Očkovanie. Silgard ci Cervarix?

Ahojte chcela by som sa vas opytat ci uvazujete nad ockovanim ak ano, ktorou vakcinou a preco. Ja sa akosi neviem rozhodnut.
Odpovedať
1
2
7
Ahoj, asi poslendí týden nad tím docela uvažuju. čeká mě nějaké vyšetření, jelikož mám právě nález na děl.čípku, a když bude vše ok, zeptám se doktorky, jestli je možnost se nechat očkovat, když si to stejně celé zaplatím, jelikož se nevlezu do dané věkové kategorie. Ale můj manžel je můj první a jediný sex. partner a já jeho, takže smysl by to mělo, ptala jsem se jiné lékařky, a prostě občas jsem z toho vyšetření tak na nervy, že těch 10.000 za to prostě dám, jestli to půjde. ;-) Očkují se holky, co mají a sebou X sex.partnerů, tak proč by mě nemohla očkovat taky, že? Minulý rok mě to ani nenapadlo, prostě jsem si říkala, že se mě to netýká, každý říkal, že to prostě nemůžu "chytnout", když si budeme věrní,...ale teď po tom nálezu, prostě chci mít klid. Tak by mě zas zajímalo, jestli má někdo zkušenosti s očkováním v "pokročilejším" věku.
Odpovedať
Profilova fotka
pre mna uz je to pase kvoli veku, ale ak by som sa mala rozhodnut, tak Silgard, okrem kmenov HPV 16 a 18 (proti ktorym posobi aj Cervarix) posobi aj proti kmenom 6 a 11 a proti genitalnym bradaviciam. Okrem toho, Silgard bol prvy a ja radsej orignaly (aj ked Cervarix je lacnejsi)...
Odpovedať
Laleeta - myslíž, že prostě přes 26 let nejede vlak? Mě to přijde ujeté, když se to stejně celé platí. A jak jsem psala, leckterá "šestnástka" má za sebou víc sex.partnerů a očkovat se může :-(
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte. ja este nemam 26 a lekar mi povedal, ze uz by som si to uz zbytocne platila :-| Zevraj pokial chodim pravidelne na prehliadky, tak to mam to iste. =-)
Odpovedať
tahle vakcína je primárně určená pro dívky, které ještě nezačaly se sexuálním životem. Původně jsem se taky chtěla dát očkovat, ale nakonec jsem si to rozmyslela. Prošla jsem si o tom diskuzi na koníku, pročetla jsem si i další věci, poradila se s jednou kamarádkou - farmaceutkou. Vzhledem k tomu, že se po aplikaci této vakcíny objevily i případy úmrtí na embolii a já jsem v tomhle "riziková", tak jsem to nechala být.
Odpovedať
Ooo - já jsem u doktorky pořád (1x ročně cytologie, tak má být) a tak 3x ročně mykóza, EColi nebo jiný zánět :-( a stejně najednou je tam nález.
Odpovedať
Ahojte babenky, ja mam za sebou vakcinu Silgard,koncila som ju v marci, v novembri som mala 26, takze som podla papieru presvihla to, ale moja doktorka mi povedala, ze ockovala aj starsie 27-28 babenky,povedala, ze je vakcina je dobra na prevenciu, vie o com hovori ,lebo je gynekologicka-onkologicka, takze jej uplne doverujem,velmi skusena zena s raznym pristupom k problemom.Kedze u nas v rodine sa vyskytli nejake zenske problemy, myslim si ,ze je to super vec. A este s partnerom som od 19rokov a zijeme sexualne uz pomaly uz 8rokov.Takze sa rozhodnite spravne.
Odpovedať
Tak podle mě, když žijete s jedním partnerem, tak je to zbytečný. Protože pokud má partner vir, tak už ho taky máte. Je to právě pro ty mladý holky, u kterých se předpokládá, že ty kluky budou střídat a hlavně pro panny, který ho v sobě ještě nemají. Mám pocit, že ten okruh, kdo má být naočkován se neustále rozšiřuje, no jo, že by docházeli pacienti, na kterých se dá vydělat? Souhlasím s Charleen, taky jsem se dočetla o několika úmrtích po aplikaci. Zkuste pohledat na netu, někde je zajímavý článek o této vakcíně v USA, tam se jmenovala Gardasil. vakcínu objevili, testovali asi 3 roky, kvůli velkému nadšení se začala očkovat a po tom, co se tam vyskytli ty úmrtí byla nařízena další studie. Každý, kdo si dává teď tu injekci, je vlastně pokusný králík. Ale hlavně, že to firmám nese :-|
Odpovedať
hana_r: presne... moja teta tvrdi to iste, ta sa v tom vyzna. my sme proste taky maly pokusny kralici. sama som si to chcela dat, no nakoniec som si to rozmyslela... inak ako sa da odhalit HPV u partnera? u urologa? cez nejake testy? alebo ako?
