Svadobný východniarsky slovník :)

Prosím prosím, mám taký nápad, pretože svadba bude česko- slovenská, do svadobných novín urobiť moravsko - spišský slovník, aby si svadobní hostia navzájom rozumeli. Tématika bude samozrejme rýdzo svadobná, resp. o láske, manželstve, milovaní a podobne - a nemal by tomu chýbať vtip :) Pomohli by ste mi prosím, so slovíčkami, ktoré tam nesmú chýbať? Stačí mi spišško - slovenská kombinácia, tú moravskú si zoženiem na českej verzii webu :) Zatiaľ ich mám len pár nevesta - bralta ženich - braldyjan svadba - vešeľe bozkávať sa - bozkať še chcelo by to aspoň 15-20 slov. Ďakujem krásne všetkým, čo sa zapoja :)
Odpovedať
@calvera25 Pokrejdka - pierko Vešelic še - zabávať sa Možno nepoznajú redový - polnočný tanec nevesty
Odpovedať
Bočkac - bozkávať
Odpovedať
áno, svadobné zvyklosti dostanú vypísané na samostatnom papieri spolu s pozvánkou, aby vedeli do čoho idú :) Ďakujem pekne za slovíčka :)
Odpovedať
@calvera25 ahoj, my budeme mat tiež česko-slovenskú svadbu, mohla by som ťa poprosiť či by si mi neposlala tie svadobné zvyklosti. Ďakujem :-)
Odpovedať
@sajky294 no, ešte to nemám napísané, zatiaľ to len tak prevaľujem v hlave :) Ale väčšina toho sa dá spoľahlivo vygoogliť :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?