Mama v nemocnici - svadba áno či nie? :(

Ahojte, máme naplánovanú svadbu na 1.9.2018. Moju mamu vo veľmi vážnom stave odviezol vrtuľník (6.8.2018) na jednu z najnáročnejších operácii srdca. Nedávali jej veľké šance, že to vôbec prežije, a ak to prežije, či nebude mať poškodený mozog a iné orgány. Mala obrovitánske šťastie, že ju perfektní lekári zachránili, a 3 dni po operácii už bola pri vedomí, a vyzerá to, že bude v poriadku :) Všetkým nám spadol zo srdca obrovský balvan, že to takto dopadlo, a veľmi sa z toho tešíme! Ja som samozrejme chcela hneď svadbu zrušiť, keď sme ani nevedeli, či to vôbec prežije... Ale keď sme po jej návšteve zistili, že sa naozaj dobre zotavuje a že by nemala mať trvalé následky, neviem, čo robiť. Poznám ju, a viem, že ona by si určite do konca života vyčítala, keby sme kvôli nej svadbu zrušili (ďalšiu už by sme neplánovali, spravili by sme len obrad a obed s rodinou), najmä keď ju už tak dlho chystáme (od januára) a všetci (vrátane nej) sme sa veľmi tešili. Má ešte tri týždne na zotavenie, ale po operácii prasknutej aorty naozaj neviem, či je to dostatok času vôbec na to, aby ju pustili z nemocnice. Lekári mám nemôžu nič sľúbiť. Nechcem, aby počas svadby bola v nemocnici, tento veľký deň je predsa nie len pre nás, ale aj pre najbližšiu rodinu, a najmä pre svadobných rodičov. Prosím, čo si o tom myslíte? Viem, že to vyzerá ako malichernosť, a mne už je to v podstate jedno, či budem mať veľkú svadbu alebo nie (dokonca už mi je aj jedno,že by sme prišli o kopec peňazí za služby, ktoré sme už uhradili), ja som hlavne rada, že žije, ale čo s tou svadbou? Zrušiť ju? Ona by bola nešťastná, keby sa zrušila, ale ja zase nechcem, aby na nej mama nebola :( Čakať na ďalší termín, ktorý by bol možno až o ďalších 9 mesiacov? Dovtedy sa predsa zase môže udiať kopec zlých vecí... A hlavne už na to nemám silu, aby som to znova celé plánovala. Vopred ďakujem, za všetky rady a názory!
Odpovedať
Ja by som svadbu zrusila a pockala kym by bola moja mamina ok. Mala svadba a peniaze nie su tak podstatne ako mama. Mamu mame len jednu a radsej by som mala svadbu o 10 ludoch ale s maminou ako svadbu so 100 ludmi ale bez maminy. Maminy obetuju pre nas viac nez dost pocas celeho zivota a ja si neviem predstavit ze by pocas mojej svadby tam nebola. Avsak je to moj subjektivny pocit v case ked sa ma to netyka ( a dufam ze ani nebude) kedze mam svadbu naplanovanu na rovnaky den. Lahko sa mi z teoretickej pozicie hovori, ale je to moj prvotny pocit. No drzim palce, aby mamina bola cim skor zdrava a rychlo sa zotavila. A tebe prajem, aby si sa rozhodla tak, aby si bola spokojna. Drzim palce :)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme planovali a 4 dni pred svadbou dedka zobrali do nemocnice a uz nepustili s karovinou plus a metastazami a sekondarnou rakovinou criev. Ono si myslis ze dedko je ine ako mama ale mna moji stary rodicia vychovavali takze su moja najblizsia rodina. My sme zo svadbou pokracovali hoc Bola len symbolicka a v ten den po foteni sme ho isly pozriet any ma mohol vidiet v satach a tak. Obrad som si pisala sama a bolo tak hned na zaciatku podakovanie starym rodicom no plakala som nekontrolovatelne. Ta bolest a smutok ze prave on tam neni v ten den sa neda opisat. My sme nemali moznost odkladu pretoze tyzden po svadbe sme sa stahovali do Australie ale keby to bolo inak tak Tu svadbu odlozim aby tam mohol byt. Doktory nam hovorili ze to je vyliecitelne (ked este nevedeli co to je poriadne a ze bude doma za par tyzdnov). Skoro 2 mesiace potom a on uz sam nedycha, pristoj zanho a vcera doktor povedal ze nevie ci prezije noc. Takze nakoniec som rada ze sme svadbu mali a mohol Nas vidiet atd. Proste s chorobou nikdy nevies co a ako bude a co sa stane. :-(
Odpovedať
@mrsthompson ked som si to citala az mi slza vypadla. Je to velmi smutne. Mala si velmi blbu situaciu a chapem, ze pre teba to neni " len" dedko, ale skoro ako rodic. Budem mysliet na tvojho dedka aj na teba, aj ked vam to nepomoze...
