Receptíky II. Čo dnes varíte?

16. okt 201015190

aby ste ani dnes nezostali bez dobrej rady 😉

co dnes varite? my dojedame lasagne 😛

  • zuz, v povodnych receptikoch som ti odpovedala, ze tu mame turecky obchod na kazdom rohu, takze ked mas chut na baklavu, staci vyjst bars aj v teplakoch na ulicu a do troch minut mas baklavu v taske 😃

  • ahojte babky zabky, asi prestanem citat "receptaren" lebo sme sa akurat nenormalne obzrali "studentskou pecatou" 😞 ... ale to sa uz nevstahuje na novozalozenu R II 😃 ...

    varili ?? polievku s ovsenymi vlockami kalerabom a mrkvou + pizza self made ...

    maly typ k zelatine:
    presne ta ista co je v platkoch je aj pomleta, ma sa nechat pucat s 1 dl vody asi 5-10 minut ...
    ale som zistila, ze namiesto vody tam treba supnut 1dl mineralky bublinkovej & je napucana do 1 minuty, potom len veselo vo
    vodnom kupely rozpustit a je to ...

  • my sme dnes mali cestoviny 🙂 a za chvilku sa chystam varit uz na zajtra recept, ktory som vypozerala na "receptovej stranke mojej svadby" 🙂 od ....zial nepamatam si autora 😞 je to gurmanske sote, tak som zvedava , znie to vsak mnamky 😉

  • Sponzor fóra
  • ikke, ok ked vravis tak ja obleciem teplaky a pojdem von 😃

  • ja som dnes varila brokolicovu krémovú polievočku a konečne aj domáce špenátom plnené taštičky. Fotečky budú asi až zajtra...

    idem sa pasovať s guľami... cesto mi konečne stuhlo po dodaní ďaľšieho BB pudingu... 😃 tááákže mi držte palce... inak bude zajtra v správach, že obťažujem ľudí a ničím ich majetok kakaovom masou hádzanou z okna... 😦

    a kúpila som si na prechádze silikónovú formu na bábovku, takže zajtra pečiem bábovku... 😉
    túto: http://www.femax-trading.cz/obrazek2.php?id=AH01000101

  • made a kde je to slubene moje foto? 😃

  • ahoj madelaine inac ty si ale poriadna gazdinka, vyvaras tak ako aj ja ze 😃 😃 😃 ja osm si dnes tiez kupila rozne formi , takze sa chystam piec kolaciky, aj tie tvoje madelaine vyskusam, takze moja dietka je v nedohlande 😃 😃 😃

  • Caute baby, ja som tu nova, ale vase rady a recepty citam pravidelne. Normalne ste ma vsetky nabazili s tym varenim. Len moj Radko sa stale stazuje, ze velmi pribera...(termin svadby 13.5.2006). Inak ja prave robim rolady z hovadzieho maska plnene syrom, sunkou, kapiou, uhorkou a vajickom a cele to masko bolo podla jedneho receptu od Madeleine marinovane v oleji, rozotretom cesnaku a petrzlenovej vnati. Vonia to vynikajuco. Zatial som tie rolady sprudka opiekla na oleji a teraz sa uz pekne pecu vo vlastnej stave v trube...
    Lenka

  • 😛 😛 😛 bozenky taketo chutky nam tu robis o tejto neskorej hodine lenka 😉

  • ja neviem,ale vzdy ma chyti varenie vo vecernych hodinach,ale to asi preto, ze ja sa dokazem najest aj z vone a keby som to varila az zajtra tak by som vobec neobedovala...

  • si budete rozumiet s made 😉 ta pece aj o polnoci 😃

  • lenka aj ja najradcej vecer vypekam a vyhradne v noci peciem 😃

  • baby viete co je najhorsie?My sme teraz v Nemecku v prenajatom jedno izbovom bytiku a v kuchyni mame sporak s tromi platnami ta stvrta je len odkladacia a ked chcem piect tak funguje len truba a ked varim tak idu len dve platne naraz, to je pre mna katastrofa, preto som v kuchyni vzdy tak dlho, ale mna to vlastne tesi. (len svoj vlastny sporak by som chcela nejake poriadne delo).

  • ahoj vasickova , a kde si v nemecku ja osm pri mnichove a ty?

  • ja som pri Drazdanoch,ktore su teraz zatopene. Presnejsie byvame vo Freibergu,ale len do doknca aprila, potom sa stahujeme naspat na Slovensko.

  • Sponzor fóra
  • jaaaaaaaj a to sa chcete vratit natrvalo?

  • ano,lebo Radka prave cakaju zaverecne skusky doktorantskeho studia tu v Nemecku a nasiel si pracu na Slovenksu (velmi dobru pracu) a dokonca ideme z jeho novej prace od 1.7. do 31.12.2006 do Anglicka, takze super.

