Týranie. Pomôžete mi s ročníkovou prácou?

Ahojte. Prave som dokoncila prvy rocnik socialnej prace a pocas roka sme mali vypracovat rocnikovu pracu. Ja som si zvolila temu tyranie (zien, deti, starych ludi) a na moje sklamanie som dostala B. Asi som ani lepsie nemohla cakat, lebo v nasom malom meste su neni k dispozicii ziadne materialy na tuto temu. Prosim nevie mi niekto poradit kde by sa dali zohnat knihy s touto problematikou /skor kupit/ alebo nema niektora z vas z tejto temy nejaku pracu alebo materialy? Dakujem.
Odpovedať
Ahoj. TO ťa tak strašne trápi B??? Známka predsa nie je až tak podstatná. Skús si pozrieť na internete vo vyhľadávači. Tam je toho pomerne dosť. Ja som spracovávala aj túto tému ale nemám ju žiaľ v počítačovej podobe. Alebo skús pozrieť v univerzitnej knižnici na diplomovky. Pomerne dosť diplomoviek sa tým zaoberá. Odkiaľ si?
Odpovedať
no vies poriadne som sa s tym natrapila. a to B ma az tak netrapi, len u nas vypracovavame pracu od prveho rocnika uz ako bakalarsku. takze radsej by som to mala co najlepsie, aby som ten posledny rok nemusela velmi stresovat. inak som z novych zamkov. vela som cerpala z netu, ale vacsinou sa vela veci opakuje. odporucali nam navstivit kniznicu bud v ziline, aspon si myslim a v prahe. asi tazko by som isla kvoli nejakym materialom az do prahy. :-)
Odpovedať
No škoda, že nie si z Trnavy. S Knihami a učebnicami je to ťažké. Celkovo k sociálnej práci toho veľa nie je. Sama som s tým mala problém a to skoro pri každej práci. Pozriem sa doma akú som použila literatúru k tejto téme a zajtra ti môžem napísať (ak to nájdem - lebo sme sa sťahovali) Zatiaľ mám toto: Skús pozrieť niekde knižky: Týrání a sexuální zneužívaní v rodinách od A. Bentovima / Granada, Praha 1998, Konať proti násiliu na ženách od E. Frosch a S. Low /Aspekt, Bratislava 2001, K problematike postavenia žien na slovensku, E.Haveleková /1997 Problém o ktorom sa mlčí, E. Sopková /Aspekt 2001 Stratégie boja proti domácemu násiliu - príručka, OSN, New Zork, 1993 Pozri si trestný zákon a trestný poriadok Organizácie zaoberajúce sa domácim násilím (skús si ich nájsť na nete) napr. Pro Familia - Humenné - 057/7757773, OZ Možnosť voľby, Fenestra - Košice- 0905/204414, Eset, Mimovládne organizácie a SOS linky pre ženy - Aliancia žien Slovenska Bratislava 0903/519550 - krízová linka - áno pre život, Rajecké Teplice, 0903/534894 apz@marta.sk - Obč. združ. Pomoc rodine - Michalovce 056/6884473 - Centrum Nádej BA. 0905/463425 - Detský fond SR 02/43422634 - Krízové centrum brána do života BA 02/62001209 branadoyivota@post.sk - Krízové centrum Dúha, Čadca 041/4335311 - Kríz. cent. obč. združenia Myamy, Prešov - Križovatky, Skalica 034/6683110 - SKC Dotyk, Beckov 0904/172389 - Návrat, BA 02/52444361 - Detské krízové stredisko Slniečko - Slonad Nitra, Banská Bystrica - Detské krízové stredisko Náruč, Žilina - oddelenia sociálnych vecí ÚPSVaR . referáty poradensko-psychologických služieb. Neviem či som ti pomohla. Ale snáď niečo z toho nájdeš
Odpovedať
..tak napr. pojem "DOMACE NASILIE"... Zhodnotenie využívania prostriedkov trestného práva proti domácemu násiliu voči ženám a deťom http://www.genpro.gov.sk/index/go.php... http://zena.centrum.sk/sex-a-vztahy/c... http://www.szulm.sk/porad/force.html http://www.piatazena.sk/htm5z/dokumen... http://nasili.unas.cz/ http://prison-education.oad.sk/sk/tex... http://www.infodrogy.sk/index.cfm?mod... http://referaty.atlas.sk/vseobecne_hu... http://209.85.129.104/search?q=cache:... http://zpravodajstvi.ecn.cz/index.stm... http://209.85.129.104/search?q=cache:... ...je toho skutocne kvantum...
Odpovedať
dakujem baby. vsetko to preskumam.
Odpovedať
..mischela...ak by si nieco potrebovala...daj exo...nieco pohladam ;-)
Odpovedať
expertka8 ty si studovala socialnu pracu ze mas tolko materialov?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Čaute baby, píšem práve bakalársku prácu na tému Násilie páchané na deťoch a jeho následky. V Trnave je problém vôbec nejaké knižky zohnať. Nemáte nejaké na predaj alebo požičanie? Už som z toho zúfalá. Pekný deň papa Zuzka :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?