Spomienka na nežijúceho rodiča v deň svadby

Ahojte, máme taký problém, že nevieme ako vyriešiť návštevu cintorína, resp. celkovo spomienku na snúbencovu mamku, ktorá už nie je medzi nami 9 mesiacov. Ja som ju už tiež poznala, mala som s ňou veľmi pekný vzťah a viem, že by bola veľmi rada, keby sa bola tohto dňa dožila. Už sme boli zasnúbení keď zomrela. Viackrát sme sa rozprávali o tom, že čo a ako by to malo vypadať v deň svadby nevieme sa zhodnúť. Neviem, či z vás niektorá mala podobný problém, ale bola by som rada keby ste mi napísali svoje skúsenosti a ako ste to riešili. Viem, že niekde sa chodí na cintorín v deň obradu, niekde deň predtým, alebo po, ale nevieme čo máme robiť.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Nasi kamarati mali takuto situaciu,nevestin ocko umrel uz davnejsie a tak boli na cintorine,ale nepamatam si presne; zda sa mi,ze v den svadby,predsa len ma to inu atmosferu. Ved to nezaberie vela casu, ja by som to vyriesila tak,ze po obrade, uz vlastne s oficialnou manzelkou (tebou) by ste sli s pozehnanim domov (ak idete), cize hostia budu tak ci tak cakat, mohli by ste z pozehnania ist na cintorin. Ale zalezi tiez, ci napriklad nebude lad,vela snehu, kedze mate svadbu v decembri, aby si sa na tom cintorine niekde nesmykla alebo nieco. Ak ano,sla by som den po svadbe. Dostanes kopec kvetov a tak ich mozte zaniest mamke. Cize treba popremyslat ci vam to v ten den organizacne vyjde, resp. ci vam to hlavne pocasie dovoli.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám rovnakú situáciu a premýšľam, že na cintorín zájdeme so snúbencom v piatok, teda deň pred sobášom. Vždy plačem u toho a v sobotu by som tým mohla rozplakať aj ostatných, čo by som nechcela... Nápad s kvetmi sa mi páči, ten zrealizujem tiež, až bude po všetkom, už prídeme s manželom na cintorín. :)
Odpovedať
@korytnaccka Ja som pôvodne chcela ísť po obrade a aj teraz by som to najradšej spravila tak, ale včera ma budúci svokor polovičku dňa odhováral, že to nie je najlepší nápad. On ma už tiež pozná natoľko a vie, že by som tam plakala, takže by som mala riadne roztečený make up a keďže máme svadbu v decembri tak sa bojí, že prechladnem.... Ja som presvedčená, že vynesiem svoju kyticu.
Odpovedať
Profilova fotka
ja mám ten istý "problém" vždy plačem a pokazí mi to náladu na celý zbytok dňa, čiže neviem či by som si vedela potom svadbu a hostinu užiť, preto neviem ako to vyriešiť. Asi pôjdeme deň po svadbe s kvetmi ktoré tam nechám
Odpovedať
Babuľky môj nastávajúci prišiel o otca v puberte a minulý rok aj o brata s ktorým som aj ja mala skvelý vzťah. Jeho brat mu mal byť svedok a asi by sme to obaja nezvládli keby sme šli na cintorín v sobotu. Rozhodla som sa, že na svadbe chcem aby hostia priniesli len jednu bielu ružu a tie ruže chcem v nedeľu odniesť na cintorín...
Odpovedať
Ja už sama neviem. Vzdialenejší príbuzný nám vraveli, že aj na hostine sa vynecháva stolička pre zosnulého rodiča, ale neviem či by to chlapi zvládli. Hocijak uvažujeme, nie je to 100% riešenie.
Odpovedať
@zannazuhe Hm..., to mi je naozaj veľmi ľúto.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?