Laserová operácia očí. Máte skúsenosti?

Ahojte nevesticky, manžel ma začal nahovárať na laserovú operáciu očí,nosím kontaktné šošovky,ale bez nich by to bolo ešte pohodlnejšie. Máte nejaké skúsenosti?
Odpovedať
1
2
8
Hmm...ja to zvažujem už dva roky :-S poznám aj ľudí, ktorí sú po operácii a sú veľmi spokojní, no moja lekárka ma odhovára...tak neviem...uvažuješ o operácii v BA?
Odpovedať
Aj moja kamaratka bola a velmi velmi si pochvaluje, ja osobne sa vsak dost bojim a radsej okuliare a kontaktne ;-)
Odpovedať
Ja sa operacie vobec nebojim,daju ti kvapky na umrtvenie oka,ale tie pooperacne stavy su vraj dost neprijemne,ale kedze som uz zazila bolest popalenych rohoviek,aspon viem,ze aj tu bolest zvladnem sue:ano v Ba
Odpovedať
Maciatkooo, ja z ničoho nemám strach...len z toho, že čo keď im to nevyjde :-o :-( po operácii je to vraj naozaj veľmi nepríjemné...ale snáď sa to dá zvládnuť...nemáš info o cenách a tak?
Odpovedať
...ja som to pôvodne chcela podstúpiť ešte pred svadbou...no teraz neviem, čii to risknúť...čo keď niečo pobabrú?
Odpovedať
Sue,pred par rokmi ,ked to zacali robit,som mala obavy,ze to moze byt riskantne,ale teraz... No neviem,zvazujem... ceny su asi vsade podobne http://www.cornea-laser.sk/uvod_sk.html
Odpovedať
...jedna známa bola pred 4 rokmi a je doteraz veľmi spokojná, tak neviem...keby ma od toho lekárka stále neodhovárala, už by som tam asi išla :-)
Odpovedať
sue,a ake argumenty ti dava lekarka?
Odpovedať
Profilova fotka
maciatkooo moja buduca svagrina si to dala urobit a je velmi spokojna. Sice par dni po operacii mala dost velke bolesti ale teraz uz okuliare absolutne nepotrebuje a tiez mala silnejsie dioptrie. ona si to velmi chvali ;-)
Odpovedať
...že keby som bola jej dcéra, určite by mi to nedovolila...a to vzhľadom k tomu, aká je to skvelá pani veľmi zaváži (nejde o peniažky...) ak si všimneš, všetci lekári (alebo takmer) nosia okuliare...keby to bolo také skvelé, tak by asi na tie opeácie išli, nie?
Odpovedať
Profilova fotka
no ale zase keby vsetci co nosia okuliare sli na operaciu, naco by boli ocny lekari, stratili by pacientov... ;-)
Odpovedať
Zuziq, všetci ani nemôžu - buď na to nemajú korunky alebo zdtravotný stav...a niektorým aj brílky pristanú :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ja viem, to bolo skor zo zartu :) ono tak asi ako kazda vec ma svoji zastancov aj odporcov. ja by som od ocnej chcela asi priame argumenty, preco by som tu operaciu podstupit nemala - konkretne zdravotne riziko a tak.
Odpovedať
...pravdu povediac, ona mi to aj vysvetľovala, ale ja som na presné znenie zabudla :-D nebolo to nič závažné, len o pocite - každá operácia predstavuje určité riziko a podľa mojej lekárky by sa mali ľudia "šprtaniu" vo vlastnom tele vyhýbať, pokiaľ to nie je nutné...prosto mi "kozmetické" operácie neodporúča...ale povedala, že ak by som mala mať kvôli brílkom depresie, tak radšej nech idem na operáciu :-D
Odpovedať
http://www.svetzdravia.sk/sz/forum/50...
Odpovedať
tu je mozne opytat sa aj priamo lekarov: http://www.excimer.sk/?id=23
Odpovedať
Profilova fotka
caute baby, ja som na tom bola, bolo to asi pred 2 rokmi...a som veeelmi spokojna... mala som 2,5 a 3 a to je dost, takze som stale nosila sosovky, lebo okuliare neznasam... dost mi to vysusovalo oci... operacia neboli, a potom je to blbe... ja som bola postupne na jednom a na druhom oku po tyzdni.... odporucam obidve naraz... je to sice blbe, ale mate to naraz za sebou...
