Akné po vysadení HAK - co s tím?

ahojte nevestičky, po dva a pol roku užívania HAK minervy , som ju vysadila a už mám asi tri mesiace pauzu, po mesiaci- tvár super nič sa nedialo...ale postupne som sa začala vyhadzovať okrem čiernych bodiek a rozšírených pórov, ( čo som mala aj počas užívania HAK) sa mi vyhadzujú zapálané vyrážky a nie a nie sa ich zbaviť,,,,,veľmi rada by som bola mala tvár ako porcelánová bábika ale to asi nepôjde....:( na internete som sa dočítala o innéov D-tox, (http://www.docsimon.sk/tovar/inneov-d... )....máte s ním nejaké skúsenosti? nebol to zase rovnaký jojo efekt ako pri Hak, že pri vysadení sa to všetko vrátilo?......alebo máte nejaké iné osvedčené doplnky či recepty? dakujem za odpovede....
Odpovedať
Profilova fotka
@lilynka3 ahoj, a bola si s tymto problemom u koznej? tiez mam akne, doktorka mi nasadila antibiotika, nejake masticky, chvilu zabrali, a potom sa to opat vratilo do starych kolaji. Pri pouzivani hak je normalne, ze kym ju beries, je to este v pohode, ale po vysadeni je to tak ako predtym. Mozno by si si mohla vsimat, kedy mas akne rozsirenejsie ako inokedy. Napr. ja pozorujem, po akom jedle sa mi objavuju zapalene vyrazky, aka strava mi skodi... obycajne su to mliecne vyrobky, alebo vsetko sladke, cokolady, mastne jedla... taktiez v zimnom obdobi je moja plet horsia ako v letnom, takze na pricine moze byt vela faktorov. inak si este pravidelne cistim plet takym modrym gelom, co som si kupila v lekarni (vysiel ma cca 15€), ale musim povedat, ze tvar mam cistejsiu a jemnejsiu. pouzivam ho kazde rano a vecer. A dolezite je este nechytat sa tvare rukami, kedykolvek pocas dna, nikdy nevies, kolkymi bakteriami disponujes. Tot z mojho vyskumu vsetko :)
Odpovedať
Profilova fotka
Po vysadeni antikoncepcie ani moja plet nie je dokonala, ale lepsou starostlivostou ju vies dostat do dobreho stavu. Na nerovnosti pleti, uhry a zapalene vyrazky je fakt dobry Effaclar Duo od La Roche Posay. Treba ho pouzivat aspon 3 mesiace aby si videla efekt. Vyzivove doplnky nie su zle, skusit mozes, ale na mna to nemalo ziadny efekt. Tie co si pozrerala obsahuju hlavne magnesium, vitamin B a C, ktore si mozes kupit aj samostatne a bude to lacnejsie. Este je dobre chodit pravidelne ku kozmeticke a pouzivat kvalitnu kozmetiku na tvar (cistiaci gel, pletovu vodu, krem, makeup a puder by mali byt urcene na tvoju plet). Co sa tyka vyrobkov na osetrovanie pleti ja pouzivam Bioderma - Sebium a makeup od La Roche Posay - UNIFIANCE Fluide Mat.
Odpovedať
ahoj, vysadenie HAK rozhadze stav pokozky, ale dolezite je pouzivat kvalitnu kozmetiku. Poznam z vlastnej skusenosti, po vysadeni HAK to bol des, ale zachranila ma kamoska, ktora mi odporucila par produktov z Biodermy. Urcite si kup Sebium moussant, je to penivy gel. Nim si umyvam tvar rano a vecer. Zazracny krem, ktory si davam na noc je Sebium AKN. Teraz som videla reklamu ze je vynoveny. Na den si davam Sebium pore refiner, je na otvorene pory ... no a tie moje su teda riadne velke. Zatial tento krem pouzivam kratko ale uz vidim vysledky. Hlavne je super aj v tom ze sa nelesknem (moj velky problem). A po otestovani mnozstva make-upov som v lekarni objavila Sebium tonovany krem a ten mi vyhovuje najviac. Ja na Biodermu nedam dopustit. Zachranila ma lebo po vysadeni HAK som myslela ze ani na ulicu nevyjdem ...
