Predškolská a elementárna pedagogika. Kde študovať?

ahoj pani ucitelky,alebo buduce pani ucitelky.... po dlhom zvazovani som sa aj ja rozhodla pre tento odbor,pomohli by mi vsetky rady postrehy,miesta kde sa to da studovat,detasovane pracoviska...aj podklady na primacky,obsah primacok...atd. chodila som na gymnazium,pred 5 rokmi,netusim na co sa mam sustredit,ako sa mam pripravit...velmi by mi pomohlo,hocico....dakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
ahoj :-) ja studujem v BA na pedag. fakulte odbor -ucitelstvo 1.stupna ;-) som v 4.rocniku a mozem ti povedat ze tato skola je podla mna dost lahko zvladnutelna.... ja som mala prijmacky z matematiky, SJ, TV, HV, VV a nejaky prehald z pedagogiky...neviem vsak z coho presne su prijmacky na odbor - predskolska pedagogika.....mozem ti vsak odporucit, ze prd prijmackami chod na pripravku, dost ti to pomoze a dostatne ta do obrazu co od teba budu asi pozadovat..... vela stastia :-)
Odpovedať
chcem studovat externe...a viem ze pravdepodobne tam budu chcit nieco z pedagogiky pre stredne skoly...my sme nic take nemali...a na pedagogickej sa to uci 4 roky,tak neviem ci to stihnem do primacok,alebo to nie je take strasne?
Odpovedať
Profilova fotka
ja som pedagogiku na strednej vobec nemala -vystudovala som ekologicke gymnazium :-D ale je to fakt v pohode, kopec bab to aj externe studuje, kopec je vydatych a kopec ma aj deti ale tato skola je taka ze sa proste da zvlandut aj pri inyhc povinnostiach ;-) ked si davas odob predskolska tak ta je 5 rokov, ale toto moje zameranie je 4,a el i tak si to o rok predlzujem,a eby som mala pohodu na ucenie na statnice ;-)
Odpovedať
aj ja som uz vydata,mam maleho,rodinu...prave preto som si zvolila toto-viem ze sa to da v pohode zvladnut,povodne som bola prijata na psychologiu,ale kvoli tehotenstvu som skoncila,amyslim ze teraz by to uz bolo tazke.... rozmyslala som aj o ucitelstne 1.stupna,ale tam ma sekli skusky z matiky-nikdy nebola moja parketa,a tiez nepoznam noty! inak ake skusky boli tam?
Odpovedať
Profilova fotka
co sa tyka amtiky, tak tam ti fakt odporucam ist na pripravku, lebo nas sice na gymnaziu mordovali s amtikou ael takou aka je potreban ana prijmacky na ekonomicku!!!! ta je sice tazsia, ale uz som ani nevedela riesit kalsicke ulohy ako na ZS :-D boli tam prikaldy stylu: vlak A isiel z miesta...takou a takou rychlosotu, vlak B...kedy sa stretnu?...proste take prikaldy, kt. clovek riesil neviem ekdy a ja osobne som si ich uz nepamatala, fakt evla ti da ta pripravka-vrelo odporucam ;-) a co s atyka HV, tak tam mas zhart daco na kalviri al. inom nastroji + daco zaspievat, to bola pre mna najtazsia cast prijmacok, ale da sa aj to, nauc s a1 skaldbu a 1 pesnicku a hotovo ;-)
Odpovedať
aaaaaaaaa,ja som akurat nasla ze v Rk maju aj specialnu pedagogiku,som myslela ze len v Ba...to je dost daleko pre mna...nevedela by si mi poradit co za skusky sa robia na toto?
Odpovedať
Profilova fotka
fuha, tka to neviem :-| ale urcite bdue tiez ta pripravka an to, tma fakt chod, hovoria tam skoro presne to co je potom na prijmackach ;-)
Odpovedať
ok,tak dam na teba...dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Miau :-D Simonko, ja studujem predskolsku pedagogiku plus ucitelstvo I. stupna v BA a je to fakt lahka skola, aj ked trosku vela predmetov mame, neviem ale ako to je teraz po novom, ked sa robi uz aj bakalarske, pretoze my sme to este nemali :) Inak primacky boli podla mna dost jednoduche, najhorsia bola asi slovencina, lebo tam to bolo rozdelene na cast o literature a o gramatike, a teda ta gramatika mi nic nehovorila :-N treba si zopakovat take zakladne veci zo zakladky a zo strednej skoly, najdes inak poziadavky na www.fedu.uniba.sk inak teraz podla noveho je to v BA ako Ucitelstvo pre materske skoly a vychovavatelsto (pre bakalarske studium) a az v magisterskom si zvolis bud predskolsku pedagogiku alebo ucitelstvo pre primarne vzdelavanie
Odpovedať
dakujem....neviete este nahodou aj toto: na prihlaske je kolonka o spravnosti udajov,ktore ma potvrdit skola-tyka sa to asi vysvedceni a znamok,alebo maturitnych znamok.....ja som maturovala pred 5 rokmi!!!!je potrebne aby som to sla na strednu potvrdit,alebo staci,ak dodam kopie vysvedceni,pripadne este overene notarom?
