Hormonálna antikoncepcia. Je pre dievča škodlivá?

Profilova fotka
Mám 16 rokov a antikoncepciu som brala prvý krát ako 15 ročná. Bol to Tri regol. Je stará a a bolo mi z nej stále zle. Nevládala som. Mala som strach, že odpadnem kvôli závratom atď. Brala som ju tri mesiace. Potom som brala Belaru a z nej mi nič nebolo. Žiadne nežiadúce účinky - brala som ju tiež tri mesiace. Práve nie som na anikoncepcii aj keď možno od dnes uz zasa budem :-) na Belare. No stále ma trápi pár otázok : 1. Škodí antikoncepcia mladým babám kvôli hormónom ktoré prijíma telo naviac? 2. Je pravda, že tabletky môžu zapríčiniť neplodnosť alebo len dočasnú neplodnosť? 3. Môžu tabletky ohroziť život - napr. cez pečeň, srdce, zvýšiť tlak a pod.?
1
2
14
anicka taka otaocka. koli comu beries HAK. koli tomu aby si neotehotnela?
podle me bys nemela brat antiko pokud nemas v sobe vyreseny takovy zakladni otazky :-| jako kazdej ti rekne neco jinyho holky ktery s tim maji problemy a problemy po vysazeni atd.ti reknou jaky je to svinstvo, holky ktery nikdy zadnej problem nemeli ti reknou ze je vsechno v pohode....takze asi tak...jo a taky nejak nepobiram proc tu antiko chvilu beres, chvilu neberes atd. ja sem zacala antikoncepcovat docela brzo a muj duvod samozrejme abych nebyla tehotna beru uz nekolik let a nemam zadny problemy...(mozna ty problemy prijdou az vysadim nevim nemuzu vedet ale proste je toto pro me zatim nejlepsi forma antikoncepce)
Profilova fotka
dakujem :) za oba prispevky no - odpoved je ze som ju brala kvoly tomu aby som nebola tehotna preto ju aj chcem brat nadalej... len niekedy doktori nepovedia vsetko a napisu vam recept na co chcete ...
a proc prerusovalas? to jako byl jinej partner po odstupu nejakyho casu?
anicka a to akoze v 16 ty bez sexu nevies existovat :-N boooze 8-( tak len pekne papkaj tabletocky ....a nic si zdravie. dufam ze ti za to ten chlapec stoji.
zelinka - tak tady bych si dovolila oponovat, ja sem zacala s pritelem taky dost brzo (15) a od necelych 17ti sem proste na antiko...ono to neni vzdycky jen o tom ses mlada ses blba nemej sex...spis me zarazi ze anicka uz prerusovala brani z cehoz usuzuji ze uz mela asi vic sexualnich partneru :-N (jo mimochodem s pritelem sme doted) ;-)
no dobre tak k teme: anicke by som odporucila precitat si temu dlhodobe uzivanie antikoncepcie alebo temu vysadenie antikoncepcie ;-) tam si precita co ju vsetko moze pri uzivani hak postihnut.
ano souhlasim at si to klido precte, navic pokud klade takovy otazky tak by to brat nemela, ale napr.ja ty diskuze cetla taky a antiko sem nevysadila..porad je pro me lepsi tato jistota ze nebudu tehotna ;-)
Profilova fotka
souhlas s katou, at´si přečte tu diskuzi a pak se rozhodne, jinak já jí taky diskuzi četla, žádný problémy nemám a neměla jsem ani po vysazení a beru zrovna ten starej tri-regol :-D ke kterýmu jsem se vrátila po skončení kojení, jelikož mi vyhovuje - ale je to značně individuální. Jinak taky sem nějak nepochopila, proč slečna přerušovala :-N
taky sem nahodou na triregolu :-D
Profilova fotka
myslim, ze viac ako antikoncepcia skodi sex v nesparvnom veku. :-S to mi pride nebezpecnejsie.
presne tak daniela ;-) v sesnastich by malo dievca venovat inym veciam ako sexovaniu, lebo asi si to neuvedomuje ale robi tym chalanom len trenazer :-D
Článok sa načítava...
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Já jsem taky nebyla trenažér, spím s přítelem od 15, byl můj první, nikdy jsem nikoho kromě něj neměla (a bacha, nejsem věřící, aby si někdo nemyslel, že to mám dáno do Boha ;-) ). Teď mi bude 27. Je to zase stejný, nemáte s něčím zkušenost, tak to podle vás nemůže existovat ;-) . Ale ono může ;-) . Většina mých kámošek začínala v 15/16 a některé měli víc partnerů, ěkteré míň, ale žádná teda z toho nemá trauma, používali většinou kondomy, takže ani žádná nemoc. ;-)
katka moja ale mame, preco by sme nemali. co si myslis ze ked sme mali sex az v dospelosti ze mame nejaky problem so vstahmi? praveze ja osobne nemam. mam zdravy fungujuci vstah. nikomu som .... v 16 nerobila a vobec sa nehambim za to ze som so sexom zacala az v 20 kedy som na to bola psychicky zrela a uvedomovala som si vsetky dosledky a nasledky ktore mi to moze priniest. ja si myslim ze 16 rocne decko nie je zrele na to aby malo sex a napchavalo sa hormonami. organizmus sa este vyvija a antika ma nespocetne mnoztvo neziaducich ucinkov. v 16 sa treba venovat rozvoju osobnosti, ucit sa , vzdelavat a sportovat. tak zo seba clovek dostane prebytocnu energiu... ale pravda , kazdy sme nejaky. ;-)
Profilova fotka
Proč na ni všechny tak útočíte? V kolika letech se začne sexuálně žít, to je snad věc každého z nás a nikomu do toho nic není. Mně bylo 17 a čtvrt, někomu to může přijít ideální, někdo může mít tělo vyspělé už v 15ti (mám dojem, že dnes se holky vyvíjejí čím dál rychleji)... Co se týká tématu, já osobně mám zkušenost taky jen s tri-regolem, se kterým jsem nikdy problémy neměla. Ale slyšela jsem, že některé holky musely vyzkoušet víc druhů, až jim nějaké sedly a některé organismy jsou bohužel takové, že hormony do sebe ládovat nemůžou. Myslím si, že by ses měla poradit hlavně se svou gynekoložkou - to je osoba, u které by sis tyto informace měla zjišťovat ;-) Pokud je to dobrá doktorka, měla by umět poradit, pokud ne, jdi k jiné.