Odpovedať
Profilova fotka
@barbellka dakujem ❤️
Odpovedať
Profilova fotka
@sigsauerp228 Bez maminy by som sa nevydávala...... Zvládli ste to naplánovať raz, zvládnete to zase. ;-)
Odpovedať
Vydaj sa mozno mamku pustia aspon na obrad na priepustku
Odpovedať
Kedze prognoza je taka, ze sa uzdravi, zrusila by som. Mozno jej bude luto, ze si kvoli nej zrusila termin, ale ovela viac by bolo luto aj jej aj tebe keby na svadbe vobec nebola alebo len kratko. Mala svadba, ked uz aj tak mas urcite drobotiny, pierka, saty a pod. pokojne spiskate za mesiac, nemusite cakat ziadnych 9.
Odpovedať
Profilova fotka
@sigsauerp228 Inak čo sa týka dodávateľov a záloh. Podľa mňa je v takomto prípade ľudské a správne, aby Ti zálohu vrátili. Proste ak má človek v sebe kúsok citu a ľudskosti, tak keď mu vyrozprávaš čo sa stalo, určite Ti zálohu vráti...
Odpovedať
A inak svadbu nemusite zrusit, ale mozete ju len prelozit na iny termin. Zavolat dodavatelom a presunut na iny termin. Viem o pare, co to takto spravil :)
Odpovedať
Profilova fotka
Presne to, urcite dodavatelia v takomto pripade vam datum prelozia.
Odpovedať
Ďakujem, dievčence 😊 Lekárka so sestričkou nám zase povedali, že sa máme držať plánu, lebo nikdy nevime, či sa nestane zle zase niekomu inému. V tomto majú síce pravdu, ale tiež si myslím, že by sa to mohlo posunúť. V tej istej reštaurácii už nemáme veľa možností, lebo to mala byť vonkajšia svadba, a s mojim počtom ľudí by sme sa vnútri určite nezabavili. Čiže ak by som to posunula o mesiac, už by svadba musela byť inde, a storno poplatku sa zrejme nevyhneme.
Odpovedať
Ja by som svadbu neprekladala. Tolko energie co ma stali pripravy a vsetko okolo, ten stres a nervy. Navyse ked vies ze sa mama uzdravi, tak by som sa prisla tiez ukazat do nemocnice alebo skuste si vypytat povolenie od lekara na ten jeden den, alebo par hodin nech moze byt aspon na obrade a uvidite.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Kamoske takto ochorel otec. Svadbu nezrusili, boli ho pozret v nemocnici. Mesiac po svadbe zomrel
Odpovedať
ja by som urcite prelozila... ako sa budes bavit, ked ti bude mamka lezat v nemocnici?
Odpovedať
Ja by som tiež nerušila a hlavne keď to ona sama nechce. Chodťe ju navštíviť vo svadobnom, odfoďte sa s ňou, prípadne na obrad nejak dopravte. Vždy sa može niekomu stať niečo. Náš známy, keď sa ženil, vo svadobné ráno išla jeho mama rebríkom na povalu po topánky a spadla. Svadba prebehla v ten deň, ona bola v nemocnici a bohužiaľ 3 dni po svadbe ich čakal pohreb.