Odpovedať
Ahoj, aj ja som po HAK tak dopadla. Teraz som na 6mes liecbe izotretinoinom... Uz som bola dost zufala ako som vyzerala. Pravidelne som chodila na kozmetiku, pouzivam kvalitnu kozmetiku, ale stale sa mi objavovali bolestive akne. Tak som sa rozhodla pre tuto liecbu. Som prave v uzivani tretieho balenia (treti mesiac) a uz vidim vysledok. Tvar je cista, jemna, bez akne. Jedina nevyhoda je, ze tento sposob liecby velmi vysusuje pokozku a nemozes pocas liecby a cca tri mes po otehotniet. Musela som si pokupit kremy na velmi suchu pokozku. Kazde tri tyzdne vsak chodim na oxygenesis, kde podstupujem kuru na hydrataciu pleti. Ale stoji mi to za to. Na nasej svadbe chcem mat krasne cistu plet. Dermatologicka mi robi odbery a sleduje ma kazde dva mesiace, takze zdravotnej ujmy sa nebojim. A vraj vysledok trva nastalo. Akne sa nevrati. Uvidim teda :)
Odpovedať
@lemac Ahoj, citala som, ze pouzivas kozmetku Bioderma Sebium a make-up od LaRoche Possay. S Biodermou som velmi spokojna - aj ja tento rad pouzivam uz zo dva roky a stav pleti sa mi velmi zlepsil. A prave uvazujem presne nad kupou make-upu, ktory si spominala. Len nikde neviem najst nazory nan - potrebujem, aby mi zmatnil pokozku a prekryl nedokonalosti pleti a vydrzal aspon tych osem hodin, kym budem v praci. Ake mas s nim skusenosti ty? Dakujem, Zuzana.
Odpovedať
Ahojte a skusali ste niekto zvysit davku vitaminov B,D a E? Ja som nikdy nejak nemala problem s pletou ale ked som brala HAK tak som skusila solarko a tie "hnusaky bolave" zmizli uplne. 1-2x do tyzdna na 3minutky a mala som po probleme. Drzim palce ;-) Inak, ak mozem, mne osobne vzdy prislo nahananie sa za vhodnou kozmetikou ako strata casu a penazi a hlavne pokozka z toho mala soky. Netvrdim, ze nemusia mat dobre ucinky no mne to nepomohlo a pri mnohych mi to fakt prislo ako zbytocny reklamny boom. " Vyhodil sa Vam je**k na ksichte?? Kupte si sadu tohto a tohto a hentoho iba za xyeuro a vas problem je vyrieseny. Musite si kupit celu sadu -ktora vam je inak uplne zbytocna- aby ste dosiahli vysledok ako modelka na obrazku, ktora ma mimochodom vlastneho stylistu a pred fotenim stravila 2h v kresle." :-D :-D :-D Ja pouzivam sprchace od nivei, kremy a tonicum od garnier a inak nic. Sestra a mamka pouzivaju tiez garnier kremy a odlicovac a sprchace od dove. ziadne make-upy ani ine omietky...maximalne spirala a balzam/lesk na pery. Skusala som rozne druhy make-upov no po kazdom vyzerala moja plet ako po bombovom utoku. Zanasat si pory mastnymi farbivami, na ktore sa pocas dna lepi kadejaka spina z prostredia a vecer travit polovicu zivota cistenim tohto sajrajtu? brrr, nie dakujem :-S rano pouzijem tonikum, to stiahne pory a vecer uz len v sprche umyt a na dobru noc nakremovat.
Odpovedať
@zuzkanik ahoj, ten makeup pouziva moja kolegyna, ktora trpi tazkou formou akne na lickach. fakt ten makeup prekryje a zjemni co sa da... ale fakt je aj to, ze velmi sa od neho leskne, uz takmer po hodine a pol a tiez ho podla mna dost vidno... je nejaky husty, alebo neviem, ako to mam napisat... proste ho fakt vidno. ona nan pouziva este aj puder La Roche possay... koli tomu lesku...
Odpovedať
@lilynka3 aha, teraz som si precitala hlavny prispevok. s inneovom aj na krasu plet aj s D toxom mam osobne skusenosti :-D su to vyhodene peniazky :-) je to subor vitaminov a mineralov... ale nejako to nepomoze. Mne pomaha pravidelne cistenie u kozmeticky, osetrenie oznom, acnehelpom a laserami. tiez chodim na chemicky peeling... a dostala som to velmi pod kontrolu. aj ked tazkym akne som nikdy netrpela :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj skus clinic Už som tu niekde aj moje fotky pridávala keď som z touto kozmetikou začínala ako sa mi menila pleť. a teraz po vysadení tabletiek sa mi pleť nezhoršila. vrelo odporúčam :-) @lilynka3
Odpovedať
@winzy jj potvrdzujem, clinique anti blemish je velmi dobra rada kozmetiky :-)
Odpovedať
dakujem vám za rady, teraz som si kupila biodermu H2O a chcem ešte vyskušať aj to sebioum pore refiner, ....pretože aj more póry sú velmi velké a HAK zatial nechem zase brať...pretože je to sajrajt...aj ked je to s ňou všetko jednoduchšie.....:(...
