Asapbay a čínští prodejci šatů. Zkušenosti a názory?
@jasminka002 : v mojom pripade to spravil sam..a drzim palce
21. feb 2011@bubblinkka dakujem, trochu trpnem, lebo som mu poslala spolu asi 7 obrazkov, z toho toto a tamteho tamto
a aku cenu ti napisal? lebo som pozerala ze clo nie je najnizsie a to by saty dost predrazilo.
21. feb 2011- Sponzor fóra
@jasminka002 Ahoj...nevies, aka je teraz suma na tovar z mimoeuropskych krajin, aby sa nemuselo platit clo na SK? Zijem v Cechach a tu sa to bude zevraj od 1.3. menit zo 150 EUR na 22 EUR, tak som chcela vediet, ci by sa mi to neoplatilo poslat na SK. Nikde to nemozem najst
21. feb 2011@meindzi no ja som dnes niekte tu na fore citala ze to ma byt 22eur ale od 1.4. tak neviem. saty som uz objednala ale neviem ci mi dovtedy stihnu prist, skor asi nie
21. feb 2011@jasminka002 aha, ja som si mozno zmylila mesiac...
a tyka sa to aj SK? na strankach colnej spravy to nikde nemozem najst...
21. feb 2011@meindzi no to vazne netusim ci aj pre sk, myslim ze to videla napisane pre cesko. vazne neviem. akusim popozerat net, ak nieco najdem, urcite dam vediet
21. feb 2011@jasminka002 a ty si ich nechavas posielat kam? a dopredu dakujem, keby si nieco nasla
21. feb 2011@meindzi ja som zo slovenska takze si ich nechavam posielat sem.
21. feb 2011@jasminka002 : mne tam napisal nejakych necelych sto dolarov- prilozil kopiu prvej platby z paypalu (tam som platila rovnu 100vku) a ani neviem ako tam odpocital nejakych 4.50..plus napisal,ze je to gift..navyse balik rozhodne neposobil dojmom,ze by tam bolo nieco rozmerne alebo drahe,tak sa v tom tym padom nikto nevrtal..
ani ja som to nevedela nikde najst- myslim tu hranicu pre platenie cla,preto som to nechavala posielat do ciech na kamoskinu adresu,tam to bolo ok..ale o tej zmene som uz pocula,aj ked povodne som mala info,ze mala v cechach prebehnut uz od 1.1...na slovensku by sa nic menit nemalo,my tu mame udajne hranicu nizsiu uz dlhsiu dobu..ale blizsie neviem..21. feb 2011@bubblinkka no tak ja som mu posielala prvu polovicu vcera a bolo to 160dollarov, takze 112eur. co je stale nizsie ako 150eur, tak dufam, ze mi to cenu siat priliz nenavysi. zatial som sa s nim o tom nebavila, este je skoro, ale potom mu to asi pripomeniem. ale co som pozerala po albumoch, kazda nevesta mala balik rovnaky ako ty, teda ten cierny sacok igelitovy ktory ako pises nevyzzera ze je v tom nieco cenne
21. feb 2011@jasminka002 takže, volala som na colnú správu v Bratislave a milý pán
mi oznámil, že čiastka je 150 EUR. Teda suma tovaru + poštovného resp. dopravy, nesmie na Slovensku prekročiť spomínaných 150 EUR, aby bol tovar oslobodený od cla z mimoeurópskych krajín. V prípadě, že cena tovaru je napr. 140 EUR a suma dopravy je 10,50 EUR, teda spolu suma prekracuje limit 150 EUR, clo a DPH sa platí z celej čiastky, nielen z čiastky tovaru. Nemal informáciu o tom, že by sa tento limit mal v najbližšej dobe meniť, bol z toho tak trochu prekvapený
Na Celní správu České republiky som sa nedovolala, sú tam len do 17.00 hod.21. feb 2011@jasminka002 : tak sa ho skus ev. spytat, ci by si druhu cast nemohla poslat v dvoch platbach, aby sa to zrazilo na co najmensiu jednotlivu sumu..samozrejme nejaku "uveritelnu" a on by potom prilozil kopiu faktury tej najnizsej platby..pre pripad,ze by si clo predsa len musela platit , aby ten zaklad,z ktoreho to budu vypocitavat mala co najnizsi..a mozno by bolo dobre aj vopred vediet aku sumu tam nakoniec da,ak by nahodou kvoli tomu kontaktovali z colnice teba,aby sa to zhodovalo..to je len taky tip..
