Svadba na urade a o rok v kostole..da sa to?

Profilova fotka
Ahojte;) Sme s priatelom uz 10 rokov, zatial bez dietata;) postavili sme domcek a potrebujeme dost vela veci vyriesit a vybavit, aj ohladom domu a aj ohladom odchodu zo zahranicia naspat na sk, len problem je stale s tym ze niesme zobrati...nemozme mat spolocny ucet, vsetko musime vybavovat na dvakrat..proste je to na prd..v maji sa vraciame domov, natrvalo a chceli by sme sa rychlo vziat aspon na urade, nech mame spolocne priezvisko a mozme konecne vybavovat veci ako manzelia..otazka je, ci sa da potom nejako o rok vziat este aj v kostole? A ktory datum potom plati?? Dakujem za odpovede;)
Odpovedať
Profilova fotka
Urcite sa to da, aj ja uz som zobrana civilne a v maji sa budeme brat cirkevne. Len viem, ze niektori knazi, ktori su tradicnejsi s tym mozu mat problem a nechapat to, ze uz ste zobrani civilne, treba sa na to spytat knaza, co si o tom mysli a vysvetlit mu situaciu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
kamarátka aj sesternica sa brali najskôr civilne /obidve čakali bábätko/ a o rok na to sa zobrali v kostole. určite sa to dá. ono v kostole je to len potom myslím požehnanie alebo také niečo. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@adellaydy dakujem;)
Odpovedať
Profilova fotka
Babule a neviete potom ako to prebieha v kostole ten sobas?? Budeme si tam slubovat to iste co na urade alebo to uz bude len take pozehnanie ,, onicom,, , alebo co vlastne? A prstene si dame znova tie iste?
Odpovedať
Profilova fotka
Este otazocka...co sa vlastne oblieka na taky uradny sobas?
Odpovedať
Profilova fotka
neviem ako to presne prebieha ale logicky mi to vychádza tak, že na úrade sa nebude sľubovať úplne to isté čo v kostole, keďže v kostole sľubuješ pred Bohom :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ludmilka15 aj ja si myslim a ono je to potom asi aj o dohode s knazom..ze by sa ten obrad urobil tak akoby bol nas prvy;)
Odpovedať
Profilova fotka
@izkadavid a to viete vobec preco sa chcete brat v kostole, alebo to je len kvoli tomu, ze je to "krajsie" alebo to chce niekto z rodiny? Lebo z poznamky, ze je to pozehnanie o nicom mi celkom unika podstata :-| Priebeh zalezi ci to je obrad s omsou, alebo bez omse a k prstenom tie iste, alebo ak chcete mat dva tak kludne aj nove, myslim ze vam to nikto nezakaze :-D my sme si napriklad prstene nedavali vobec. K obleceniu je to uplne na vas, nieco formalne, kedze to asi nebude velka svadba ale len sobas z administrativnej stranky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@adellaydy dakujem;) no brat sme sa vzdy chceli v kostole, nic ine ani neprochadzalo do uvahy..s tou uradnou svadbou to je preto lebo potrebujeme byt doslova rychlo na papieri zobrati..koli vybavovaniu, koli domu atd..ako som uz spominala v uvodnom prispevku...to s tym pozehnanim, asi to vyznelo blbo ako som to napisala..myslela som to tak ci to potom v tom kostole nebude iba take bez slubov, bez vyznani,bez toho vsetkeho co k naozajstnemu obradu patri...lebo bez toho si svadbu nevieme predstavit..len ma zaujimalo ci to potom nebude iba kratke pozehnanie a hotovo...dufam ze som to ako ta vysvetlila zrozumitelne;)
Odpovedať
@izkadavid veď a kedysi to tak muselo byť, že najprv mali obrad na úrade a až potom v kostole. Aj moja mamina to tak mala, síce oni to mali jeden deň ale keď sa to už vtedy mohlo tak sa to bude dať spraviť aj teraz. Aspoň teda môj názor:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@andulka89 dakujem;)
Odpovedať
nemyslim si, ze by s tym mal byt nejaky problem. teraz je uz doba moderna a tak sa istym veciam stavaju aj v cirkvi. no pre istotu by som si zasla do kostola, v ktorom by ste sa chceli neskor vziat a popytala sa, ci im to nahodou nebude vadit bo predsa sto ludi sto nazorov. no pre nich by v tom nemal byt ziadny velky problem, ze by ste najprv zvolili ten civilny
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?