Koho máte za svedka? Mama vraví, že by to mala byť moja krstná.

Profilova fotka
neviem koho si mam dat za svedka, moja mama vravi ze by to mala byt moja krstna. myslim si ze svedok je aj o tom, ze ma byt mlady, aby mohol co najdlhsie svedcit (to z historickych suvislosti) a niekto kto ma vzorove manzelstvo. co vy na to.
Odpovedať
Mne svedcila moja najlepsia kamaratka. Je este slobodna. Mojmu manzelovi bol za svedka kamarat, tiez este slobodny.
Odpovedať
mojmu bratovi som svedcila ja (to aby to mal potom na koho zvalit, ak by to nevyslo, ako zo srandy povedal) a mne pojde zase svedcit on...a mojmu drahemu bude tiez svedcit jeho brat a bratovej zene svedcil tiez jej brat...zalezi od toho, ku komu mas blizky vztah...ja som dlhsie vahala brat-kamarat ale zvitazil brat, lebo mi je rodina a na koho sa mas obratit ak nie na rodinu. ale keby mohli byt 2 svedkovia, urcite by to boli tito dvaja...
Odpovedať
Profilova fotka
ja budem mat švagra. ja som pocula ze by to mal byt niekto z rodiny a krsnych som nevidela roky, tak som s vybrala niekoho kto mi je blizky a je z rodiny. dala by som si aj brachu ale ma len 17.
Odpovedať
tiež by som si vzala brata alebo sestru, ale nakoľko nemám, tak si beriem krstnej dcéru-čo je moja sesternica. máme super vzťah a nikto sa neurazí, ani krstní ani mamina
Odpovedať
Profilova fotka
nemam surodencov. a mam kopec kamosiek, ktore su vsetky rovnako najlepsie. asi predsa dam krstnu. no moj drahy da kamosa a to bude vyzerat trochu smiesne ze ona 60 rocna a vedla nej 28 rocny mladas. navyse neviem ako sa mame sparit cestou na obrad. V mojej rodine nie su muzi, tak neviem s kym tam mam prist. mozno by sme to mohli urobit tak, ze mna privedie draheho svedok a mojho draheho zase moja svedkyna a potom sa len sparime ako treba.
Odpovedať
Ja som tiez zvazovala sestru alebo kamosku, no nakoniec som sa rozhodla pre tu kamosku a sestra bude krstna nasim deturencom. Takze obe budu spokojne. :-)
Odpovedať
U nas je tradicia krstny otec, kedze obaja uz neziju :-(, tak to mali byt krstne mamy, no kedze jedna nebola katolicka a s druhou neudrziavame moc kontakt, tak ja som mala kmotru a kamosku v jednej osobe a moj drahy mal stryka a nevadilo, ze ona mala 27 a on 50 ;-)
Odpovedať
Tu v UK je taky zvyk, ze svedok je hlavny druzba a nevestin otec, takze tiez je tu vekovy rozdiel a je to v pohode.
Odpovedať
ja si nemyslim, ze by to musel byt niekto z rodiny, proste svedok je ten, ktoreho mas rada, doverujes mu a je ti blizky a je jedno co ma 20 40 alebo 60... a snehulienka, nemozes na obrad prist priamo so zenichom ? my prideme spolu, ale my to mame na urade a neviem ako je to s kostolom... ja som najprv aj chcela aby ma otec doviedol ale potom mi to prislo take zvlastne ze co chudak drahy tam bude sam stat a tak vojdeme do saly spolu...
