Asapbay a čínští prodejci šatů. Zkušenosti a názory?

6. aug 202124177
  • u mňa to vyzera na Zima, z Jasmines so mnou nekomunikuju-teda neboli schopni odpisat za 3 dni, takze to vzdavam, Zimo odpisal do 24 hod

• @trilien  no Zimo taky není nejskvělejší v komunikaci. Když sjednává novou zakázku, tak bleskově odpovídá, ale jak začne šít, tak je to už o dost horší( někdy neodpověděl i více než 14 dní). Podle toho, co jsem tady vysledovala, tak jsou Jasmines a Zimo s komunikací tak nějak podobně.

• @radkaja  čítala som niekoľko dní celú túto siahodlhú komunikáciu 😃 zvažovala som oba salóny, Jasmines má niečo obdobné, ako chcem za $600 a Zimo mi dáva cenu $300, + keď neopíšu, tak čo už s nimi? 🙂 Počítam s tým, že naňho budem musieť trochu tlačiť 😒

• Sponzor fóra
  • Ahojte, priznam sa, nechce sa mi citat 400 stran 🙂 tak ak by sa nasla dobra dusa a napisala mi, ci ist "do Zima" alebo radsej neriskovat, tak budem povdacna. mam svoje vysnene saty, ja ich proste musim mat, ale origos stoja okolo 2000libier 😞 uz som aj zvazovala ze vezmem pozicku 😃 a potom som "objavila" Zima. on keby mi ich usil, ach. len neviem, ci risknut, alebo kaslat na to. Inac, on komunikuje anglicky? v pohode? dakujem krasne dievcence 🙂

• @vika9792   ahoj, bez ohladu na to u koho nakoniec nechas sit ci pozicias v salone, podla mna brat pôzicku na svadobne saty je blbost. ale mozno si to myslela obrazne 😉 v principe aj kupa za 2000 sice origoš mi pride zbytocna 😉 videla som uz aj tu na bazariku krasne originalne saty, predsa len su nevesty ktore investuju do kupy siat a potom predavaju za podstatne nizsiu cenu-asi by som sa aj poohliadla za takymi 😉 a ked mas konkretne vysnene-ake su to vlastne? 🙂 ja by som si vybrala sitie, bud u Jasmine ako radkaja pise alebo u Zima-daj foto, zhodnotime narocnost, Zimo uz niektore aj odmietol co mi pride ako fer, ze nenaslubuje hory doly a potom pride handra 😠 - a komunikuje anglicky, uz tu boli nevesty co aj s googlom sa s nim dohodli 😬
    Tu si pozri ake sil ale nie su tu vsetky, tak pre inspiraciu 

http://www.mojasvadba.sk/blog/ivi_kiwi/album/zimo-q9iwvi/

• @claire767  ahoj, dakujem za odpoved. jasne, ze to s tou pozickou bolo obrazne 🙂 ok, tak mu idem pisat, s anglictinou problem nemam, ja som sa len bala cinstiny 😃 to by som asi nedala. pridavam fotky, zatial sa rozhodujem, ktore z tych dvoch.

• @vika9792  posli mu kludne oboje, nech ti ich naceni a napise ci take vie usit a budes sa vediet potom lepsie rozhodnut. Ci bude mat take cipky -je otazne 😎 skor si myslim ze ti napise na tie c.1. U takychto cisto cipkovanych je podla mna najviac vidno rozdiel voci originalu, lebo ak sa pouzije len taka zaclonovina, tak je to vidiet na prvy pohlad-original je kvalitna draha cipka. Ved skus a uvidis aby si sa mohla dalej rozhodovat 😉 hlavne sa informuj na tu čipku-ak by ti napisal ze ma podobnu, tak trvaj na tom nech ti ju nafoti zblizka a posle do do mailu, nech to vdis v reale

• @claire767  dakujem za nazor. uz mi odpisal 😎 takze sa uz len rozhodnut. nacenil to super, len ako budu vyzerat?!? myslis, ze tie prve su pre nho skor zvladnutelne?

• @vika9792  ešte sa spýtaj u Jasmine, bude ťa to vychádzať viac, ak si ich dať šiť u nich. Šaty, kt mi Zimo nacenil na 300 mi Kimi od Jasminebirdal nacenila na 450, ale vyzerá to, že budú ešte viac podobné originálu, takže mám dilemu 😒

• @trilien  dakujem, tak som im napisala. chcela by som sa len opytat, necitala som tu vela o Jasmine. aky je tam postup? da sa na nich spolahnut? co dodanie? trva to dlho? dodrzuju terminy? dakujem

