Sladké recepty. Pridajte čo poznáte

Dost casto rozpravame o kolacoch, tortach a podobnych veciach :) Tak som zalozila tuto temu aby sme sem mohli davat "sladke recepty" . Takze piste piste receptiky na kolace, torty a podobne sladke zalezitosti :)
Odpovedať
1
2
Takze zacnem :) Strúhaný tvarohový zákusok potrebujeme: 500g hladkej muky 350g margarinu (alebo hera) 150g praskovy cukor 1 balik vanilkoveho cukru 1 balik kypriaceho prasku do peciva 1 zltok 3 pol. lyzice kakaa (nie granka!) Toto vsetko poriadne pomiesat a vypracovat. Dat do chladnicky tak na 30-60 minut (aby to stvrdlo). Potom prepolit. Jednu polku nastruhat na vymasteny a vysypany plech. plnka: 1kg vanickoveho husteho tvarohu 250g krystaloveho cukru 1 balik vanilkoveho cukru 1 pol. lyzica majzeny alebo solamilu 3 zltky 4 bielka vymiesat a opatrne vsetko poriadne premiesat Plnku dame na prvu vrstvu nastruhaneho cesta a na plnku nastruhame druhu polovicu cesta. Dame piect do vyhriatej truby tak na 45-60 minut (podla truby). Piect radsej pomaly aby to neprihorelo... A vualaaaaa moj oblubeny kolacje na svete :)
Odpovedať
A este jeden poharikovy :) PERNIKOVY KOLAC potrebujeme: 2 dcl. pohar (p=pohar) 3p polohrubej muky 2p krystaloveho cukru 1p mlieka 1/2 p oleja 3 vajcia 1 balik vanilkoveho cukru 1 prasok do PERNIKA! 2 pol. lyzice kakaa lubovolne ovocie podla chuti (najlepsie j to s ribezlami :-) ) Poriadne vsetko zamiesat, dat na vymasteny a vysypany plech a davame piect do studenej truby na cca 45 minut.
Odpovedať
Jo a este som chcela dodat, ze mi islo len o to, aby boli vsetky sladke recepty na jednom mieste... :-D
Odpovedať
rychle tiramisu - podlhovaste piskoty naskladat natesno vedla seba, (pouzivam stvorcovu formu) poliat 200ml vychladenym silnym espressom (davam 3 CL na 2 dl vody), natriet kremom mascarpone (250g balenie vyslahat s 3 PL praskoveho cukru a 2 zltkami), a stedro posypat holandskym kakaom. Chladit min. 2 hodky.
Odpovedať
Profilova fotka
miska nebojis sa surovych zltkov? :-. Ja to mascarpone vyslaham s jednou smotanou alebo tvarohom a poldeci amaretta, inak to iste :-)
Odpovedať
zatial este na mna salmonela nazautocila...ved zltka su aj v zmzline a takisto si ju doprajeme ;-)
Odpovedať
Hmm...mishasmile ake piskoty myslis? Take normalne ako detske ale tie podlhovaste? Baby poradte mi co to je mascarpone, nepoznam to. Zuzula a s akou smotanou? Diky, xcem to pripravit, ak nech to bdue super.:)
Odpovedať
Profilova fotka
Smejka, kuk sem: http://fotky.azet.sk/jsAlbum.phtml?i9... a v tomto albume takisto najdes vela inych sladkych dobrot od kociek z tejto stranky :-) Vdaka Made ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Aha, ono mi to hodilo prvu stranku, nie priamo ten recept na tiramisu - ten je na strane 2 :-)
Odpovedať
Zuzi aj mne to vcera tak blbo hodilo ked som davala recept na kolozvarsku :-) Ale o inom ja surove bielka a zltka nesmiem :-( Zuzi ja by som tak vypekala ale ta budem sa s tym babrat ked mozem rovno kupit :-D
Odpovedať
Baby, nema niekto recept na nivovu omacku? Prosim. ;-) A este jedna otazka, viem,z e somsa to uz pytala, ale nie je mi to jasne. Mascarpone (viem, ze potraviny, ale ake oddelenie?), kde to kupim a co to vlastne je? :-| Dakujem. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Smejkaa ja zvyknem nivovú robiť tak, že zohrejem trošku mliečka, do toho pridám nivu, občas aj bambíno a nakoniec smotanu. Nič zložité a hlavne rýchle. Hlavná vec, že tú nivu tam je cítiť :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Vdaka iwuskaaa, a davas kyslu smotanu resp. sladku na varenie?