Odpovedať
Profilova fotka
Aj ja som na laserovej operacii oci bola - najprv jedno oko a potom to druhe, ale uz si nepamatam, aky rozostup bol medzi nimi, bolo to pred par rokmi (asi pred siestimi). Operacia naozaj nebolela, ked odzneli tie kvapky, co mi dali na znecitlivenie, tak ma to par dni tak rezalo (taka rezava bolest, nic vazne), ale potom to bolo skvele. Nemala som s tym ziadne problemy. Mama bola tiez na operacii, mala vacsie dioptrie ako ja (ja som mala 3 - 3.5 a ona az 8 alebo mozno i 9), no a je tiez velmi spokojna. Teraz po niekolkych rokoch zacala pouzivat zase okuliare, ale aj to len na citanie.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som tiez absolvovala operaciu, mala som 4,75 dioptrie plus cylindre.. A poviem Vam, ze ak by som ju musela absolvovat raz rocne aby som ziskala ten uzasny pocit slobody, urobim to.. Naozaj vrele odporucam, www.excimer.sk, uzasny pristup lekarov, profesionalita, vybavenie.. :-)
Odpovedať
vyzaduje si ta operacia nasledne aj hospitalizaciu v nemocnici,alebo ta po par hodinach poslu domov?
Odpovedať
Profilova fotka
poslu ta hned domov ...
Odpovedať
super :-D
Odpovedať
...už len na to zohnať peniažky...a modliť sa...aby to dobre dopadlo :-)
Odpovedať
maciatkooo, u nas v praci si to dala uz spravit pomaly polovicka oddelenia a vsetci si pochvaluju... ja sa tiez chystam ;-)
Odpovedať
...a neviete ako je to, keď sú väčšie dioptrie? Viem, že najlepšie na to odpovie odborník...ale predsa len...
Odpovedať
Profilova fotka
ja osm sa rozhodla nad týmto dumať až po tridsiatke a prvom dieťati... aby som bola na istom, že som už von z puberty a že ma tehotenstvo nerozhádže... ale tiež tajne nad tým dumám... =-)
Odpovedať
u nas boli na operacii aj ludia s dieptriami 8-9... samozrejme ze potrebujes vysetrenia , n operaciu nemoze ist kazdy |-| cim mas vacsie dioptrie, tym je vacsia pradepodobnost, ze sa ti to vrati... samozejme ze az po case a nie v takom rozsahu. Mne lekarka hovorila, ze najlepsi efekt je pri dioptriach 3 - 4
Odpovedať
...dík Dai, tak to by sedelo :-) asi začnem o tom vážne uvažovať...len do svadby to asi nestihnem, však? Made, vieš, že som na teba pri tomto myslela? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Pridavam sa k tym,co to maju za sebou-pred 8 a pol rokmi,ked to este u nas bolo "v plienkach".Dala som sa na to,pretoze som mala z okuliarov komplex a presne ako hovori alex-za ten pocit vidiet vsetko vlastnymi ocami by som to urobila aj raz rocne...to nastastie nemusim,aj ked zrak sa mi zase pomalicky zacina zhorsovat-na to som vsak bola upozornena,kedze som mala dost silne dioptrie a ked to bude nutne,pokojne si to pojdem zopakovat (da sa to). Ta bolest potom sa s liekmi da vydrzat,aj ked to samozrejme nie je nic prijemne,upozornujem,ze zrak sa po cca 3-5 dnoch vracia opacnym smerom,ako bol poskodeny,to znamena najprv zacnete vidiet do dialky a az postupom par tyzdnov zaostrovat aj na detaily (ja som bola operovana hned po promociach a pamatam si,ze fotky z nich som si poriadne pozrela az asi po mesiaci :-D ),do svadby mas ale cas aj na tri operacie,sue. A dai ma pravdu,najlepsi efekt je pri dioptriach do 4 a hlavne pri kratkozrakosti,ktora je ustalena uz niekolko rokov.
Odpovedať
Profilova fotka
Jaj a este co sa tyka rizika-jasne,ze vzdy existuje nejake mini percento neuspechu ako pri absolutne kazdom zasahu do organizmu,operacii vsak predchadzaju predoperacne vysetrenia,vsetko je presne vypocitane pocitacom,samotny laser sa napr.automaticky zastavi pri akomkolvek zasahu napr.ak by sa pacient pohol a podobne...a tipujem,ze je to urcite menej neprijemne ako napr.porod,dosvedcit na 100% to budem moct uz o par mesiacov ;-) :-D
Odpovedať
1
2
8
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?