Svadobné náklady. Koľko sa vám vrátilo späť?

Profilova fotka
kocky, ja viem, ze je to asi intimna otazka, ale aka cast nakladov na svadbu sa vam vratila vo forme darov a vyzbieranych peniazkov pri roznych tradiciach? totiz ja stale rozmyslam, ci velku svadbu za 100 000 alebo len obed s rodicmi a surodencami kamosi, co uz svadbu mali, vravia, ze velka je super zazitok,....., ale stale som na pochybach, ci so 100 000 radsej predcasne nesplatim aspon cast hypoteky alebo ich radsej neodlozim na vybavicku pre planovaneho maleho cloveka, ako by som ich oplieskala za jednu noc aby sa zavistliva rodina najedla a potom ma poohovarala (teda nie cela rodina, ale vacsia cast z nej) staci, ked napisete, ze sa vam vratilo napr. 50% nakladov, nemusite presne pisat sumy ;-) diky za odpovede
Odpovedať
nam sa vratilo 90% ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Sissik, tak u nas to napodiv dopadlo az nad moje ocakavania... :-) My sme to tak ratali po svadbe, ze ake boli vydaje a ake boli prijmy...a na moje pocudovanie sa nam vsetko do koruny vratilo (a to neratam svadobne dary, cisto len peniaze), a tusim sme este nejakych par tisic boli aj plusovi :-D Fakt som to necakala, ale potesilo nas to! A to musim pripomenut, ze sme mali 82 hosti!!
Odpovedať
este som zabudla, ostalo aj na kvalitne vchodove dvere /pred tyzdnom nam ich robili/, takze sme tiez ostali v pluse :-D
Odpovedať
sissik, my sme si povedali, ze ak chcu uz daco darovat, nech radsej nekupuju a peniazkami prispeju...Takze sa nam to vratilo urcite vsetko. Ale my sme to tak neratali..Napokon, aj tak niektore veci platili nasi rodicia-stravu, zakusky, a to sme im v podobe vyzbieranych penazi nedavali ;-) Mne osobne by sa svadba len so surodencami neratala, tesili sme sa, ze sa zabavime, takze sme pozvali aj zopar rodinnych znamych a mojich znamych..Ale je na tebe, podla toho, co od toho ocakavas, ci len posedenie, alebo kusok zabavy..A este, zabava neznamena, ze tam musi byt 100 ludi:) bola som na viacerych, kde ich bolo 40-50 a bolo to super.., tak zvaz..
Odpovedať
200%
Odpovedať
A zabudla som este na hmotne dary, ale tam nemam sancu vycislovat penaznu hodnotu a premienat to na percenta... takze moze to byt 250-300% ... fakt neviem...... 50 ludi....
Odpovedať
Profilova fotka
sissik: zabudni na to, čo sa ti vráti.. zážitok je nadovšetko... urob si svadbu tak, aby si na ňu nikdy nezabudla, aby si neľutovala, že si šetrila (myslím, teraz v rozumných medziach). Lebo hypotéku budeš splácať naďalej, svadbu máš iba jednu. ;-) Odporúčam dobre premyslieť, čo vlastne chceš. Aká svadby by Tebe urobila väčšiu radosť, či malá komorná, alebo veľká, plná ľudí, mafiánska... :-D A peniaze, tie sú druhoradé... (my sme zostali silne plusoví, lebo časť svadby hradili oboji rodičia, ak rátam len naše výdavky tak možno 250, možno viac... )
Odpovedať
Sissik, u nas hradili celu svadbu rodicia - teda okrem obrucok a kytice a fotografa - takze tie peniazky so sme dostali daleko prevysili nase naklady. Dokonca aj ked spocitam vsetky naklady na svadbu (aj s tym co platili rodicia) aj tak sme plusovi :-D Madeleine ma pravdu - na svadbe netreba setrit - ved je len raz za zivot! A moze ti byt jedno ci ta niekto ohovara - ved je to TVOJA svadba :-)
Odpovedať
babi vy mi robite radost aj ked ja som z chudobnejsieho regionu a predpokladam ze ludia neprispeju tolko ako v ba ale ked sa vrati len 70% tak budem stastna otec sice slubil ze moju cast zaplati ale netvaril sa nadsene :-) ze chcem robit velku svadbu tak mu to budem moct vratit :)
Odpovedať
presne tak, aby ste pri pohlade na minulost nelutovali, ze predsa ste mohli urobit nejaku tu vacsiu oslavu.. Uz sa to potom nevrati..Ale su aj ludia, ktori zvazuju racionalne a ti by nikdy nelutovali, ze urobili len posedenie. Je to fakt na vasich predstavach. No ak boli predstavy o svadbe a klasickej zabave, isto by som sa ich nezriekla iba kvoli tomu, ze sa minie vela..S tymi vydavkami sa predsa vascinou rata uz skor, a setri sa a setri..:) A pozvi si teda len tych, ktori ti zato stoja:)
Odpovedať
Profilova fotka
dorotka: závisí ešte i od zvykov v kraji... ak napríklad nosia u vás napečené hostia, kopec ušetríš... ak poznáš dobrého fotografa zase... natrafíš na dobrú cenu šiat, drahý bude mať vlastné sako... možností je milión... my sme mali veľa nákladov práve preto, že sme chceli mať svadbu niečo extra... a tak sa požičiaval oblek, kúpili sme cylinder, mala som slnečník, a tak ďalej... ale zase, mali sme víno konexne, super fáro takmer zadarmo, čepčenie som dostala ako dar... takže je to naozaj o tom, čo a ako vybavíte...
