Svadba narýchlo. Ako to stihnúť?

Ahojte. Tento týždeň som si po meškaní menštruácie robila test a zistila som, že som tehotná. Chceme sa s priateľom zobrať a preto by som ocenila Vaše rady, ako toto všetko stihnúť čo najrýchlejšie. K lekárke idem až v utorok, takže zatiaľ ani neviem, kedy sa malé narodí a kedy začne byť vidieť bruško. Máte niekto skúsenosti so svadbou narýchlo? Tú našu musíme mať v kostole, babka je silno veriaca a možno by neprežila keby sme ju tam nemali.... Ja som vždy snívala o veľkej svadbe, kde budem ako princezná. budem mať krásne biele šaty a nádherný účes a budem stredobodom pozornosti... Myslíte že je to možné??
Odpovedať
Určite sa to dá zvládnuť, že budeš ako princeznička.....najdôležitejšie je, aby ste si zajednali najskôr - termín, miesto hostiny, fotografa, kameramana a to ostatné stačí aj neskôr ( kytica, výzdoba, občerstevnie...) a odkial si?
Odpovedať
jasne barunka... stihas a bude to tak ako si vysnivas:) hlavne sa chodte dohodnut s panom fararom na termine a priprave... a potom si najdite salu... ostatne zvladnes v pohode aj neskor... najdes tu urcite kopu informacii, ktore Ti pomozu... drzim palce... ;-)
Odpovedať
Barunka, a prečo by to musela byť svadba narýchlo? Krásnu svadbu podľa svojich predstáv možeš mať aj o tri mesiace, vtedy by nemalo byť nič vidno - viem z vlastnej skúsenosti, tehotenské bruško začne byť vidno tak okolo 16 týždňa. Za dva - tri mesiace vybavíš naozaj všetko a podľa mňa v pohode a bez stresov. tie bábätko naozaj nepotrebuje.
Odpovedať
Profilova fotka
v prvom rade dievčatko, si vybav miestnoasť, ak máš tú, je dobre. Potom kostol. Aby Vás neodstavila prípravka (alebo úrad, to bude bez problémov). Potom choď hľadať šaty. ;-) Pre info, ja mám na zorganizovanie svadby mesiac, a mám miestnosť a kostol... :-D a teraz idem pozerať zase šaty... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
barunka, pozeram, ze budes mat svadbu v galante, keby si zacala vybavovat aj hned zajtra, tak minimalne mesiac ti vybavovanie trvat bude, hlavne ked to chcete v kostole - polovicka je takeho isteho vyznania ako ty? ak ano, tak za ten mesiac - dva sa da vybavit aj vacsia svadba. Myslim, ze v galante nebyva tak vela svadieb ako napr. v bratislave, v trnave je vo vychytenych mesiacoch tak 6-10 svadieb za vikend(vsetky kostoly + radnica), takze s terminom by nemuseli byt problemy najeke kocky pisali, ze v galante alebo v blizkosti je velmi dobry salon so satami za super ceny, tak skus prehladat diskusiu
Odpovedať
Profilova fotka
inak bruško viditeľne vylieza asi vo štvrtom mesiaci, takže žiaden stress...
Odpovedať
Ahojte :-) Ja som z Bratislavy, ale priateľ je z jednej dediny pri Galante a ostatne tam by mala byť aj svadba, pretože onedlho by som sa tam mala sťahovať aj ja. Sú to Veľké Úľany. Vyznania sme obaja rovnakého, dokonca máme obaja aj krst, prijímanie i birmovku, takže s týmto by problém byť nemal... Aj farár je tam vcelku milý, mňa pozná, takže myslím, že žiadne problémy robiť nebude.... Horšie je, že v tej dedine, nie je veľa miest, kde sa dá robiť takáto väčšia "akcia" a ja by som chcela, aby to bolo v tej, v ktorej sa toho deje najviac, pretože aj ľudia sú tam najmilší a snažia sa vyjsť v ústrety. Dúfam, že sa nám to podarí, ale vôbec netuším čo všetko treba vybavovať...
Odpovedať
určite tam maju nejaky kulturak alebo miestnost na ludove zabavy... ak by si mala specialne poziadavky, svadobne agentury Ti vedia zariadit aj nemozne... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
raz sme sa vo velkych ulanoch bicyklovali a nejaky kulturny dom som tam videla skus zavolat na miestny urad,resp. by to mali vediet aj draheho pribuzni, ci tam na 100% nieco take je a co vsetko treba vybavovat najdes na tejto stranke v casti nastroje - je to tam casovo rozpisane co a kedy - ty to znacne urychlis a skratis :-) , prvorade je miesto obradu a hostiny
Odpovedať
je tam kulturny dom, ale svadby sa tam nerobia. v podstate sa robia svadby na dvoch miestach, nad jednou restauraciou (ale tam strasne kradnu a vraj to nie je nic moc) a este v jednej restauracii. Tam mala svadbu aj moja sestra, babka tam oslavovala zlatu svadbu a vsetci boli max. spokojni. Majitel vysiel v ustrety, vybavil co sa dalo a ked si mala od neho jedlo, mohla si si alkohol a malinovky zabezpecit samostatne a vyslo to lacnejsie... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
no vidis, miestnost uz mate vlastne vyriesenu ;-) treba len dohodnut terminy v kostole a miestnost definitivne zarezervovat a ked nevies co skor, tak niecim pover svokru, takymi vecami, ktore by ti az tak nevadili, ked sa presne nezhodnu s tvojou predstavou, ale ona moze mat dobre kontakty - napr. zakusky. ona bude rada ze moze pomoct a ty budes rada, ze budes mat o starost menej neviem ako davno mala svadbu sestra, ale mozes skusit vyuzit kontakty na fotografa, hudobnika, kameramana, ktorych mala ona, ak sa ti ich praca pacila (prepokladam, ze fotky a video si videla)
Odpovedať
inac neviem ci si nejak silno veriaca (asi nie, ked si tehotna pred svadbou :-D ), ale je to taka tragedia sa zobrat az po porode?