  • vasickova: ja mám pdobný sporák, čo fungujú alebo dve platne, alebo rúra... máte slabé napätie v dome... 😉 bývate v byte stavanom na dvojplatničku... my detto... občas sa pozabudnem a zapnem všetko a potom vyrazím poistky v polovici baráku... 😃

    zuz: včera nám vyrazilo v poitsky v celom okolí... prosto len tak... tento týždeň asi 10ty krát.. nechápem to... ZSE zase niečo posrali.Takže som fotky nemohla spracovať, ani zavesiť... drahý je teraz v škole, ale jkeď sa vráti, fotečky spracujem a všetko zverejním...

    s guľami som pokročila... už to nie je kaša... ale musia sa permanentne chladiť... a už je mi z toho zle... furt si olizujem prsty... 😬

  • kedze recepty I zamrzli asi naveky, pridavam receptik zo vcerajska aj sem

    super rýchly čokokrém do zákuskov:
    1 sladené kondenzované mlieko
    1 Hera
    3 lyžičky kakaa
    Všetko spolu vymiešame v kuchynskom robote a môžeme natierať na korpus.

    o niečo pomalší karamelový krém do zákuskov:
    1 sladené kondenzované mlieko
    1 Hera
    Mlieko v ešte neotvorenej plechovke vložíme do hrnca s vodou variť aspoň na 2 hodiny. Po vychladnutí mlieko zmiešame v kuchynskom robote s Herou a môžeme natierať na korpus.

  • made: ty si tie tvoje tiramisu aj robila co su na webe?

  • he... moje tiramisu sa už chladí. Urobila som taký mix z tých, čo má made v receptoch: je to niečo medzi tým citrónovým, pomarančovým a klasickým 😃

  • zuz11: nie, prečo? dve som od niekoho dostala a citrónové a pomarančové vyskúšam hneď ako mi dojdu talianske Savoiardi... 😃

    nancy, žhavo očakávam fotku... podľa toho čo uvidím ho priradím.... 😃 ale mám pocit, že bude pasovať k pomarančovému... 😬

  • no o to my slo ze nancy ho dnes robila podla tvojich receptov... tak sme ho vylepsili 😉 zdaju sa ze tym tvojim neodskusanym tiez nieco chyba 😃

  • kocky, ak niektora mate chut na babovku, nechavam tu oblubeny recept mojho milacika..dokonca sa ju naucil piect i sam a hostil nou vsetkych svojich svajciarskych kolegov 🙂

    1 salka muky, 1 salka cukru, kypriaci prasok, 10 lyzic vlaznej vody a 10 lyzic oleja, 3 vajicka, platky mandli a rozdrvenu cokoladu.

    Zltka a cukor spolu vyslahame do peny, po lyziciach jemne pridavame vodu a potom olej, stale miesame, nakoniec pridame muku zmiesanu s kypriacim praskom, potom penu z bielkov, vylejeme do formy a navrch dame kusky rozdrvenej cokolady a posypeme platkami mandli...Prvych 10 min pecieme v 180stup rure a dalsich 30 min na 150 stup. Cokolada sa vo vnutri prijemne roztecie, dokonca som to skusala i s bielou cokoladou a bolo to zaujimave 🙂
    Dobru chut

  • mishasmile spravila si mi totalne chut, uz aj bezim do kuchyne piect...Lenka

  • Uz je babovecka v trube, teraz uz len cakat kedy sa upecie. Robim ju s mliecnou cokoladou a s tymi mandlovymi lupienkami.

  • Tip na nedelny obedik alebo skor veceru kvoli marinadovaniu.

    morcasie alebo kuracie prsia,sunka, platkovy syr, broskynovy kompot, sol, vegeta, cierne korenie, mleta rasca, cervena paprika paliva, grilovacie korenie, 1 lyzica horcice, 1 lyzica kecupu, worchestrova omacka, 2 vajicka

    Naklepeme si masko a ponorime na 24 hodin do marinady (2 vajicka, 1 lyz. horice, 1 lyz. kecupu, worchestrova omacka asi 1 lyzica, trosku vegety, cervena paliva paprika, cierne korenie, sol, rasca)
    Potom masko oprazime v rozpalenom oleji. Na olejom vymasteny pekac si poukladame opecene maso a na kazdy kus masa dame platok sunky, broskynu a prikryjeme platkovym syrom. Zapecieme v rure asi 15-20 min. Podame s ryzou a hranolkami.

  • baby, chcem sa nieco opytat, aj ked to z receptikmi suvisi len malo. S drahym zboznujeme chut cerstvych biliniek a uz dlho si ich kupujeme. Nakolko nie su lacne, rozhodla som sa, ze si ich budem doma pestovat sama. Predvcerom som si kupila nadhernu vonavu bazalku v crepnicku, mam ju dva dni doma a mam pocit ze zomiera. Uplne jej ovisli listy, aj som ju presadila, polievam ju a stale nic...Neviete mi poradit? Mozno ze ma byt v tme, alebo v chlade... ja neviem co je s nou...a tak som sa tesila

  • Xrumka,
    bazalka potrebuje slnko, skus ju pocas dna vylozit na okno, kde je slnecno(neviem, ake mate momentalne na Slovensku pocasie). Hlavne ju neprielievaj, aby si ju neutopila. No a ked jej to nepomoze, neostava ti nic ine, iba ju "ostrihat", listky skonzumovat a skusit pockat, ci sa vzchopi. Ale je to tak 50/50, mne sa malokedy podari udrzat si ju celu jar a leto, castokrat musim kupovat novu.

Pridaj príspevok

    Nenašli ste čo ste hľadali?

    hľadať len v názvoch tém