Odpovedať
Profilova fotka
Kolko sa nam vrátilo? O dost viac ako sme do toho vlozili!!!!! Mali sme velmi vela pomocnikov a mnohe sme mali vlastne uplne zadarmo. Napr. autá, vyzdoba, fotograf, kameraman, svadobne torty.... Tazko je spocitat aj tu pozitivnu energiu a lasku, ktorou v nas v ten den ludia zahrnali!!!! Mali sme veliku svadbu a vobec to nelutujeme, je to najnadhernejsi den a chceli sme tam vsetkych drahych pri nas!!!! Peniazmi by sme to nikdy dostatocne neohodnotili. Ale vsetko zavisi od vztahov, takze Ti asi tazko nieco poradime sissik.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
no stale neviem, chcela by som vacsiu, zabavit sa hlavne s ludni, s ktorymi si aj rozumien, tak 50-60 ludi, ale su tam zaratani aj takych, ktorych by som tam najradsej nemala ale zial, rodinu si nevyberie nik predbezno som si robila rozpocet, uz teraz mi je jasne, ze vsetko budeme platit uplne sami - co mi samozrejme nevadi, aspon nikto nebude kecat do siat, vyzdoby, kytice, miesta,...... len niektori ludia v nasich rodinach si myslia, ze peniaze tlacime doma na tlaciarni a myslim si, ze sa pridu najest a nedaju nam dokopy nic - segra mi dokonca vravela, ze na inej svadbe v rodine vraj brali do tasiek alkohol zo stolov (ja som na tej svadbe nebola, lebo sme sa drcili na statnice)- a ked takychto ludi nepozvem, tak sa urazi polka mojej rodiny a z draheho strany by som najradsej okrem 3-4 ludi nepozvala nikoho ]-( a setrit nie je az taky problem, len stale rozmyslam, ci radsej splatim tu hypoteku alebo sa budem pozerat na odute ksichty ludi, ktorych musim pozvat
Odpovedať
Profilova fotka
sissik: nikoho nemusíš pozvať!!! Prečo ešte stále žijeme v dobe, kde nám zanaše peniaze niekto skáče po hlave... veď si to budeš platiť ty!!! Nenechaj sa vytočiť takýmito rečami... kľudne a naozaj rozumne si preberte zoznam hostí asi v štýle: - koho chceme na svadbe (neohraničuj, píš kto ti napadne) - koho by sme mali pozvať (rodičia, súrodenci, krstní, bla bla bla) - koho musíme (v niektorých prípadoch patria rodičia sem... :-| ) no, dostaneš zoznam ktorý budeš okresávať, možno pätnásť krát, ale nakoniec dostaneš zostavu, ktorá ťa bude vcelku uspokojovať... a ak naozaj nedospieš k riešeniu dobrej veľkej svadby, urob radšej dobrú maôú svadbu... ;-) Lebo ide tu o teba a tvojho nastávajúceho a nie o nenažranú rodinu, čo si prá rokov nevidela a príde sa len najesť... alebo to urob pekne po taliansky, či anglicky, či americky, pozvaní zaplatia vstupné na svadbu vo výške, trebárs 500 SK (neviem odkiaľ si, závisí i od toho) a kopec ľudí sa ti na to jedlo vykašle... :-D Prídu tí, ktorí vám doprajú a chcú sa s vami tešiť... ;-)
Odpovedať
Chapem, ze vyber je tazky, pretoze ak je velka rodina a s niektorymi su lepsie, s inymi horsie vztahy, pricom su na rovnakej urovni (napr.teta z maminej strany, , ze-ona bola pozvana a ja nie a tiez je rovnako ako ja teta), moze vzniknut nevrazivost. Ale kasli na to. Vzdy sa najdu ludia, ktorym sa nebude pacit. Ak uz aj by ste museli takych pozvat, tak co, nebudes sa s nimi jednoducho bavit. Zarucene tam bude kopec inych ludi, s ktorymi sa budete citi vyborne. Asi by som sa porozpravala s rodicmi a potom vytvorila zoznam..