• Ahoj, poslední dobou docela sleduji situaci (kdo kde šije) a zjistila jsem, že spousta svatebních salonů nabízí šaty od Jasmine Bridal na půjčení, ale také zprostředkovávají ušití na míru. Asi k tomu samozřejmě mají nějakou marži, ale na druhou stranu garantují, že když nebudou šaty sedět buď vrátí peníze, nebo je v čechách už zdarma upraví na míru nevěsty. Myslím si, že by docela stálo za to najít si takový salon v okolí a zeptat se tam 🙂 Jinak já asi stejně půjdu do Zima...chci kvalitně ušité šaty, které budou sedět střihem, co se týká podoby originálu, na to až tak náročná nejsem, když jsem koukala na fotky co šil a co byl originál občas jsem si řekla, sakra on to snad ušil líp, než to bylo na tom originálu...a ono ostatně, pokud jsou šaty šité ručně, tak je každý kus originál no ne? 🙂

• @vika9792  Pokud budeš chtít uśít ty první šaty, tak nevím , jestli má Zimo i krajkové látky, on většinou krajku řeší tak, že pošije tyl krajkovými aplikacemi , což nevím jak by u těch prvních šatů vypadalo, myslím že to bude chtít opravdovou krajku . Kdyžtak se ho na to jeśtě zeptej, jak by to řešil.
    Jasmines jsou solidní čínští výrobci , snad úplně nejlepší, podle mně lepší než Zimo. Jsou sice dražší , ale dokáží ušít i velice náročné modely, mají totiž ohromný výběr látek, krajek a všeho. V poslední době měli trochu problémy s dodáním, protože měli hodně zakázek. V současnosti už by to mělo být lepší, protože přestali posílat ke každým šatům výrobní fotky , posílají je jen, když si připlatíš za vyšší třídu zpracování, takže už jim jde práce rychleji. To ,že ti nepošlou fotku hotových šatů bez příplatku je trochu blbější, ale když si projdeš jejich práci , tak si uděláš celkem představu, jak asi budou tvé šaty vypadat. Jsou opravdu skvěli a kvalitní. Myslím , že mají psané dodání do 9 týdnů a platí se přes Western Union.

• @vika9792  čítala som americké diskusné fóra od neviest, chvália si Jasmines aj Zima...Jasmines slubuje dodanie do 4 týždňov u Premium Grade (základný typ objednávky bez fotiek), 8 týždňov u Designer Grade (pripláca sa 50%za fotky a priebežnú komunikáciu a pripomienkovanie objednávky zo strany zákazníka)...u Premium Grade sa platí celá suma na začiatku, u Designer Grade ide 50% záloha, zvyšok sa doplatí na konci. U zima je cena celková aj s ušitím, u Jasmines sa platí 50 dolárov za prepravu. Kimi, alebo niekto iný ti napíšu toto všetko do mailu + pár ďalších infošiek. 🙂 Myslím, že termíny dodržujú omnoho viac ako Zimo. Podľa diskusie na Zima treba dosť tlačiť, aby dodržal termín. Aj keď teraz je november, takže nepredpokladám toľko objednávok, ako v jari.

• @klarkak  pokud budeš chtít korzetové šaty, tak je třeba Zimovi zdůraznit, aby je řádně vyztužil, občas to nedělá, nebo málo a šaty se pak na břiše a prsou krabatí. 🙂 😉

• @vika9792  súhlasím s radkajkou (tá je tu v diskusii od zaciatku a sleduje to celé), tie šaty, čo chceš ty budú podľa mňa krajšie, ak si ich necháš urobiť u Jasmines. Ja chcem šaty s hladkou sukňou (tyl alebo organza, ešte som sa neroyhodla) a vyšivaný vršok, čo myslím, že zmákne bez problémov aj Zimo. Len viem, že od neho sú šaty občas dlhšie, alebo trošičku širšie, ako majú byť a pokiaľ mi to tak urobí pri mojom vršku, nepůjde ho zúžiť, jediná možnosť je dať si vzadu spraviť šnurovačku a ubrať si z pásu a cez prsia nejaké 2-3 centimetre.

• Sponzor fóra
  • @radkaja  dakujem, tak v tom zacinam mat jasno 🙂 pockam co odpise Jasmine a potom este skusim napisat Zimovi, ako by to riesil. neviem si predstavit, ako by mi z tylu usil tie prve saty. ale napisal, ze nie je problem, ze zozenie co najpodobnejsi material....?!?!?

• @trilien  ok, tak definitivne pockam na Jasmine, nemam problem si priplatit, aby saty vyzerali. dakujem velmi pekne za info 🙂 verim, ze budeme so satami spokojne 🙂

• @vika9792  Hmm, to by ti ho ale napřed měl raději ukázat na fotce, než se rozhodneš. 😐

• @radkaja  myslis ze ak by som ho poziadala tak by mi poslal foto?

