Rozprávajme sa o zdraví

Baby,otvaram novu temu,kde sa budeme rozpravat o zdravi.Uz viac prispievateliek sa stazovalo,ze na kazdu diagnozu tu niekto otvori temu.Ja by som vam vsetkym chcela poradit,ak mate niekto nejake dotazy,alebo problemy,samozrejme,ak budem vediet,a takto to bude lahsie,ak to budeme mat vsetko pokope :-) Takze ak vas nieco zaujima,nejake diagnozy,alebo "preklad" toho,co vam povedal lekar-aj ked by to mal vysvetlit,co sa ako riesi,lieci,co robit,si mozeme poradit tu.
Odpovedať
1
2
5
Profilova fotka
juj, tak tu mame aj zdravotacku. no fajne
Odpovedať
Profilova fotka
no ked uz...ja mam diagnostikovanu tetaniu. ak sa mozem spytat, aky je rozdiel medzi tetaniou a tetanickym syndromom? alebo je to to iste ochorenie? citam totiz vsade mozne o priznakoch a su u obidvoch rovnake.
Odpovedať
je to to iste lolofonka..podstata je nizka hodnota vapnika.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj princeznicka, skusim sa aj ja nieco spytat. Som tehotna, 11tt, a odkedy som v tom, ked dlho sedim alebo stojim, tak ma priserne boli chrbat, bud cely alebo pri stati niekedy len driek. A to som spozorovala odvtedy, co som tehotna, tak to asi ma nejaky suvis. Ale este som len na zaciatku, tak co bude, ked budem mat vacsie brucho? To sa snad ani nepostavim z postele. Myslis, ze by som s tym mala ist lekarovi? Inak ked som bola asi stredoskolacka, doktorka mi diagnostikovala miernu skoliozu, tak nevem, ci sa ta prejavuje. Mam sedavu robotu, takze mnoho ludi pri nej boli chrbat, ale preco ked dlho stojim, to neviem pochopit... inak dobra tema, som rada, ze si ju otvorila a za kazdy nazor dakujem!
Odpovedať
adrioska skus cviky na to ako macaci chrbat to urcite poznas :-) , moze to byt aj tou miernou skoliozou,asi sa to bude zhorsovat s pribudajucimi kilami :-|
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem evita, skusim...musim zacat cvicit, inak som na rizikovovm, ale cviky na chrbat urcite mozem, lebo nemusim lezat a tak. samo to neprejde, takze....diki moc za radu :-)
Odpovedať
adrioska hlavne sa nestresuj a uzivaj si ten krasny pocit tehotenstva, ono sa aj vravi, k je tehotna kludna tak aj babetko bude kludnucke, dobrucke,zober si nejaku dobru knihu,pozri si dobry film,lebo myslim si,ze ked sa to narodi tak na taketo veci nebudes mat cass :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ano snazim sa nestresovat a teraz ked som doma na PN, tak sa ani nemusim (kvoli praci), len ma trapil ten chrbat, ze co tak zrazu... :-| a toto je velmi dobra tema, ked budem mat zas nejaku otazku, tak urcite sem napisem ozaj a ked ste uz tu zdravotnicky, tak aky mate nazor na farbenie vlasov v tehotenstve a pitie zeleneho ci cierneho caju...odporucate? jaj dufam, ze ma admini neposlu na modreho konika, lebo tam zas hladat a citat tolko prispevkov ohladom tychto veci, to ma nebavi... :-p
Odpovedať
No farbenie vlasov pocas tehotenstva by nemal byt problem,a taktiez ani tie caje.Ale samozrejme,nie vela.V ciernom caji je kofein,a to nie je velmi dobre pre plod.A hlavne ako hovorila evita-nestresovat,dobry film,dobru knizku,..A ozaj,vraj na babatko v brusku velmi dobre posobi hudba..vybrat nejaku relaxacnu pomalu hudbu,a casto ju pocuvat,dokonca sa odporuca prikladat na brusko sluchatka!Babatka su potom po narodeni kludnejsie,a vraj si tu hudbu akosi "pamataju",a ked mu ju pustis potom aj po narodeni,bude nan posobit velmi ukludnujuco,napriklad ked nevie zaspat.Nie je to nejako medicinsky podlozene,ale zle tomu babu urcite neurobis ;-) Este som citala dokonca ze sa druhom hudby potom ovplyvni aj to,v com bude v buducnosti dieta vynikat..napriklad klasicka hudba rozvija matematicke myslenie,a tak.Ale to uz je dost pochybne. A som velmi rada,ze sa ti tato tema paci,uz aspon jednemu clovekovi som urobila radost :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj princeznicka, obraciam sa znovu na Teba, lebo na m. konikovi mi v rovnakej teme nikto neodpovedal, mala by som taku otazocku-aky je Tvoj nazor: ja mam celorocnu alergiu a pred tehu som brala Nasonex a Aerius. Ked som zistila, ze som tehotna(teraz som v 16tt), doktorka mi vypisala len Allergodil do nosa aj do oci a na moje prekvapenie mi tabletky nechybali a tie spreje mi stacili. Teraz vsak prerabame kupelku a mne strasne vadi ten prach, spusti sa mi nadcha, kycham, kaslem, svrbia ma oci. Na druhy den to vzdy prejde,ale nesmiem do bytu, ked sa viri prach. Tak som myslela, ze je to normalne, budem sa tomu vyhybat, dokonca mi mamina dala take rusko na usta, ked budem zametat. Ale vcera ma vystrasil clanok v jednom zenskom casopise, ze alergicke reakcie su v tehotenstve velmi nebezpecne a kazda by sa mala liecit v nemocnicnom zariadeni v spolupraci s alergologom... Myslis si, ze je to fakt take nebezpecne pre babenko? Dakujem vopred za odpoved... :-)
Odpovedať
No myslim si,ze zas az tak tragicke to nie je,ale je jasne,ze ked to vdychujes,dostava sa to aj k babatku,v tom prachu su obsiahnute take latky,z ktorych niektore prejdu cez placentu-ale na druhej strane,aj vonku je prach,a vyfuky z aut,a pele,travy,..a vselico mozne,co moze vyvolat alergiu..Ale len prach..to nie je tak vazne..skor si daj pozor na vdychovanie nejakych chemikalii.Hlavne v byte vela vetrajte,nech ten prach vyjde,tu rusku si mozes dat,tym nic nepokazis,a pokial to nie je nutne,tak sa tam zdrzuj co najmenej.