21. feb 2011@jasminka002 : ale podla toho ,co prave napisala meindzi by to tym padom malo byt v pohode aj s tymi 112 eurami..tak drzim palce..
21. feb 2011@bubblinkka to by bol dobry napad, predpokladam ze este len zacne sit, neposle ich skor ako dostane celu sumu penazi, takze mam cas. ale presne toto urobim, opytam sa ho narovinu, ci by tam mohol dat najnizssiu sumu. ked si posielala peniaze cez paypal vyberala si si volbu gift alebo platenie za goods?
a dakujem za radu21. feb 2011- Sponzor fóra
@jasminka002 : tusim som dala v prvej platbe dokonca gift,az potom mi doslo,ze ja mu nemam co darovat peniaze
,aby to nejak nezneuzil, ale bolo to v pohode
) v druhej som uz dala platbu za tovar..zrejme to bude jedno, lebo sa proti tomu nikto nijak neohradil..a nie je za co..
21. feb 2011@bubbagump diky moc
21. feb 2011@jasminka002 a které si necháváš šít?
21. feb 2011@bubblinkka ja som dala hned ze platba za goods, opytam sa ho pri druhej platbe, ci mam dat gift alebo goods, neviem ako tlaci fakturu.
21. feb 2011@terulilinka dala som si sit Maggie Sottero model Lucianna
21. feb 2011@terulilinka I když se napíše gift, tak na to celníci ohled neberou. Nejlepší je rozdělení platby na menší částky.
21. feb 2011@jasminka002 A jaké úpravy na těch šatech sis vymyslela? To víš,jsme ženské zvědavé .
21. feb 2011@radkaja skrateny korzet, vzadu snurovacku vyssie ako je na oroginaly, lebo original ma velmi holy chrbat a to bys a nedala pod to obliect podprsenka, a este zdobenie hore na korzete asi 2cm sikore. no proste, dala som mu zabrat
21. feb 2011@jasminka002 To ale nejsou nijak problematické změny,tak by to mohlo dobře dopadnout. I když je lepší se připravit i na to ,že by všechno nepochopil.
21. feb 2011@radkaja a jak bys mu to řekla?
21. feb 2011@radkaja aj to mi uz napadlo, preto som sa ho stale dookola pytala ci rozumel, tak som zvedava. drzme mu palce
21. feb 2011@jasminka002 ty jsou krásné, tak jsem zvědaví s tebou
21. feb 2011@terulilinka Normálně mu napiš ,že kvůli clu ,potřebuješ rozdělit platbu tak ,aby jedna z nich byla pod 22 euro.
21. feb 2011@terulilinka : do 1.4. by si to mala mat v pohode..s tym darom ma radkaja pravdu,ja som mu sice pisalaaby to tam dal,on odpovedal,ze to tam dava automaticky,ale aj tak si mysli,ze je to nanic..a myslim,ze ma pravdu..lepsie je sustredit sa na tu fakturu,aby bola s co najnizsou sumou, pre istotu..
21. feb 2011
Nenašli ste čo ste hľadali?
Moja svadba odporúča:
- Rozchod po 3 rokoch. Ako sa s ním vyrovnať?Diskusia
- Priateľ trvá na svadbe, ale ja sa vydávať nechcemDiskusia
- Svadba mimo trvalého bydliskaDiskusia
ahojte nevesty, takze polovica platby poslana, teraz ma caka mesiac strachu, ci to usije dobre
este sa vas chcem opytat, vraveli ste mu, aby vam napisal nizsiu cenu na balik, aby ste neplatili clo, alebo to spravil sam?