• @vika9792  jasmine je drahsie ale tiez si myslim ze ak zvolis vyssi level usitia, boli by krajsie ako od Zima, ale zase drahsie, zavisi co preferujes. Na druhej strane, Zimo nesije ziadne hruzy 😉 mne sa od neho akurat nepaci ako riesi taky prelom medzi predlzenym korzetom a suknou, nieco na styl morskej panny-teda nie vzdy ale niekedy ten prechod je taky urezany do oci bijuci-myslim ze to aj niektorej neveste presival nejakymi aplikaciami cez to lebo sa jej to nepacilo 😐 ten prechod by mal vyzerat presne ako tu u Jasmine : (je to take plynule, podla mna Zimo tam nechava prilis vela latky a ta odstava potom) : http://www.jasminesbridalshop.com/blog/wp-content/uploads/2013/11/image1.jpg
    ale ty mas vybrate ine-cele krajkove. Ak ti pise ze vie zohnat velmi podoobne, ja by so trvala na tom aby ti poslal foto do mailu-nakoniec, nestoji to 5 evri nie? 😉 ak nebud eochotny tak by som asi oslovila Jasmine 😎

• @vika9792  Myslím, že už holkám několikrát posílal fotky s různymi krajovými aplikacemi, aby si vybraly, tak by ji mohl poslat. Jedině pokud by nechtěl abys napřed závazně udělala objednávku a až pak tu krajku sehnal, ale to by od něho nebylo tedy nejlepší. 😐

• @claire767  
    @radkaja  ok, tak kým jasmine odpíše, napíšem zimovi aby poslal vzorku. Dakujem dievcence 🙂

• Kolko vopred pred svadbou ste si objednavali? Mame termin na 05/07/2014, snad mam este dost casu? Dakujem.

• @ela_ale  ani ja, ani vika9792 nič objednané nemáme, máme iba nacenené šaty, kt sa nám páčia. Ešte máš čas, nemusíš sa plašiť. (Ja som bola ešte dnes v salóne skúšať šaty, aby som si ujasnila, čo vlastne chcem-strih, materiál a ani po dnešku nie som múdrejšia.)

• @ela_ale  Pokud si je chceš nechat ušít u Zima nebo Jasmines, tak si na ně vyhraď tak 3 měsice, lépe 4 ať máš prostor na různé zádrhele.

• @ela_ale   ja si budem objednávať pravdepodobne do konca roka, stále počítam s tým, že mi možno príde v balíku niečo, čo nebude ok, tak nech mám čas si zohnať náhradu, príp nechať na šatách spraviť úpravy.

• Holky, nenechávala se některá z Vás šít od Zimo podobné šaty? myslíte, že takovýhle zvládne v pohodě? a ještě mám jednu prosbu na někoho, kdo umí dobře anglicky, jestli by mi pomohl s upřesněním požadavků, jak chci, aby vypadala ta sukně...(mám trošku problém to definovat i česky..natož anglicky 😃)...děkuji předem 🙂

• @vverru  Neviděla jsem tu od Zima šaty s podobně řasenou sukní. Mám obavy, jestli by dokázal zkopírovat takové to vzdušné ležérně vypadající řasení, většinou tu od něho byly klasické sukně , max. šlehačky. Třeba mu napiš ,jestli takové šil a ať pošle fotku.

• @trilien  @radkaja   dakujem za odpoved 🙂

neviete niektora nahodou aky je toto model? Myslim, ze pre Zima by to nemal byt problem, nezda sa mi komplikovany. Jasmines taktiez nacenia aj podla foto, vsak? este zistit co je to za model nepodarilo sa mi najst foto zozadu.. 😞

• Ahojte kočky, chcela by som sa hlavne vás, ktoré to tu dlhšie sledujete opýtať, či by Zimo vedel ušiť takýto štýl šiat, popr. či aktak do niečoho takého ísť a či náhodou neviete koľko by uňho mohli stáť takéto šaty. Ďakujem krásne 🙂

Pridaj príspevok

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém
    Odporúčaní dodávatelia
    Splňte si svoj sen o dokonale krásnych svadobných šatách v svadobnom salóne Wedding Gallery. Teraz so ZĽAVOU až do 125€. Tešíme sa a Vás!
    Ušijeme pre Vás krásne svadobné šaty podľa Vaších predstáv. Okrem toho ponúkame všetko pod jednou strechou pre Váš veľký Deň. Stačí si len vybrať.
     Svadobné a spoločenské šaty na mieru pre vás za ceny ,ktoré potešia.
    Články od našich partnerov
    Spoločné bývanie novomanželov: ako si vybaviť hniezdočko lásky
    Koľko stojí svadba? Tipy, ako znížiť náklady za svadbu na minimum
    Najdôležitejší doplnok nevesty ? Čo môžeme povedať o kabelkách?
    Archív článkov od partnerov