Odpovedať
dobrá téma. čo mi môže byť, keď mám nedefinovatelnú. ostrú bolesť akoby v oblasti krížov a preniká mi až okolo podbrucha. neviem to presne definovať. kamoška vravela že to môžu byť ladviny, druhá že močový mechúr, gynekologyčka mi nezistila nič. tak vážne neviem. bolesť nie je pravidelná, ale objavuje sa mi často. fakt neviem čo by to mohlo byť, za kým ísť.
Odpovedať
Článok sa načítava...
ahoj, ja sa chcem spýtať, mne lekárka robila krvné testy. vyšlo mi, že cholesterin mám v poriadku, ale tuk v krvy (neviem či som sa vyjadrila správne) mám trochu zvýšený. má to neako vplyv na zdravie?
Odpovedať
princeznicka - a co ty vlastne robis? si lekarka?
Odpovedať
Profilova fotka
Princeznicka, mne môj pľúcny lekár diagnostikoval incipietny bronchopneumonický syndróm. A ja vôbec netuším, čo to presne je... |-| No on ma iba vyšetril, napísal diagnózu a poslal ma preč... Vedela by si mi to preložiť do slovenského jazyka? ďakujem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem princeznicka, tusila som, ze to v tom casopise prehanaju ako vzdy... ]-( ale teraz som spokojnejsia... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte. ericca - prikazala ti nejaku dietu na tie tuky? ja mam strane moc vysoko cholesterol a musim drzat brutal dietu na znizenie tukov v krvy. nerobi to dobre na srdiecko
Odpovedať
Profilova fotka
murinko - je to nieco ako zacinajuci zapal priedusiek, ale s tym, ze si na to nachylna. ak sa nemylim. dufam, ze som to pochopitelne napisala ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ooo, ďakujem za info a napísala si to pochopiteľne ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
murinko - len sa na to moc nespoliehaj. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
no je to možné, ešte v detstve som bola dosť často liečená na priedušky a mám vraj nábeh na astmu... Ale snáď to nebude až také zlé :-)
Odpovedať
Profilova fotka
snad nie. ani si nedostala ziadne instrukcie?
Odpovedať
Profilova fotka
no ja mám takého pľúcneho, ktorý si ide po každom druhom pacientovi zapáliť a pacientom nikdy nič nepovie, iba napíše diagnózu. Bola som s tým 3 týždne na antibiotikách... Tak asi tak :-N
Odpovedať
Profilova fotka
skus sa poradit aj s inym plucnym. mne tento rok v aprili dagnostikovali okrem extremne vysokeho cholesterolu - niesom obezna a zdravujem sa celkom zdravo - aj AVNRT (Atrioventricularna nodál reentry tachykardia) a radsej som sa poradila s troma kardiologmi (medzi nimi bola aj nasa slovenska spicka, profesor Fischer). V utorok idem do jedneho kardiocentra a dam si to nestastne srdiecko operovat.
Odpovedať
Profilova fotka
ooo, tak to ma mrzí, že máš takéto problémy zo srdiečkom. ale niekedy je lepšie to takto zoperovať a už potom je všetko v poriadku... Držím palce, nech operácie dopadne, čo najlepšie... ;-) No ja som rozmýšľala, že sa poradím aj s ďalším lekárom. Určite vyhľadám aj ďalších. Pri takýchto problémoch sa nikdy nedá spoliehať len na jedného :-D
Odpovedať
Profilova fotka
presne tak. kazdy lekar ma svoj nazor, potom si aj ty vies urobit o svojom zdravi lepsi nazor, ked vies vsetky moznosti
Odpovedať
baby..co hovorite na chronicke krcne mandle? mam hroznu dilemu,ci ich dat von alebo nie :-| len sa obavam,ze budem mat ovela viac chytene priedusky..kazdorocne mavam zapal priedusiek..aj momentalne beriem atb..a to som naposledy mala v dec
Odpovedať
Profilova fotka
leatea - von s nimi, ked su chronicke. uz to slovo nieje dobre.
Odpovedať
neovplyvni to potom priedusky? mam aj astmu lahkeho stupna..a aj chladovu alergiu..
Odpovedať
Profilova fotka
leatea, na teba sa to teda nachytalo. co vravia lekari?
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?