Odpovedať
já jsem byla na 100% přesvědčená, že se nechám očkovat, ale musím říct, že reakce mého doktora (to, jak silně mi tu vakcínu vnucoval) mě trochu zaskočila - přišlo mi to trochu divný... poptávala jsem se a doslechla jsem se, že za každou pacientku oočkovanou Silgardem dostane doktor finanční prémii od farmaceutické firmy :-| což je celkem běžná praxe i u spousty dalších léků, co si budeme povídat :-N dál jsem zjistila, že ta vakcína je primárně vytvořená pro dívky, které ještě nezačaly se sexuálním životem... jenže pro farmaceutické firmy je tohle očkování "vejvar", takže se najednou ta vakcína dává i ženám, pro které není primárně určena zabírá jen na několik kmenů z asi 70 (nebo kolika - nerada bych kecala) známých navíc zatím není přesně ověřená časová účinnost té vakcíny (nepamatuju si přesná čísla) nechci nikoho od toho očkování odrazovat, to samozřejmě ne, jen uvádím fakta, která mě nakonec přesvědčila, že do očkování nejdu (a to jsem předtím byla na 100% přesvědčená, že do toho jdu)
Odpovedať
Profilova fotka
blanka.k: kedze nesplnam ani jednu z indikacii (vek, sexualni partneri), tak v tom nevidim vyznam... co sa tyka neziaducich ucinkov a umrti, nkdy sa neda predpokladat, co ako na ktoru pacientku zaucinkuje... klinicke studie, ktore sa v niekolkych fazach vykonavaju pred uvedenim pripravku na trh, nikdy nie su tak siroke, aby obsiahli celu populaciu, pre ktoru je molekula urcena. Ak sa ale preukaze, ze liek ma viac negativnych ako pozitivnych ucinkov, je samozrejme, ze sa stiahne z trhu, lebo to si ziadna firma a nakoniec ustav na kontrolu lieciv (ktory je statnym garantom) na triko nezoberie. (hlavne v USA, kde by z toho bol velmi rychlo monstrozny sudny proces)... no a s tym "podplatenym" doktorom, najlepsie by bolo ho niekam oznamit, nie? ;-)
Odpovedať
laleeta, to nemá smysl, berou skoro všichni, to by nám tu skoro nikdo nezůstal :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Jak to je holky teda s tím přenosem viru? Když jsme oba byli panic/panna a s nikým jiným jsem nic neměli, tak bysme "nakažení" být neměli, nebo ne? Já mám totiž fakt docela strach, v blízké rodině už úmrtí na gyn.rakovinu bylo, plus dvě úspěšné vyléčené.... :-S
Odpovedať
Ten Gardasil je vlstne Silgard, len v EU to bolo zaregistrovane pod inym nazvom. Mam taku istu skusenost s lekarom, ale viem ze oni za kazdy predpisany Silgard maju nejake financne bonusy. A pritom Vervarix aj ked bol uvedeny na trh ako druhy je lepsi a potvrdili mi to aj kamosky - lekarky. A aj info na nete mi to potvrdili: Očkovacie látky Silgard a Cervarix sú dve rôzne očkovacie látky. Silgard ochraňuje pred HPV 16 a 18, ktoré spôsobujú 71% karcinómov krčka maternice a proti HPV 6 a 11, ktoré spôsobujú 90% kondylómov-bradavíc. Cervarix ochraňuje proti HPV 16 a 18 a čiastočne(70-90%) i proti HPV 31,45. Podľa mojich vedomostí, Cervarix vyprodukuje vyššie hladiny protilátok, ktoré budú zaočkované ženy chrániť dlhšie. Očkovanie je v súčasnosti pre ženy do 26 rokov veku. Každá vakcína má svoje prednosti a svoje nedostatky, tak ako všetko v živote. Myslím si, že Cervarix má lepšie parametre pre ochranu pred rakovinou, ale nechráni pred bradavicami. Bradavice sú síce nepríjemné, ale nezomiera sa na ne a je možné ich odstrániť.