Odpovedať
Profilova fotka
madeleine, dik, najviac sa hrozim toho, ze draheho brata so zenou musime pozvat a tych tam najviac nechcem z mojej rodiny nie su taki, co ich tak velmi nechcem, ale keby neprisli nechybali by mi to s tym zaplatenim vstupneho je dobre, urcite by sa mi dost vydavkov vratilo :-D nechcem na tom vyslovene zarabat, len tak "by ocko" som chcela vediet, ci je sanca, ze sa mi vrati nejakych 50%, aby som nebola vyslovene stratova a potom nelutovala, ze som si mohla radsej predcasne splatit tu hypo :-)
Odpovedať
Profilova fotka
sissik: preto je dôležité, aby bola svadba taká ako si ju predstavuješ... potom nebudeš ľutovať ani korunu... ;-)
Odpovedať
tak jednu tetu uz mam vyradenu kedysi sa pohadala s otcom a stale zvykne vyvolavat konflikty ja ju tiez nemusim nakolko som ju pocula nemiestne sa nieco vyjadrit o jej vlastnom dietati promblem je dalsi ujo ktoreho mam ja rada ale otec sa s nim naposledy pohadal tak ze sa nastval aj na mna ale dufam ze uja usadim na iny koniec a vopred mu dohovorim do duse a este nasadim nejaku kludnejsiu povahu na ich strazenie :-) ale bolo by mi blbe selektovat maminu rodinu (ta teta sa nerata) kedze odkedy zomrela babka tak vela ludi je tazko davat dokopy a tak sa to deje len na rodinnych oslavach aj to niekedy nepridu vsetci a rada by som ich po dlhej dobe videla ;-)
Odpovedať
no vrátilo ako komu :-D rodičom sa nevrátilo nič a my sme dostali ako dary 30 tis. (ale svadba bola iba s najbližšími), takže dal ten kto chcel, aj keď neboli na svadbe. A nemali sme ani venčekový
Odpovedať
vencekovy ani my,len mame to stastie,ze u nas davaju aj susedia a podobni znami:) az na to,ze to musime teraz vracat,ale celkom sa mi to paci,ono to potom potesi,ked to dostanes takto pekne vratene. Este lepsie,ako v banke:) Pretoze vzdy sa dava dar alebo peniaze s ohladom na dobu a inflaciu, nie s ohladom na to, kolko presne sme tomu dotycnemu dali my.. ;-)
Odpovedať
Ja som chcela pozyvat len tych, kt. pre mna nieco znamenaju a kt. mi dali v zivote viac, ako nejake ufrflane tetky z rodiny. Aj som to uz mala doma prediskutovane, ale zasiahla starka a potom sa k nej pripojil aj otec, ze rodina byt pozavana musi, ze on to zaplati. Podobne to je aj u draheho. Tak sme si povedali, ze pozvat ich pozveme, ked to prijimu, budem dufat,ze k nicomu nedojde a ze nam aspon trocha prispeju na buducnost. A ked nie, kaslem na nich. Aj tak sa s niektorymi budem vidiet mozno az za 10 rokov. No a tych, ktorych chcem na svadbe mat a ktori pre mna nieco znanmenaju, budu mi radostou. A tiez dufam, ze pri 80 ludoch sa nam nieco vrati. A vencekovy budem mat naisto!