Odpovedať
Profilova fotka
viem si predstaviť aké to musí byť ťažké. ja by som sa o tom normálne porozprávala s maminou. isto bude chcieť aby ste sa vzali a možno by som to aj urobila. ona by si to vyčítala a keď sa to tak vezme, aj to by mohlo jej stav ešte viac zhoršiť
Odpovedať
ja by som sa tiez vydala a skusila to vybavit, aby prisla aspon na obrad alebo by som dosla ja za nou...hostinu uz ako sa ty citis (mozes napr. zrusit hudbu alebo celu svadbu mat iba do 22 ako posedenie) ale celkovo svadbu by som urcite nerusila hlavne ak je nazive..nikdy nevies co sa moze stat a mozno sa nebudes moct vydat ani bud. rok kvoli smutku, takto moze byt aspon na obrade alebo ta vidiet vo svadobnom...nie kazdy rodic ma aspon toto stastie
Odpovedať
@sigsauerp228 Moja sestra mala svadbu, ked sme mali babku v nemocnici. Chcela svadbu zrusit, pretoze jej nedovolili prist aspon na obrad. Ale nakoniec sa to vyriesilo tak, ze sa dohodla na oddeleni, ze ju pride pozriet. Sestricky s tym nemali vobec ziadny problem, este boli rady, ze im zakusky doniesli. Je to tazke ale radsej to nerus, nevies co bude o rok :)
Odpovedať
@marianna456 nemala potom vycitky ze babka nebola na svadbe ? ja som tiez uz pocula ze vraj s tymto nemaju problem. :-)
Odpovedať
Je to veľmi ťažké rozhodnutie...tiež by som nevedela ako to mám spraviť. Ale asi by som svadbu nerušila, ale našla nejaké riešenie ako spolu cez ten svadobný deň byť. Človek nikdy nevie, čo sa môže stať, a ak ti mamina úprimne povedala, že chce, aby si svadbu nerušila a videla si na nej, že to myslí naozaj zo srdca, tak sa riaď podľa nej - veď mamky nám chcú celý život dobre a určite by sa jej nieslo ťažšie, že si svadbu zrušila. Samozrejme každá vieme, že to nie je lacná záležitosť, preto si aj sama písala, že už druhýkrát by si svadbu takú nerobila. Uvidíš ako to dopadne, ak sa cíti dobre a aj zotavenie prebieha v poriadku, možno budeš prekvapená a bude s vami sedieť za jedným stolom. Keď sa ženil priateľov brat, tak týždeň predtým bol dedko v nemocnici, ale do svadby ho pustili. Zúčastnil sa hlavného programu a okolo 20.30 išiel domov, lebo už bol vyčerpaný.
Odpovedať
Profilova fotka
@sigsauerp228 sprav tak ako ty citis!!
Odpovedať
Tak jedine, co mi napadlo, je presunut to iba o mesiac, aby sme sa vyhli dalsiemu tristvrterocnemu cakaniu. Bude to sice bez nasho fotografa, a ani neviem, ci zozeniem DJa, ale uz je mi to asi jedno. Myslim, ze lepsie uz to nevymyslim. Co vy na to?
Odpovedať
Profilova fotka
@sigsauerp228 aj to je riešenie a možno ešte lepšie, ako ju robiť bez nej aj keby chcela. mesiac nie je zas až taká dlhá doba a mamka sa dá zatiaľ isto dohromady a bude mocť celú svadbu absolvovať s vami
Odpovedať
Profilova fotka
@sigsauerp228 ak sa ti da svadbu o mesiac posunut a nevidis v tom probelm, tak to tak sprav. ja by som tiez asi podobne uvazovala, svoju mamku na svadbe chcem a mohla by mi hovorit co chce, ja by som aj tak tu svadbu prelozila, aj keby s tym nesuhlasila. mesiac nieje dlha doba a prejde tak rychlo, ze ani nebudes vediet ako. :-)
Odpovedať
aj ja by som ju radsej posunula. nemusi to byt predsa o rok, ten mesiac sa strati jak nic a hlavne budes tam mat aj maminu, pre ktoru to bude isto vela znamenat a bude to taka motivacia, aby sa pozbierala co najrychlejsie
Odpovedať
@sigsauerp228 preco musis svadbu presunut o mesiac alebo az o tristvrte roka? nemozes ju posunut napr. o 4 mesiace? vtedy budu mat dodavatelia volne, kedze tolko svadieb nebyva v zimnom obdobi.
Odpovedať
@sigsauerp228 ked uz presunut, tak o dlhsiu dobu, nielen o mesiac, potom bude volny aj fotograf a aj dj si myslim,kedze teraz cez leto su vsetci obsadeny lebo je vela svadieb. riesila by som to asi takto. ale zasa tu je riziko, ze ked to presunies o dlhsiu dobu tak zasa moze nieco do toho prist a nedajboze budes zasa nutena to presunut. :-S no neviem, je to take diskutabilne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?