Asapbay a čínští prodejci šatů. Zkušenosti a názory?
@pajinka85 tá diskusia už dávnejšie existuje, je zamknutá a autorka diskusie, alebo niekto iný, ťa tam pridal spolu s 23 ďalšími ľuďmi
23. apr 2014@pajinka85 ahoj, poslal ti tracking number? já to z něho tahám a nic :/ posílal je tak minulé úterý...
23. apr 2014- Sponzor fóra
@anet_ ja som TN od neho ani nevidela
už len prišli šaty (cca do 2 týždňov po zaplatení)
24. apr 2014@anet_ me to zařizuje tchyně, ona obchoduje s Čínou a ma i smlouvu s DHL, ona mi psala ze je poslal v úterý s až se neco dozví, dá vedet. Tak ja se poptǎm.
24. apr 2014@pajinka85 dáš sem pak foto? Jsem strašně zvědavá
)
24. apr 2014@bejka_85 já při prvních šatech jo, při druhých sem i o něj nějak zapomněla napsat a přišly, bylo to během Vánoc a teď sem si o něj napsala a nic. S ním je to dopisování těžký
24. apr 2014@pajinka85 ahaa, tak to nám jdou možná společně
tak budu ráda, když sem napíšeš, kde šatičky máš
Děkuju
24. apr 2014Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
24. apr 2014@luccy91 Klid, to je normální postup, źe chtějí vidět faktury. Můžeš je oskenovat a poslat jim je mailem, nemusíš tam chodit. Pak ti vypočtou DPH a clo a ty ho zaplatíš pošťákovi, až ti bude šaty předávat. Taky možná od tebe chtějí podepsat souhlas, že tě Česká pošta bude zastupovat při celním řízení - prostě podepíšeš papír co ti pošlou, oskenuješ ho a pošleš zase mailem+ pak zaplatiš poplatek poště( bude to připočtené k tomu DPH a clu- platíš pošťákovi)
24. apr 2014@luccy91 neřeklas jim do telefonu, že se budeš sama při tom celním řízení zastupovat? Je lepší když tě zastupuje Česká pošta , ty pošleš jen ty faktury a ten podepsaný souhlas a pak už se nestaráš.
24. apr 2014Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
24. apr 2014@luccy91 to je uplne normalni, mela jsem to samy
nechala jsem se zastoupit ceskou postou, poslala jim plnou moc, kopii objednavky a faktury a do 4 dnu jsem saty mela doma.. je to normalni postup
A pak akorat zaplatis clo a dph.
24. apr 2014- Sponzor fóra
Ja se ted taky vylekala, protoze mi zrovna psali, ze chteji dodatecnou celni kontrolu na moje zbozi, fotku zbozi a material..tak jsem jim to poslala, ale uz jsem platila maximalni mozne clo, vic % bych uz ani platit podle zakona nemohla, a zbozi jsem objednavala naprosto legalne pres amazon.co.uk, tak nevim, o co jde
To musi byt proste bezna kontrola?
24. apr 2014Holky já nechci být posel špatných zpráv a třeba jsem i paranoidní, ale mám těžkej pocit, že tu někdo jako bress vás holky, co jste si z Číny nechaly poslat šaty naprášil, aby to zkontrolovali. Nebo si došlápnul rovnou na všechny svatební šaty posílaný z Číny.Jako třeba ne, třeba je to nemožný, ale přijde mi to divný, že roky v pohodě a teď takový hromadný kontroly.
24. apr 2014Nakukuji - kontroly zboží z Číny se globálně zpřísnilo, minimálně úderem nového roku, kvůli tomu, že si objednatelé nechávají vystavovat falešné podhodnocené faktury kvůli nižšímu vyměřenému clu a takto okrádají stát
. Takže kdo toto nedělá, ten mít přeci obavy nemusí, jde jen o rutinní kontrolu, nebojte se
.
24. apr 2014No bohuzel se hodne deje to, ze clovek Cinanum jasne rekne, ze chce normalni fakturu, a oni tam pak stejne napisou nejakej nesmysl nebo podhodnoceny zbozi.. ale tohle celnici vi no, za to objednavatel nemuze, pokud on vsechny dokumenty a doklady o platbe posle na celnici poctive, tak tohle je chyba na strane dodavatele.
24. apr 2014@suarez Mě je to akorát líto kvůli těm holkám, protože mi přijde divné, že najednou dělají kvůli svatebním šatům takové halo. Přeci jen život to znepříjemní a bylo by mi dost smutno, kdyby to bylo jen kvůli tomu, že si tady někdo honil ego a napráskal je.
Ale to má prý dojít i k volnému obchodu z USA... to budou celníci teprve koukat
24. apr 2014@limda Tam se to mělo zpřísnit taky, ono globálně se tyhle ,pro stát velké finanční úniky, budou mnohem více hlídat a pokutovat
. Aby se to nevyplatilo. Což je v pořádku.
24. apr 2014@uzchvilivdana Já mám právě pocit, že to musí být vyloženě pakatel svatební šaty z Číny oproti třeba jedné státní zakázce. Tam se točí úplně jiný peníze. Neříkám, že je to v pořádku, ale přijde mi směšný, že se tu strašně řeší, že někdo přiznal 3 tisíce a měl přiznat 4, místo toho, aby se někdo zabýval, kam "zmizelo" 300 mega. Ale to je na úplně jinou diskuzi.
Ale jako, že nechtějí, aby se to vyplatilo... to by pak ten volný obchod vůbec nepovolili, protože je jasné, že i když si člověk v zámoří nebo v Číně koupí věc za danou cenu a tu danou cenu přizná, tak se mu to pořád 5x vyplatí oproti našim obchodům. Je to možná smutný a krutý k českým firmám, ale je to tak.24. apr 2014@limda Tak kvůli velkým krádežím se přeci nepřestanou řešit malé. To je jako řešit jen vraždy a na zfackování stařenky se vykašlat
24. apr 2014
Holky, co opravdu stojíte o šaty od Zima a chcete řešit jeho, nezaložíme si jinou diskuzi???

když se chci dočíst něco souvisejíciho s diskuzí, tak kde nic tu nic a jen žbrebty opakující se pořád dokola.
neřešte nás, kdo chce šaty z číny, tak ať si je sakra koupí a pak se tu podělí o zkušenosti.
já rozhodně nepůjdu půjčit zatrhané a zašedlé šaty za 14 tisíc.....
a holky, které to zajímá, já už je mam na cestě.