mabinogi - no sem rada ze tu nejsem za exota sama ;-) proste nekdo toho praveho partnera potka v 15ti nekdo ve 30ti a od toho se vse odviji i to potencialni brani antikoncepce :-)
Ha, haaaaaaaaaaaaa, tak to já jsme asi .... (aspoň podle definice zelinky), protože jsem začala v patnácti spát s přítelem, a nikdy jsem nikoho jiného neměla. To je zajímavá definice ..... Jinak já nemyslím, že kdo začal později o něco přišel, naopak, sama říkám žačkám, ať se do toho nehrnou, ale já byla holt dost vyspělá. A ještě jsem při tom k..... stihla vystudovat vysokou školu, takže mě to až tak od studia neodvádělo :-D :-D . Ne vážně, dneska je spousta holek opravdu napřed. Ale mám třeba i kámošku, která byla panna asi až do 24. A taky z toho nemá žádný trauma.
anicka, ked mas staleho partnera, tak by som do toho sla. Ak mas obcasne vztahy, tak asi nie.....a hlavne by som, ako uz vravela kata267, nestriedala beriem - neberiem, telu trva dlhsie, kym si na hormony zvykne, takisto aj kym si odvykne - nie je to zalezitost mesiaca dvoch! Ja som prestala po 9 rokoch uzivania, asi pred polrokom, a stale nie som uplne odantikonceptovana =-) :-N Ale tiez si mysilm, tableta je mensie zlo, ako zostat nechcene tehotna v 15tich +vsetky tie problemy okolo :-. :-.
Profilova fotka
zelinka:nikomu som k... v 16 nerobila ...... trochu drsně podáno ne, to znamená, že my všechny které si dovolily mít sex dříve než nám bylo dvacet jsme k...? To že ty jsi byla psychicky zralá až ve dvaceti je tvoje věc, někdo se na to prostě cítí dříve, třeba v těch 16..... bože můj....
a zelinka, Anicka chce poradit ohladom atk, nie pocut rady typu nek... sa v patnastich =-) =-) =-) =-) =-) =-) To keby chcela pocut, tak sa spyta svojej babicky 8-(
Profilova fotka
no ja som pocakal do 24 rokov a nemyslim ze mi nieco uslo. dost sa hormonmi napcham teraz. ked si predstavim, ze by som ich brala od 15tich. no pomoc. to uz by som sa v tomto case 10rokov pchala tabletkami. som rada, ze som pocakala a usetrila si tolke roky pod liekami :-( a malo to milion dalsich vyhod
prepacte, ze nadavam, ale taketo veci ma teda dokazu riadne rozpalit ]-( jednoducho s tym nesuhlasim aby deti mali sex. je to nanajvys nezodpovedne a navyse ked sa decko napchava antikoncepciu tak to je uz teda vrchol
ja nevim proc se to tady zvrhava? :-N proste sem jen pridala svoji trosku do mlyna..zelinka - ja sem nijak neutocila jen me dorazila veta s tim trenazerem protoze to neni vzdy pravda! ... ja sem zacala v 16ti nebo 17ti tak nejak? uz ani nevim a musim rict ze me to teda prislo naprosto prirozeny protoze sem nasla pritele se kterym sem to myslela opravdu vazne, sme spolu porad nikoho jinyho sem nemela a furt nevidim duvod s nim nespat jen proto abych cekala az me bude vic let? jako myslim ze sem byla dost vyspela na to rozhodnuti...a jak pise cutty - je mnohem mensi zlo brat antiko nez resit nechteny tehotenstvi
zelinka - sorry ale chci videt tvoji potencialni dceru az prijde v 16ti ze chce antiko jestli teda souhlasis, ty reknes ne a muzes resit nechteny tehotenstvi :-| daniela - ja ti to neberu ale vim ze mas postoj sex az po svatbe kdysi se o tom debatovalo ;-) takze ty nas nemuzes pochopit vubec (a neber to zle)
a bohuzial viem ako to chodi. chalani v veku 16,17,18 hladaju babu co im da. a ked najdu taku trubku co im da tak preco by neskusili. ved na nich nebude poznat ci uz sexovali alebo nie. a oni sa ani nemusia ani nicim napchavat a nemusia si ani nicit zdravie. toto by si trebalo v pvom rade uvedomit.
kata přesně. ;-)
kata presne ;-)
otazka bola ci antikoncepcia skodi, nie ci je dobre alebo nie je dobre mat sex v sesnastich...takze nepokracujte v tejto teme, iinak to tu bude zasa vsetko premazane.. :-|
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
2
14

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?