Koho vybrať za svedka namiesto sestier?

Ahojte, riešim dilemu koho si vybrať za svedka. Mám dve mladšie sestry a nechcem aby si to niektorá z nich vzala osobne, tak som sa rozhodla že ani jedna mi nepôjde za svedka. Obe si ich dám ako družičky a budú mať rovnaké úlohy. Aj keď tvrdia že im by to nevadilo, viem že niekde v kútiku by to mrzelo. Teda ja určite by som sa pýtala, prečo si vybrala ju a nie mňa. A teda nastáva problém koho za svedka ? Nemám žiadnu úplne že najlepšiu kamarátku, mám veľa kamarátok, ale o žiadnej nemôžem povedať že je BFF :/ Čo v takom prípade ? Ďakujem
Odpovedať
no nejak sa budeš musieť rozhodnúť, keď tak si ich mena napíš niekam na papierik a vylosuj si. tak by to bolo aspoň take nestranné
Odpovedať
Profilova fotka
@lolit_a svedok je len svedok. Viem, že je to pocta pre niekoho, ale netreba to brať až tak smrteľne vážne.. ja mám brata, budúci manžel má sestru a predsa máme kamarátov za svedkov.. a nikto sa nehnevá :-)
Odpovedať
Profilova fotka
alebo sa so sestrami dohodni tak, aby kazda z vas raz bola niektorej svedkyna. cize tebe pojde sestra 1 za svedka, ty pojdes sestre 2 a sestra 2 bude zase svedok sestre 1.. a kto bude sestra 1 tak to mozes vyriesit tak ako pise kukajla, losovanim :)
Odpovedať
Profilova fotka
ak mas este napriklad krstnych rodicov, tak moze ist jeden z nich za svedka, ak nema ozaj blizku kamaratku.
Odpovedať
Profilova fotka
@lolit_a kedysi bývalo pravidlom, že za svedka išiel krstný rodič, to by nebolo vhodné v tvojom prípade? Alebo druhá možnosť, neviem, koľko máš tých družičiek, ak viac, tak jednu sestru by som určila za hlavnú družičku a druhú sestru by som si vybrala za svedka. Veď aj hlavná družička je veľmi podstatná, je to predsa pravá ruka nevesty.
Odpovedať
Profilova fotka
tak pokial ste tri sestry tak ste sa mohli dohodnut, ze sa prestriedate tak aby ste vsetky boli raz svedkom :)
Odpovedať
Ja by som tiez spravila tak ako pisala beatricek, ze jedna sestra by bola svedok a druha hlavna druzicka to by bolo podla mna spravodlive a nebola by ani jedna urazena :)
Odpovedať
Je tu ešte riešenie krstného rodiča. alebo nejaku sesternicu alebo bratranca. ja by som to nebrala tak vážne :) ja surodencov nemám, takže mi zostáva iba bratranec, ak on nepojde tak si zvolim nejakeho kamarata/ku. len moja najlepsia mi bude fotit. takže tiež trosku vtom mám chaos :D
Odpovedať
Tiez som riesila, riesim takuto dilemu. Ale kedze budem mat od jula dospeleho brata, ktoremu som zaroven krstna mamina birmovna, dam si asi jeho. Neviem, ako to inak vyriesit, verim tomu, ze bud by sa urazila jedna alebo druha.
Odpovedať
Profilova fotka
Mne ide za svedka moja mama. Dala mi zivot, a preto je pre mna krasna predstava aj to, ze ma odprevadi na ceste do dalsej fazy mojho zivota :)
Odpovedať
prípadne môže byť jedna sestra svedkyňa a druhá bude v budúcnosti krstná, keď sa Vám narodí bábätko. Určite to nebude vadiť ani jednej zo sestier :)
Odpovedať
Ved to nie je koniec sveta. Ja som z 3 sestier - najmladsia. Ked sa vydavala najstarsia tak povedala ze ideme od najstarsej po najmladsiu :D Zobrala stredu segru za svedka a teda ja som urcite nebola ublizena, ved bola som druzicka a vobec som toto neriesila :) A nakoniec som sla za krstnu aby bolo spravodlive haha :) Teraz ja mam svadbu - ide mi najstarsia segra aby sme sa prestriedali.. no a stredna ked sa bude vydavat pojdem jej ja :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mar_tina9 to je celkom dobry napad a podla mna by sa aj samotne sestry takto vedeli v pohode dohodnut a bolo by im hej. Kazda z nich by mala to svoje hlavne miesto iste :D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?