Odpovedať
a ako sa teda da zistit virus u partnera?
Odpovedať
Profilova fotka
virus sa u partnera zisti z krvi a ak uz sa mu "nieco" objavi, tak aj u urologa
Odpovedať
A může mít v sobě partner virus, když je panic? Já už z toho fakt blbnu....
Odpovedať
Profilova fotka
nooo, citala som, ze sa clovek moze nakazit aj bez pohlavneho styku, ale ako, to nepisali :-|
Odpovedať
Profilova fotka
jej a este som zabudla dopisat, ze sa to sa zistit aj sterom z pipika
Odpovedať
Aha, tak to je teda naprd.. :-. Asi trochu zagoogluju
Odpovedať
tieto vírusy sa neprenášajú iba pohl.stykom, takze kecy o tom že ked máte jediného sex.partnera a nakaziť sa nemozte sa nezakladaju na pravde. ja som posl.vakcinu dostala tento týzden. máme v rodine rakovinu krčka maternice takze je dedičný predpoklad ze sa ma to bude tiež týkať. mne lekarka predpísala cervarix, prvé dve vakcíny som dostala ako 26rocná, tretia mi vysla v 27. tažko povedať či to význam malo, ale v prípade že by som bola v buducnosti diagnostikovaná rakovinou, vyčítala by som si že som sa očkovať nedala, možno by to pomohlo.
Odpovedať
Profilova fotka
petti - a vies, ako inac sa to prenasa? nikde to nieje spomenute :-|
Odpovedať
Petti -díky za info, jsem na tom podobně jako ty, také mám strach, aby mě nepotakalo to co jiné ženy v rodině, ale všude píšou, že se očkuje do 26 a panny.... ;-)
Odpovedať
papilomavírusov je kvantum. sú papilomavírusy, ktoré sa prenášajú len pohl.stykom ale aj také, ktoré vzduchom a bežným kontaktom s človekom, ktorý ho v sebe má - tak mi povedala moja lekárka,nemam dovod jej neveriť,je dosť uznávaná. záleži na sile imunity ako si s týmto poradí a keďže tá moja buhvico nie je, nebolo o com. blanka.k - áno, ale ja som dostala prvé dve dávky vo veku 26, čiže vek bol ok. manžel je moj prvý sex.partner a ja jeho tiež, takže to tiež hovorilo pre. a vraj sa hranica veku bude posúvať vyššie.
Odpovedať
Petti - já jdu k doktorce 13 dní po 27.narozeninách :-D No snad ji ukecám, mám to jak ty - oba s manželem jsme jiné partnery neměli, a výskyt v rodině mě děsí. Takže asi před hodinou jsme se shodli, že pokud to půjde, tak se nechám naočkovat ;-) A můžu se ještě zeptat, kterému výrobku jsi dala přednost?
Odpovedať
blanka.k - ja som sa rozhodla pre cervarix aj ked mam pocit ze celkovo sa viac propaguje silgard (v USA je to Gardasil). Ockovanie sa sice doporucuje do 26 r. ale ak je to na tvoju ziadost tak by ta mala zaockovat aj ked uz mas na 26.
Odpovedať
Ahoj, ja som zaockovana uz asi rok. Rozhodnutie som nechala na doktorke a ani neviem, ci v dobe, ked som dostala prvu davku, bol na vyber z viacerych vakcin... Dostala som Silgard. Doktorka mi ockovanie vrele odporucala, tak som nevahala ani chvilku... Ci to malo vyznam, ukaze asi az cas...
Odpovedať
blanka.k ja som ockovaná vakcínou cervarix. nevyberala som si ja medzi nimi, túto mi predpísala.
Odpovedať
Holky díky, já to taky určitě něchám na doktorce, od toho je odborník, aby mi poradila, ale tak se pro jistotu ptám :-N A měla jste některá nějaké problémy po aplikaci?
Odpovedať
Ahoj, hlásím se taky ke starším ;-) Byla jsem očkována Silgardem (Cervarix přišel o něco později - asi je i pro mladší věkové skupiny). Žádné problémy jsem po aplikaci neměla.
Odpovedať
1
2
7
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?