Odpovedať
Kacenqa, suhlasim uplne. Ja som nepozerala na ziadne tradicie, vybrala som si osobu ktora mi je velmi blizka, aj ked mam taketo dve ako som hore pisala ale nejako som to vyriesila. ;-)
Odpovedať
Ja som mala brata a manzel mal sestru, oboch mame radi. A krstnych sme nechceli ani ja ani manzel. ja sa s krstnym stretavam len na svadbe jeho deti. Boli trosku zarazeny, ale co uz ja som si vybrala brata. Krstnu som nechala povedat pripitok a dopadlo to tak ze mi skomolila meno. A pritom svagrina mala krasny prihovor prichystany. Treba to vyberat od srdca. :-)
Odpovedať
Ja som mala manzelovu sestru a manzel mojho brata :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Mne bude svedok moja birmovna mama, mam ju velmi rada a nemusela som dlho rozmyslat ze koho si dam.ale aj podla mna je to o tom, ze ku komu mas aky vztah.bolo by to zvlastne kebyze si das napriklad krstnu s ktorou sa ani nestretavas a len preto ze ti je to krstna si ju beries za svedka.rozhodni sa sama ako chces, ved je to tvoja svadba ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja si myslim, ze svedok na svadbe je urcita cestna uloha a tou by som najradsej poverila najlepsiu kamosku, ale ta je, zial, v zahranici a este mi nevie povedat, ci bude moct na moju svadbu prist, tak neviem, kto bude nahrada - mozno dalsia kamaratka alebo sesternica. O krstnej, ci birmovnej mame neuvazujem, chcem tam mat blizkeho cloveka.
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna to ma byt niekto kto ti je blizky a koho mas rada a hlavne niekto, kto si to vie vazit, lebo naozaj by to malo byt ctou a nie povinnostou ist niekomu za svedka. :-N Ja som mala bracha a manzelik mal naj kamosa - obaja chlapi a obaja slobodni, ale to nam bolo uplne jedno :-)
Odpovedať
ja aj moj drahy sme mali krstnych rodicou.Ja krstnu mamu on krstneho otca ;-)
Odpovedať
Aj my budeme mať krstných rodičov... u nás v rodine je to tradícia... a inak sa mi nechce ani vymýšľať...
Odpovedať
drahy si dal velmi dobreho kamarata a mna chcela mamina ukecat na krstnu, ak by drahy nemal tak mladeho chalana, tak by som suhlasila, ale inak asi velmi dobra kamaratka.... :-N
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som rozmyslala nad mojou sestrou alebo kamaratkou. Ale zrejme to bude kamoska. Moj drahy si da urcite kamarata.
Odpovedať
obaja sme mali krstne mamy /ale tie uradne :) - ti, co viete, ako to myslim/ a bolo to pekne, myslim, ze ich to urcite potesilo, ze sme si ich zvolili
Odpovedať
Profilova fotka
krstna tu urcite nemusi byt.. ak ju mas rada a chces ju, tak ano, ale inak ja som mala dobru kamaratku a manzel dobreho kamosa.. obvikle byva kamaratka alebo sestra napriklad pri cepeni moja krstna spanikarila (som jej posledne krsna), ze asi ma mala cepit ona.. ale to tiez nebyva, ze cepit ma krstna.. sestra s kamoskou mi dali dole zavoj a bolo..
Odpovedať
Profilova fotka
cepcenie ma netrapi, to sa mi zda hlupost. my tam nebudeme mat skoro nijake zvyky. ale inak diky za rady!!!
Odpovedať
Profilova fotka
Za vedka som poverila moju naj. kamarátku ;-) poznáme sa od 5 rokov celé detstvo i pubertu sme spolu prežili - skrátka sme ako sestry ved to už spolu ťaháme nieakých 20 rokov a ani s vlastnou rodinou v podstate som tolko času nestrávila ako s ňou - takže u mňa bola jednoznačne lahká volba ;-)
Odpovedať
ja som svedcila bracekovi a bracek bude svedcit mne ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Mne bola za svedka moja sestra a manzelovi jeho birmovny otec :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som mala za svedka stryka a manzel najlepsieho kamaráta =-)
Odpovedať
u mna to bola moja krstna, u mojej polovicky jeho sestra :-)
Odpovedať
ja budem mať sestru a drahý bude mať brata.
Odpovedať
Ja som mala najlepšiu kamarátku, moje druhé ja a manžel mal krstného (ja nie som pokrstená) :-N
Odpovedať
Profilova fotka
tak my určite budeme mať našich bratov. Kamarati aj keď teraz najlepší možu byť dočasní, ale brata budeme mať stále. :-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?