Odpovedať
potom sa ešte ozvem ako to pokračuje....a začínam aj s čajom roobisom.....vraj je tiež dobrý na pleť...tak uvidím...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@winzy Ahoj, ktore tabletky si konkretne uzivala? Diky:)
Odpovedať
ahoj, mne prave minuly tyzden dal lekar atb na vyrazky.. su na 37 dni, tak snad mi to nenarobi ine sarapaty v tele..hovoril, ze vacsinou su vyrazky sposobene nejakymi bakteriami v tele..teda ak uz niesi v puberte.. vynimkou su, ked mas vyrazky len lokalne..to je uz asi ale iny pribeh.. uvidime, ako dopadnem:)
Odpovedať
Profilova fotka
@mabella ja len antikoncepciu :-) chloe
Odpovedať
mne pomohli vyzivove doplnky od firmy NUSKIN + ich kremy ... naozaj zazracna vec. su dost drahe, ale kamoska robi distributorku, tak viem dat kontakt na nu a je moznost s 30% zlavou si to objednat :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Tabletky na akné - http://track.derminax.sk/product/Derm...
Odpovedať
@lilynka3 ten caj je na nič, ja som to mala :(
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, mám rovnaký problém, predtým som mala vždy krásnu pleť, naozaj ako bábika....potom som začala brať HAK a keď som ju minulý rok v máji vysadila začali problémy a pretrvávajú stále, jeden mesiac lepšie, druhý horšie.... no teraz som sa rozhodla s tým zabojovať poriadne, keďže o rok ma čaká svadba a naozaj netúžim vyzerať ako jedna veľká vyrážka... O pleť sa treba poriadne starať, teda čistenie a krémy na hydratáciu sú samozrejmosť, ja osobne preferujem kozmetiku Oriflame, pretože mi vyhovujú...chodím aj na kozmetiku, pretože sa mi tvoria práve také drobné vyrážky pod kožou a nie je možné ich inak odstrániť....teraz som sa nastavila aj na vitamínové doplnky a hlavne prečisťujúci čaj, ktorý obsahuje žihlavu a iné byliny...po dvoch týždňoch vidím trošku rozdiel, samozrejme nemôžem chcieť hned zázraky, ale verím, že sa to zlepší...taktiež určite škodia sladkosti, tie sa snažím obmedziť (naschvál nepíšem úplne vynechať :-D ) a na základe toho, čo som sa tu dočítala, tak skúsim aj to solárko, pretože v lete mi slnko vždy pomohlo...:) dievčatá, verím, že každá budeme mať znovu krásnu pleť, za ktorú sa nebudeme musieť hanbiť :)
Odpovedať
@zuzulka86 si myslím podobné ... netvrdím, že sem tam nemám na tvári kozmetický problém asi tak raz za pol roka jedna vyrážka aj to zlikvidujem vytlačením a nechám zahojiť ale všetko je to tým, že nekydám na seba sto kíl make upu a podobne ... líčim sa len príležitostne a hlavne nepoužívam milión kozmetických prípravkov každý deň ... raz za mesiac píling a maska .. v bežný deň denný a nočný krém ... po príležitostnom líčení sa ešte umyjem vodou čistou a micelárkou ... a to príležitostné je fakt že príležitostné! takže baby stavte na prirodzenosť .. opýtajte sa svojich mám, starých mám či babičiek koľko sa šminkovali čo vám povedia ... áno je to krásne "zjednotená" pleť vďaka make upu ale to je asi tak všetko ... a pritom ešte musíte xy krát zisťovať čo vám vlastne pasuje takže nielen peniaze, čas ale aj zdravie vašej pleti ... ak je však problém dlhodobý odporúčam dermatológa ... a žiadne zázračné sady za veľké prachy :D
Odpovedať
Profilova fotka
@monka635 ano, mate pravdu v tom, ze ak sclovek nema sklony k problematickej pleti, nemal by to prehanat s prilis silnymi pripravkami... len si treba uvedomit, ze pred 20,30,40 rokmi bolo uplne ine ovzdusie, uplne ina strava, psychika ludi, atd... cize necistit plet kazdy vecer a rano nie je uplne najlepsia volba... a makeup tiez uz nema taku konzistenciu a ani taky "efekt" ako kedysi... kvalitny makeup plet chrani a vyzivuje... takze treba si najst zdravy stred ;) @mimusss idete na to super ;) este by som zdoraznila vodu... voda detoxikuje ;)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
aj ja si pojdem pozriet tie recepty:-)
Odpovedať
Profilova fotka
niektore tie recepty vyskusam
Odpovedať
Profilova fotka
moja sestra ma tiez neustale problemy s akne a uz nevie co robit.. uz sa s tym asi aj zmierila
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Ja som skúšala všetko možné aj nemožné a pomohol mi BIO krém "Krásna slečna" od "Havlíkova prírodná apotéka". Teraz mám už od nich celú sadu výrobkov a postupne sa mi liečia aj jazvičky. Vyslovene venujem pleti viac času - ráno poobede aj večer čistím a krémujem ale stojí to za to :)
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?