Róba pre svadobnú mamu. Áno či nie?

Nevesty budúce aj minulé, myslíte, že môže mať svadobná mama oblečenú róbu? Teda dlhé saténové šaty s výstrihom a štólou? Moja mamina sa tomu bráni, že by mala mať kostým.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
A prečo kostým???? O tomto pravidle som nepočula! Moja mamina má dlhé čierne elegantné šaty a budúca svokrička čistou náhodou tiež kúpila čierne elegantné šaty. Troška sú smutné, že budu obe v čiernom v taký radostný deň, ale keď v čiernej najlepšie obe vyzerali, lebo čierna skryje nejake to kilečko a nedokonalosti. :-)
Odpovedať
kostým... sukňový, šatový... nohavicový... to je jedno
Odpovedať
lucka ak sa na to citi preco nie, moja uz nie je na take oblecenie, nechcela nic bez rukavov a hlavne chcela maskovat brusko, takze zvolila ruzovy elegantny kostym, ak chces mrkni moj svadobny album
Odpovedať
Zabka, moja mamina tiež zrovna nenosí 36. Tiež potrebuje zakryť bruško a ramená, preto by bola tá štóla. Ale obe tvoje svadobné mamy boli v kostýmoch. Moja by mala niečo také ako tvoje družičky. Stále sa nevie rozhodnúť, či sa to hodí.
Odpovedať
Profilova fotka
moja svokra tiež mala dlhé korzetové siatky a vyzerala dobre. ;-) cez plecia mala prehodenú stolu aby ich nemala holé. ;-)
Odpovedať
mne by sa nepacilo na mojej mame, keby mala nieco podobne, ako napr. moje popolnocne saty v albume alebo ako mali zabkine druzicky.. mne sa to nehodi.. ovela viac sa mi pacilo to, co mala zabkina mama, su to sice saticky, ale s peknym bolerom... alebo nejaky vkusny slavnostny kostym... saty so stolou podla mna (na moju mamu) ee.... ale samozrejme, je to kazdeho osobna vec, ked sa tvojej mamine pacia take saty a citi sa v nich dobre, tak preco nie...
Odpovedať
Emkaa, no práveže sa v nich necíti dobre. Ale ja jej vravím, že kedy už len bude mať lepšiu príležitosť obliecť si róbu ako na svadbu svojej dcéry? Na plesy nechodí, tak chcem aby sa raz slávnostne nahodila.
Odpovedať
Moja mamina mala robu aj so stolou. Bola v nej prenadherna.:) A vobec top nelutujeme, keby sa to malo opakovat, tak urcite nie kostym, zase len ta roba. ;-)
Odpovedať
tak kocky kedze som potrebovala zamaskovat moje kilecka mala som oblecenu dlhu suknu az po clenky, natelnik sako a klobuk, nevestina mama mala elegantne saty, kabatik a klobuk. Farebne sme boli zladene spolu s mladymi a ladili sme aj s vyzdobou. Nevesta si vylozene nezelala, aby sme mali cierne saty. Vobec nevidim problem,aby mala mamina elegantnu robu na svadbe svojej dcery, prave naopak na prvy pohlad by malo byt jasne,kto je svadobna mama. No bolo by dobre, keby aj druha svadobna mama bolo primerane oblecena. Mali sme v rodine svadbu, kde jedna svadobna mama bola oblecena v krasnej robe so stolou a druha svadobna mama mala suknu a bluzku. Bol to velky rozdiel a myslim si, ze druha svadobna mama sa necitila velmi dobre .
Odpovedať
Profilova fotka
Moja svokra,60 rokov, velkost nosi tak 44 mala dlhe staroruzove saty a na tom tej istek farby sako s kratkym rukavom - vyzerala super. Moja mama, 65 rokov, velkost nosi 36 si dala cierno-bielu krajkovu suknu a cierny top. Trosku sa mi to nepozdavalo, bola v tom bleda ale ona nie je moc na vyrazne farby.
