si myslela ze nie som normalna, obe rodiny z toho mali infrakt, ved co povedia ludia.... kto nepocul tuto vetu ruku hore... :-S
Odpovedať
Profilova fotka
vykašlete se fakt na to, co řeknou ostatní, stejně Vás vždycky někdo pomluví, je to Váš den a ten si zařiďte jak chcete, my jsme si taky vyslechli spoustu keců typu: předkrm by měla být šunková rolka s křenem (my jí fakt oba nesnášíme), tak byl losos...nerozbíjeli jsme talíř, nejedli jednu polévku, prostě nám to přijde trapný...
Odpovedať
Profilova fotka
mne pride strasne trapny zvyk vyberat od hosti peniaze... ved to je pomaly vypalne, ked chces byt na svadbe, zaplat! aj ked peniazky sa hodia, ale radsej ako svadobny dar 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali tiež iba zametanie črepín, potom ma odniesol môj drahý na rukách ku stolu, žiadne odčepčovanie a vyberanie do vienka - no to z celého srdca neznášam, pripadá mi to ako vypytovanie peňazí. Veď každý hosť čo a koľko chce dá, je to podľa mňa trápne.
Odpovedať
Profilova fotka
sarm . ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojky,my jsme měli jen talíř a krmení polívkou. Dort jsme nekrájeli, jen jsme si pro fotografa k němu s nožem v ruce stoupli a dělali, že krájíme... Akorát tchýně zorganizovala to vybírání peněz, což mě naštvalo, protože peníze co jsme dostali jako svatebním darem bohatě předčilo naše očekávání, takže mi přišlo hloupý, že ona tam chodila mezi hostama a něco z nich tahala :-S
Odpovedať
my sme tiez najprv nechceli ziadne tradicie, ale nie preto, ze by sa nam to protivilo, skor pre to, ze k tomu nemame vztah a ani sme vlastnenevedeli o com niektore su (dodnes netusim, co je to redovy tanec :-D ajsom to tu uz kdesi tusim citala, ale...) nakoniec sme sa DJom dohodli, ze bude viest zabavu v podstate on, a dohodli sme sa na nejakych hrach (dvihanie topanok) slub svokier (ak budu ochotne) to DJ povedal, ze na to ma taky text vtipny... no a o odcepceni este uvazujeme...zato budeme mat tombolu so symbolickymi vtipnymi cenami... jaj a este pri prichode rozbitie taniera avoda/vodka...to mi pride celkom vtipna loteria, kto si ktory pohar vyberie ;-) odobierku mat nebudeme, ani neviem, ako by sme to spravili, tiez uz vyserok a pol byvame spolu...polievku tiez budeme jest z 1 taniera ale bez podbradnikov a tak.. cechtek: sunkova rolka vo mne evokuje komunizmus (ved kedysi ine predjedlo ako toto asi ani neexistovalo, co si ja pamatam) tak to som si vybojovala mozzarellu s paradajkami, ale teda musela som statocne bojovat... jo a nacvicili sme ako prekvapko pre vsetkych novomanzelsky tanec, choreografiu, tak budu padat na zadky vsetci dufam hehe
Odpovedať
Profilova fotka
my jsme žádný prachy ani nedostali, ani nevybírali, ale to snad není zvyk vybírat peníze ne?
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, s těma penězma, u nás se draží střevíček a kdo poslední do něj dá peníze, ten vyhrává tanec s nevěstou. A nikdo nesonduje, kdo dal a kdo ne. A můžou to dávat třeba po desetikoruně. My jsme třeba kamarádce (to když jsme byli studenti) dali 50 Kč, víc už jsme po darech neměli :-N a nikdo nás za to nekamenoval a byla to super zábava. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, ja muj nastavajici tez neuznavame zadne zvyklosti. prijde mi to prilis "formalni". rodice z me strany na to maji stejny nazor, z zenichove strany mame trochu rozpory, ale je to nase svatba, tak na kaslem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
O tych peniazoch mi ani nehovorte, mne z toho naskakuje husia koza...preco preboha by mali hostia platit za tanec alebo za nieco ine??? Ved nam vsetci dali svadobne dary, a vacsinou peniazky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme najprv rozmyslali nad vykrucankou, ale bez vyberania peniazkov a nakoniec sme ju celu zrusili, lebo ako som pisala vyssie skoro celu noc sme boli na parkete a kto chcel ten prisiel a neodmietla som nikoho, este som aj sem tam niekoho vytiahla :-D
Odpovedať
Já veškeré zvyky omítla, kromě bílých šatů! Jdeme z našeho společného bytu, v restauraci důrazně upozorním, že žádné zvyky (rozbíjení talíře, voda/vodka...) nechci, pokud rozbijí talíř, nechám jim ho tam! Je nás málo, všichni by to měli vědět... A společné jídlo taky nebude (z jednoho talíře), protože my nebudeme mít klasickou tabuli, ale stoly volně v prostoru, a já budu s manželem u malého stolku proti sobě...
Odpovedať
Profilova fotka
ja som nechcela mat ziadne zvyky a nakoniec sme mali len crepiny a redovy a to bolo vsetko :-D a to chceli nase rodiny tak preto sme to mali, ked chceli tak aspon nam dali za to peniaze :-D
Odpovedať
Ja ked som povedala buducej svokre ze ma nepride drahý pýtat......ze nebude odprosenie......ze sa uvidime az v kostole........TAK SA SKORO rozplakala.....ale drahý jej povedal ze je to nasa svadba a nás den a ze to bude podla nás,,,,,a nasi su v pohode.....tatko je hrdý ze ma povedie k oltáru kde ma uvidi zenich prvý raz.... :-)
Odpovedať
No a zametanie a odcepcenie bude.....to sa mi zdá v pohode.... ;-)
Odpovedať
my sme tiež nemali žiadne zvyky, ani odobierku, bývame spolu cez rok, nebolo treba :-D , ani čepčenie, zdá sa mi to trápne, všetci plačú a tak, povedali sme si, že je to naša svadba a keď to nechceme, ani to nebude a bolo, nikto neprotestoval a my sme boli spokojní, tak sa toho neboj, drž sa ahoj
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?