Odpovedať
smejka mascarpone je vlastne syr....najdes ho teda pri syroch v kazdom vacsom markete..balenie cca 950g stoji svycajne okolo stovky
Odpovedať
Profilova fotka
Smejkaaa, akú mám po ruke :-) . Nič nepokazíš ani jednou ani druhou ;-)
Odpovedať
Diky, baby :-N :-) ;-)
Odpovedať
mascarpone je tvaroh z mlieka horskych krav
Odpovedať
Mascarpone A soft, white, fresh, vegetarian, cream cheese from the Lombardy region of southern Italy. In fact, it is not cheese at all, but rather the result of a culture being added to the cream skimmed off the milk, used in the production of Parmesan. It is, however, described as a curd cheese, although it is made in much the same way as yogurt. To make Mascarporne cheese tartaric acid (natural vegetable acid derived from the seed of the tamarind tree) is needed. After the culture has been added, the cream is gently heated, then allowed to mature and thicken. This whitish to straw-yellow, creamy, mild fresh cheese is compact, but supple and spreadable and it is added to famous Italian desserts, sometimes accompanied by cognac. Frequently it is used for the preparation of certain dishes and sauces. It takes only a few days to ripen and has a fat content of 75 per cent.
Odpovedať
pre anglicky nehovoriace: Mascarpone je jemný, krémový čerstvý syr vyrábaný zo smotany pôsobením kyseliny vínnej bez odstraňovania syrovátky. Pochádza z Lombardie (slovo Mascherpa označovalo v tamojšom dialekte syr ricotta), dnes sa však vyrába po celom Taliansku. Mascarpone sa používa ako prísada do dezertov (napr. tiramisu) a toriet. Mascarpone je bielej farby, čerstvý vonia ako smotana a často sa zmiešaný so syrom ricotta používa namiesto masla. Rýchlo sa kazí, preto sa zvykol vyrábať v zime. Tento syr ľahko dostane príchuť iného jedla a preto je potrebné ho skladovať oddelene. Mascarpone sa dá kúpiť v obchode, jeho príprava však nie je zložitá. Zohrejeme 1 liter smotany na približne 90°C, pridáme 5 ml kyseliny citrónovej alebo zodpovedajúce množstvo citrónovej šťavy a zmes pomaly premiešavame cca. 10 minút, až kým sa smotana nezrazí. Zmes necháme odkvapkať v utierke.
Odpovedať
Profilova fotka
emjee aj si to uz robila ?
Odpovedať
nie :-D tiramisu ma u nas na "starost" drahy, pouzivame jeden z tych receptov co made hodila na azet
Odpovedať
Dakujem vam. No ja chcem vyskusat tento :"Tiramisu (zuzula) • 15 dlhých piškót • 250ml silnej kávy • 4 ČL cukru • 500g mascarpone • 100ml Amaretto • šťava z ½ pomaranča Piškóty naukladáme do podlhovastej misky na seba (2 vrstvy). Uvaríme silnú kávu a osladíme 2 ČL ckru. Nalejeme na piškóty tak aby boli všetky nasiaknuté, nebojte sa vyliať tak všetku kávu. Mascarpone zmiešame s 2 ČL cukru a pomaly primiešame likér Amaretto a šťavu. Mal by mať hladkú, krémovú konzistenciu. Navrstvíme na piškóty a posypeme kakaom alebo navrch nastrúhame horkú čokoládu a postrúhanú pomarančovú kôru. " Uz ste ho skusali? ;-)
Odpovedať
nemam mascarpone ani chut si ho kupovat :-D je dost drahy
Odpovedať
Profilova fotka
babinky neviete poradiť. Chcem robiť zapekané tvarohové palacinky. Zalievajú sa so sladkou smotanou alebo kyslou?
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna radsej sladkou, alebo slahackovou, ako kyslou
Odpovedať
Profilova fotka
snilko, aj podľa mňa buď sladkoku alebo šľahačkovou ;-) mimochodom, táto téma ma ubíja, lebo teraz už neskutočne slintám nad všetkým tým fajným, čo ste tu popísali :-D
Odpovedať
veru aj mna a dieta bude v keli ak tu este nakuknem :-(
Odpovedať
Profilova fotka
idem vymýšľať nejaký fajn receptík, niečo rýchle, čo si urobím ;-)
Odpovedať
babenky, hodte nejaky fajnovejsi recept na grilaz... chcela by som spravit taku vec, ze tortova oblatka, grilaz, tortova oblatka, myslim, ze to ma aj daky nazov ... lepenec ... :-N
Odpovedať
Profilova fotka
veronice mohla by som dat namiesto tvarohu aj jablkovu plnku?u nas moc tvaroh nejde lepsie idu jablka (struhany tvarohovy zakusok) dik
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?