Odpovedať
Maminy by si mali obliect to, v com sa samy citia dobre.A o tom to je... ;-)
Odpovedať
nuz, na jednej strane by si naozaj mali obliect v com sa citia dobre, ale to sa da povedat aj o rifliach a tricku... ;-) Ja sa prilis nemiesam nasim maminam do ich veci/je to vzajomne, vdaka Bohu!/ ale napr. viem, ze obe boli v obchode/!/ upozornovane predavackami, ze ked je to na svadbu nech nehladaju cierne saty - nejdu smutit ale veselit sa na svadbu! Zhodou okolnosti som bola pri kupovani oboch kostymcekov a mozem vam povedat ze su skvele. A aj ked obe mali namietky na niektore drobnosti /leskle, svetle, dlhe, kratke.../ boli sme tam aby sme im poradili a hlavne nechali ich porovnat a vybrat aby sa citili v tom dobre 8-) . Podla mna roby su krasne a elegantne ale ako vravela "svokra" pozor na druhu stranu nech je elegancia vyvazena! Inak to na fotkach moze vyzerat, prinajmensom zaujimavo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
moja mamina si sama usila suknu a s topom na moju svadbu a o 2 mesiace na to dlhe saty na sestrinu svadbu...dosivala v oboch pripadoch az do skoreho svadobneho rana...no urobila si strih sama a vlastne mala co chcela - nakoniec vobec nevypadala ako nasa mamina, ale pomaly ako druzicka.... :-)
Odpovedať
moja mamina mala stolu, kostim jej zle sedel, ale osobne sa mi viac paci kostym v pastelovych farbach taky sviatocny. Svokra mala blede saty... =-) no a na fotkach vyzera ako 2. nevesta, :-| co uz
Odpovedať
Moja mamka mala mať róbu...práve z toho dôvodu, že ak sa nevyparádi na mojej svadbe, tak kedy? Svadobná mamka by mala byť tiež peknučká x-)
Odpovedať
Ja som mala vacsie nervy ako nevesta,najskor ruzovy kostym s dlhou suknou, ten som tu aj predala, lebo mi bola uzka sukna, potom bledomodry, da sa nosit aj normalne, dlhe saty nemal okrem nevesty nikto, ale ked niekto chce, je to vasa vec. Hlavne sa dohodnite s nevestou, aby nevyzerala svadobna mama ako nevesta. Cize, aj ked to neboli vecerne saty,mala som dlhu suknu, ale chodim tak aj normalne. Asi je to v kazdej rodine inak, drzim palce, Hena
Odpovedať
Profilova fotka
souhlasim s tim, ze hlavne, aby se v tom citila mama dobre a aby obe mamy byly nejak podobne, na stejne urovni oblecene, videla jsem fotky ze svatby, kdy jedna mama byla v takovem letnim vanilkovem kostymku, sukne po kolena, kratky rukav a druha mama byla ve vecernich satech modre blyskave barvy, s korzetem a stolou, sukne az po zem, a vubec to nevypadalo dobre, nehlede na to, ze se asi obe citily nepatricne obleceny...
Odpovedať
Profilova fotka
Nase maminky boli oblecene velmi vkusne a ladili s tatikmi. Ale musim povedat, ze to bol dost velky problem najst u nas nieco krasne a vhodne na svadbu este aj aby sa v tom mamca citila dobre. Po dlhosiahlom hladani sme dali sit u Ferka Mikloshka a vysledok bol uzasny. Hlavne mamina sa citila ako kralovna a to je dolezite! Lebo kedy bude lepsia prilezitost ako na dcerinu svadbu, no nie? A este jedna vec svadobne mamy by nemali byt v ciernom a ani v smotanovom ci bielom a ak je svadba v kostole, tak musia mat zakryte ramena a uzavrete topanky. Na prvy pohlad by malo byt jasne ktore su maminky a mali by byt 2 naj po neveste! :-)
Odpovedať
Profilova fotka
moje svadobne mamy sa dohodli a kupili si obe krasne elegantne kostymceky, z jednej serie, moja mama suknovy s cipkovanym sackom v tmavobezovom a svokricka nohavicovy (je tam aj sukna ale na to ju nenahovorim hoci ma pekne nohy - telocvikarka) s rovnakym sackom cipkovym, len odlisne klopy na sakach su a svokrina farba je staroruzova... Teraz k tomu obe zhanaju klobuky :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
:-( :-( PROSÍM, vie mi niekto poradiť, kde by som našla stránku, na ktorej sú modely kostýmov pre svadobné mamy Ď A K U J E M
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Profilova fotka
nejake obrazky alebo linky na šaty/kostými pre svadobné mamy???
Odpovedať
http://www.linearaffaelli.be/catalog.... ;-)
Odpovedať
http://www.womensuitsmanager.com/wome... a možmo aj tu je nejaká inšpirácia. ;-)
Odpovedať
http://www.mojasvadba.sk/album/view.p...
Odpovedať
http://www.mojasvadba.sk/album/view.p...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Ahojte, mohli by ste mi podariť, kde kúpiť kostým pre svadobnú mamu v okresoch Bratislava, Trnava, Galanta, Pezinok? Ďakujem za rady.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Ahojte! Chcela by som poradiť. Kúpila som si ako svadobná mama červené jednoduché šaty pod kolená a biele sako. Budem mať k saku doladené topánky aj kabelku. Chcem sa opýtať, či bude táto farba na svatbe moc kričať. a či si nemám začať zháňať nové čaty. Svatka má kostýmček- top so sukňou sa sáčko v hnedých tónoch. Ďakujem za radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@labocka podla mna v klude mozes(te) mat cervene saty a nebude to kricat :) hosti bude kolko na svadbe? ono sa aj tak clovek strati podla mna a svad. maminka by mala vynikat. moja maminka mala strieborne saty a svokrusa mala zlato hnedy kostym a mala som pocit ze trochu zanikali medzi hostami .. takze v klude ;)
Odpovedať
@labocka podľa mňa určite červené šiatky môžu byť, nech je aj svadobná mamina výrazná.. moja maminka mi práve cez skype ukazovala, aké si kúpila ona :-) bude mať dlhé zelené šiatky..
Odpovedať
@ninocka84 Ďakujem za radu a zdvihnutie sebavedomia. Budeme mať okolo 80 ľudí.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?