Rozdelenie platenia alkoholu na svadbe - skúsenosti

Ahojte, chystáme svadbu a chcem sa len konkrétne ako ste riešili nákup tvrdého alkoholu. U nás teda je bežne platné to, že hostinu platia rodičia spolu s občerstvením a teda sa to rozpočítava jednotlivo (čisto len hostina, koláče občerstvenie). Problém hlavne nastane pri tvrdom alkohole, kedy jedna strana má viacej hostí ako druhá a je to komplikované rozpočítať. Tak sa chcem opýtať ako ste to riešili Vy hľadám nejakú konkrétnu radu ako by sme mohli sa v tomto pohnúť ďalej a či to radšej riešiť nákupom z vlastného vrecka ako sa hvoorí a bude pokoj :)
Odpovedať
Profilova fotka
U nás rodičia platia hostinu (jedlo+káva, koláče) každý za počet hostí, ktorý danej rodine prislúcha. Alkohol, víno a nealko sa dáva na polovicu :-)
Odpovedať
ako ja mozem povedat, ze nie som zstancom takehoto delenia. podla mna je najlepsie, ak si celu svadbu riesiea novomanzelia a potom nech rodina ak chce, tak nech da viacej ako svadobny dar a problem je vyrieseny
Odpovedať
Profilova fotka
heh viete mi povedat, k comu je proste taketo delenie dobre????? nie je to nahodou o tom, ze sa rodiny spajaju do jednej?
Odpovedať
podla mna sa ta to neda ustrazit tak, aby vam to pasovalo. podla mna ak by tak mali rodicia platiti proste nieco, bude jedlo alebo alkohol spolu a hotovo. vsak je to vasa spolocna svadba
Odpovedať
Véd pre pána Jána vto platia rodičia už ako keby svojim deťom. U nás to je tak. Moja mama berie zaťou ako svoje deti, a taktiež svokra ma berie ako dcéru. Svadbu však si platime zo svojho. Koláče nech si riešia mamy. Tortu som dala prikazom len jednu hlavnú. Obsluhovala som svadbu kde dokonca jedna strana mala tyčinky druhá nie. Tyčinky boli len na jednej strane, korbace taktiež. Groteska :) ale ak by sa to dalo rozumne rozdeliť. Tak napocitajte si alkohol a vino na pocty hlav.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?