Odpovedať
simonko, asi to bude treba, viem, ze mna raz prosil kamos, ktory sa hlasil o par rokov neskor na VS , aby som mu to dala potvrdit na strednej.
Odpovedať
ach....jaj,dalsie vybavovacky
Odpovedať
Článok sa načítava...
simon - ak ti mozem poradit, zisti si, ci bude po tebe dopyt. a co konkretne budes robit. ja som tiez vystudovala nieco, po com dopyt momentalne nie je ;-)
Odpovedať
baby, vy ste tu ako na zavolanie, na tento odbor si aj ja davam prihlasku tento rok do nitry 8-) dufam,ze ma zoberu...
Odpovedať
neviem ako inde, ale v nitre treba aj potvrdenie o logopedickom vyšetrení, idem vo štvrtok ;-) a po bc. by som chcela ist študovať učiteľstvo pre 1.stupen Mgr.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, ja studujem predskolsku a elementarnu pedagogiku v Ruzomberku.....a ako sa tu uz pisalo, tak je to zvladnutelne, aj ked je velmi vela predmetov, .... a prijimacky su v pohode, nic takze....nejaka hudobna, vytvarna, slovina....ale kazdy rok sa to meni....
Odpovedať
dominka aj ja davam do nitri a do bb....ale o tom logopedickom vzsetreni som nevedela..to odkila vies?
Odpovedať
simonko tak budeme spolužiačky? ale ja chcem externe
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
dominika: aj ja mám predš. a element. pedagogiku a na magisterské som si dala učiteľstvo pre 1.stupeň (už externe) :-D Prišli k "nám" do Prešova aj externisti z Ružomberka..ak je tu niekto takí, nech sa pýta, rada odpoviem a poradím..čo-to o profákoch.. :-D
Odpovedať
simonko: ale noty a matematiku budes potrebovat aj na predskolskej pedagogike :-D
Odpovedať
Ahojky,da sa to studovat aj na Pedagogickej fakulte Trnavsej univerzity...podla studii zevraj najlepsia pedagogicka na Slovensku :-) Ja tam chodim na slovinu-vytvarku.Inak,na PEP je u nas zevraj tazka matematika,ale tym ta nechcem odradit :-) ,da sa to zvladnut ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, studujete to niekto v Blave externe? Ze by som si to urobila popri Ing. na mojej skole? Teda ci sa to da stihat... dakujem...
Odpovedať
Profilova fotka
nikto toto nestudujete v BA externe?? neverim.... mi len nechcete poradit, ze? |-| :-(
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ahoj chcem sa spytat ci sa da tento odbor studovat aj v NR robia aj nejake talentove skusky a ci je vytvarna dolezita pri tomto odbore alebo nejakym co suvisi s vychovavatelstvom alebo predskolskou pedagogikou dakujem :-N :-)
Odpovedať
ahojte..ja by som sa chcela opytat ci tu najdem niekoho kto mi poradi...chcela by som vediet ake asi predmety sa vyucuju na predskolskej a elementarnej pedagogike?chystam sa na prijimacky do BB a PO externe..dakujeeeeem..
Odpovedať
ahojte....ja sa chcem opytat, či tu nahodou nie je niekto čo chodí na predskolsku a element. pedagogiku do Prešova externe.Dala som si tam prihlasku a chcela by som vediet nieco viac, lebo tam pise ze prijimacky su z učiva pre stredne skoly formou pisomneho tesu a nic viac.Dakujem
Odpovedať
ahojte!Chcem sa spýtať z čoho sú skúšky na pedagogickú školu odbor pedagogika a elementarna pedagogika v Prešove na rok 2010.
Odpovedať
Profilova fotka
mirka1221: ja som chodila do BB, mali sme rozne predmety z matematiky, slov. jazyka, psychologie, pedagogiky, + vseobecny zaklad, telesnu, vytvarnu, pedagogicku prax... Viem, ze sa to tam teraz trosku menilo odkedy som ja koncila, ale myslim, ze viacero predmetov je stale rovnakych.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
ahojte aj ja mam otazku tiez by som chcela ist studovat predskolsku pedagogiku ale do BB a citala som ze tam budu aj talentove skusky...a neiem co vsetko obsahuju tie talentovky pretoze som 4 roky chodila na gymnazium talze nemam s pedagogickou cinncost vela spolocne :D ale velmi rada by som sa dostala na tu skolu....taktiez by som chcela vediet ake predmety sa vlastne vyucuju a ci je to dobry odbor dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte baby, tento rok si chcem podat prihlasku na predskolsku a elem.pedag., uz ucim v sukromnom centre, toto chcem popri, myslite ze sa to da? Uvazujem este nad Pedagogikou alebo Psychologiou. Budem vdacna za rady.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?