Odpovedať
Článok sa načítava...
tragédia nie, ale pár ľudí z mojej i jeho strany rodiny by bolo proti... viem, že nie je dôležité čo si myslia ostatní, ale aj my to chceme takto... predsa len to bude lepšie mať na svadbe aj malé stvorenie, ktoré sa dožaduje tvojej pozornosti... a čo sa toho týka, že som tehotná, tak to nebolo plánované a dodnes nevieme kedy sa to stalo ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
zic, hlavne by to bolo vela vybavovania. mi hovorila kolegyna, ze otec dietata musim podpisat nejake tlacivo, ze je naozaj otec... no proste kopa papierovaciek. teda nie, ze by kvoli svadbe nebolo treba behat po uradoch, ale takto by to musela absolvovat dvakrat.
Odpovedať
azalka, to by bolo vážne také zložité? nieže by som nad tým uvažovala, ale ani som o tom ešte nepočula...
Odpovedať
barunka, vsak mozno ti zenska lekarka povie, ze to bol vsetko len plany poplach. Ja by som asi so vsetkym pockala az po konecnom verdikte lekarky. ;-)
Odpovedať
barunka tak tu som ťa našla :-D môj brácho bol na tom ako ty, čakali (teraz už so švagrinku) bábo, a rýýýýchlo sa museli zobrať aby to stihla bez bruška. Bol to šok nielen premaminu ale pre všetkých... :-D Hlavné je vybaviť sobáš. To urob prvé. Potom neviem akú svadbu plánujete, či veľkú, alebo malinkú... Lebo so sálou býva problém. A hlavne rýýýchlo utekaj do salónu zabezpečiť šatečky. Budeš sa musieť asi uspokojiť s tými čo budú zrovna mať voľné na ten termín ale určite si vyberieš 8-) :-D
Odpovedať
matja, robila som si tri testy a všetky vyšli pozitívne... viem, že to môže byť planý poplach, ale objednaná som na utorok, tak sa uvidí... budem sa tešiť, nech mi povie čokoľvek... trodat... ja som chcela vždy veľkú, ale neviem či sa to podarí, síce baby píšu, že to nie je problém... a čo sa šiat týka, tak to viem, že bude ťažké, ale obehám toľko salónov, koľko bude treba, aby som našla šaty, čo mi budú sedieť ;-)
Odpovedať
... hlavné je mať zaistený sobáš a šaty. Ostatné už vybojuješ a to sú príjemné starosti ;-)
Odpovedať
trodat ako pozerám ty už máš svadbu čoskoro, tak držím palce, nech to dobre dopadne ;-)
Odpovedať
ooo díky :-) no ozaj to mám za pár... :-) sa tešíííííííím :-D
Odpovedať
držim palce... budeš sem dávať aj fotky?
Odpovedať
jasné ;-) veď určite aj kočky z témy august budú na mňa zvedavé :-D
Odpovedať
tak sa teším, keď si ich pozriem ;-)
Odpovedať
;-) :-D a vy kedy vlastne chcete tú svadbu? už ste sa o tom bavili?
Odpovedať
áno, bolo to hneď prvé... on nikdy nechcel veľkú svadbu, ale teraz už začal plánovať... kvôli mne.... :-o nikdy by som tomu neverila... chceme to asi ešte v októbri, jeho koncom, tak dúfam, že to všetko stihneme... :-)
Odpovedať
No super. Záľudná otázka: A čokeby sa ukázalo, že nie si tehotná? Bude svadba aj tak :-D ?
Odpovedať
Profilova fotka
no ja ak sa smiem pripojit tak som na tomto fore videla aprilove nevesty s bruskom a jedna z nich je uz teraz maminka a dve to maju tesne tesne. a boli to veeeeeeeelmi krasne nevesticky. takze az taky problem s bruskom by som si nerobila. hlavne si treba svadbu skutocne uzit....stoji to za to :o))))))))
Odpovedať
veru veru ;-)
Odpovedať
Barunka: .. xixi .. ja som to stihla celé asi za mesiac.. :o) aj s poučeniami v kostole, aj prípravy .. takže sa to dá :-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?