Odpovedať
Profilova fotka
no pripajam sa.... mali sme netradicnu malu svadbu (poobede pre rodinu 20 ludi, vecer pre mladych 20 ludi) za uplne celu tu srandu sme dali 80 tisic (obrucky 15tisic, nase oblecenie 15 tisic, posedenie spolu 25 tisic plus dalsie polozky) kedze sme si to cele platili same mozem povedat co sme do toho dali to sa nam vratilo.... celkovo je to NULA u nas:)))) s cim som spokojna kedze sme si hosti ocenili dostali darceky :-D (vid album cca 100sk jeden) a teraz im budeme davat dakovne karty..... ziaden vencekovi sme nemali :-D
Odpovedať
my taktiež ako zuz11 si budeme financovať svadbu samy a tak by ma potešilo, keby sa nám náklady čo najviac vrátili. no podľa vašich reakcii, by som mohla očakávať aspoň 50%. keby bol celkový rozdiel medzi nákladmi a prímami nula to by bolo super.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali malú svadbu, bolo nás 27. Svadbu sme si financovali my - bez pomoci rodičov. Celovo nás svadba stála 51 tisíc a vrátilo sa nám 40 tisíc. Venčekový tanec sme nemali. Vôbec sme s týmto nepočítalo, veľmi príjemne nás to potešilo ;-) . Pre mňa však bolo najdôležitejšie to, že som mala svadbu takú, akú som vždy chcela mať ... na netradičnom mieste, s vlastnou hudbou, s kočom a .... A to nám vyšlo ! ;-)
Odpovedať
nám svadbu platili rodičia,dary sme dostali my.....takže my plusoví - rodičia mínusoví." Najlepší" sú takí hostia, ktorí prídu štyria a dajú vám 2000 Sk. Len v reštike sme na osobu platili 450 Sk, kde sú ešte koláčiky, alko, výslužky a iné. :-) :-(
Odpovedať
tiež sa pripojím ku debate... my sme si svadbu financovali sami, vyšla nás asi 130.000, mali sme na svadbe 85 ľudí a večer po 22.00 hod ešte 16. Vrátilo sa nám všetko, bola som príjemne prekvapená, čakali sme totiž, že sa nám vráti asi 50%. Ale najviac ma aj tak potešili reakcie ľudí po svadbe, že sa dobre bavili a bolo fajn :-)
Odpovedať
podla mna by s tym nevesticky nemali vopred pocitat, kolko sa vrati... ved peniaze su v tomto druhorade... ja s tym vopred nejak nepocitam vobec... ved aj pre rodicov su tie vydaje tak nejak inak chapane ako ine...ved vydavaju svoje dieta..... :-) a zda sa mi to cudne vyzbierat este viac ako stala svadba...ze este aj na nej clovek zarobi...ja viem ze sa to nerobi umyselne...ale i tak...
Odpovedať
Profilova fotka
... pravdupovediac, doteraz ma nikdy nenapadlo rozmyslat nad tym, kolko peniazkov sa mi po svadbe vrati. Nevydavala som sa preto, aby som zruinovala rodicov (alebo seba), ale ani preto, aby som zarobila. Je pravda, ze keby nam rodicia nepomohli, asi by sme mali len malu svadbu. My sme si zaplatili za svojich kamosov, za hudbu, kameramana a fotografa a manzel cely kvetinovu vyzdobu. Ostane platili rodicia.... Ak to vezmem odhadom a komplexne, vratilo sa nam (myslim aj rodicom) asi 70-80%, ak ratam len hotovost ;-) ...a to ma vcelku prekvapilo. Ak ale priratam tu super atmosferu, vysmiatych ludi a hlavne spokojnych a dojatych rodicov a svokrovcov, tak to je obrovske, niekolkonasobne plus :-D . Nikdy nikto nam nenahradi ten den a ten pocit, ktory v nas stale je a bude....peniazky sice su dolezite, ale nie prvorade. Daleko pred nimi je zopar veci, ktore si za peniaze nikto nekupi ;-) ...
Odpovedať
Profilova fotka
Ilonka, nepáči sa mi celkom tvoj postoj, myslím, že by nemalo ísť v prvom rade o peniaze a verím tomu, že si svadbu nerobila preto, aby sa ti investované peniaze vrátili späť :-| . Na druhej strane je to každého osobná vec, preto chcem, aby si vedela, že teba a ani nikoho iného neodsudzujem, len mi to po prečítaní tvojho príspevku nedalo nereagovať ...
Odpovedať
Profilova fotka
baby kaslite na to kolko sa vam vrati..ved svadba nie je len o peniazoch je to predsa vas den.... .a urcite sa netreba spoliehat na to ze kolko sa vam vrati naspat..... moj nazor... ja si chcem uzit tento den....a urcite nebudem rozmyslat kto kolko da... ;-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?