MBanka. Aké s ňou máte skúsenosti?

neviem či som to napísala správne, ale v meste ma zastavili asi dobrovoľníci tejto banky a chceli ma informovať o výhodách tohto akože produktu. ich stánky som videla na rôznych miestach, len som sa nikdy nepristavila. viem len, že sa tam neplatia poplatky ako v normálnej banke. nie je to zase nejaký podvod? kto ste sa na to dali? lebo na jednom fóre čo som vygooglila, boli reakcie aj také, že sú to klamári a nejaký kurier im po zaregistrovaní nejaký balíček nepriniesol. neviem celkom o čo ide, nerada by som zase niekomu naletela.
Odpovedať
Profilova fotka
no vyzeraju byt v pohode...priatel si u nich zriadil ucet a ja sa tiez chystam...pride mi uplne zdieracstvo vsetky tie poplatky v bankach ]-( A ja som zatial zle ohlasy nepocula...
Odpovedať
veď práve, banka zdiera ako divá, ale zase mne sa zdá nejaké podozrivé, že sa zriadi niečo, čo nevyberá žiadne poplatky. z čoho žijú?
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam ucet v mBank, zriadila som si ho cez internet a tam som si zadala, ze pre zmluvu si pridem do kiosku. vsetko prebehlo v poriadku. zatial ten ucer velmi nepouzivam. ale moji kamarati vyuzivaju ich kreditku, ked chodia do zahranicia.
Odpovedať
tú kreditku môžem používať aj v našich obchodoch? aké sú vlastne riziká pri tomto účte?
Odpovedať
Profilova fotka
hej, kreditku mozes v obchodoch pouzivat. o riizikach neviem, mna trochu odradza, ze je to polska banka podliehajuca polskym zakonom.
Odpovedať
tak to som nevedela
Odpovedať
babule, v ich podmienkach je napisane malililinkym pismom, ze mozu kedykolvek zmenit vysku poplatkov za vedenie uctu a ine ukony. ]-( cize, nalakat novych zakaznikov a potom dodatocne spoplatnit
Odpovedať
som si aj myslela že to nebude len tak zadarmo ]-(
Odpovedať
jasne, ved z coho by mali zisk?
Odpovedať
Profilova fotka
v momente ako zvysia poplatky za vedenie uctu, tak ho rusim a hotovo.
Odpovedať
No, mbank je pobocka Commerzbank. Kedze sme vsetci v eu, tak jej staci iba nejaka oznamovacia povinnost voci nasej NBS, nepotrebuje rovno licenciu (staci, ze ju ma v Polsku). To, ci sa riadi polskymi zakonmi neviem, ale myslim si, ze skor pobocka na Slovensku sa riadi slovenskymi a nie polskymi. To, ze je bez poplatkov, a ze aj ostane bez poplatkov "garantuju" prispevky na ich stranke www.mbank.sk/forum jej zamestnanci. To, ci to tak naozaj bude uvidime v buducnosti. Dusuju sa, ze ano. Co sa tyka podvodov, tak tam by som sa nebal, predsa len je to regulerna banka, tak ako kazda ina. Co sa tyka vyhodnosti - este su len v zaciatkoch a nefunguju tam niektore sluzby (inkaso, sms notifikacia o pohyboch na ucte a tak). Teda pre niektorych ludi (pre vacsinu) sa este neda pouzivat ako primarna banka. Pre studentov napriklad asi vpohode. Kreditky pokial viem nemaju, maju len "debetky" - teda normalne platobne karty "VISA". Najlepsi produkt aky maju, je sporiaci ucet eMax, je tam 3.7% p.a. - urok bez viazanosti. Da sa k tomu dostat aj karta. Pokial som dobre porozumel, tak platba touto kartou je free, vyber vsak stoji 35sk. Pokial si prachy preposlete na iny ucet, tak to je free.
Odpovedať
este na margo poplatkov a zisku bank... :) Banka zakonite nezije (len) z poplatkov (nemala by). Ziju z toho, ze tam mas ulozene prachy a oni ich vhodne investuju... Kopec inych bank "na zapade" nema poplatky a ziju...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
liana ako bývali zamestnanec nemenovanej banky viem ze s niecoho musia mat zisk .A hlavné gro bánk a podobných fin.inštitúcií je s poplatkov .Ide len o to že su nový na trhu a chcu si chytiť klientelu. Ja som raz menila bank.učet a zakladala nanovo , a v konečnom dôsledku to vyšlo na stejno :-D
Odpovedať
učet som si zriadila, ale nejako ho velmi nepouzivam, je skor taky zalozny..je pravda, ze im trvalo dost dlho kym mi prisla kurierom zmluva..ved uvidime, ako to bude s poplatkami..lahko ho zase zrusim, pokial nemaju nejaky vysoky minimalny zostatok na ucte..
Odpovedať
kto ma do 27rokov,tak sa da ktorakolvek banka,kedze oni maju minimalne poplatky za vedenie pre mladych ;-)
Odpovedať
ja mám ešte stále študentské konto vo vub a čo mi za to strhavaju každý mesiac je nehoráznosť. preto som nad týmto premýšlala. ale nerada by som niekomu naletieť.
Odpovedať
Profilova fotka
co sa tyka, ze mBank je polska banka, tu je citat z ich webovej stranky: "Vďaka tomu, že BRE Bank SA je účastníkom systému na ochranu vkladov v Poľsku, sú vaše vklady v mBank chránené. Na základe poľského systému ochrany vkladov majú klienti v Poľsku nárok na vyššiu náhradu ako na základe slovenského systému. Slovenská legislatíva však bráni vyplácať klientom vyššie náhrady podľa poľského systému a obmedzuje výšku náhrady tak, že nemôže byť vyššia ako výška náhrady podľa slovenského zákona."
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
Ja mam s mBank velmi dobre skusenosti :-) Som tam uz niekolko rokov, a vsetko OK. Pekne popisane to najdes aj tu (aj s internetbankingom): http://www.dobrepozicky.sk/mkonto-od-...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?