Jak se jmenuje nebo bude jmenovat Vaše dítě?

9. jún 201511692
  • nunacek: ja zadnou neznam 😃 leishmania to bylo tak obecny povzdech, promin jestli se do nej pripletlo zrona tve vybrane jmeno 🙂 emmili: me petry nevadi a to jmeno se mi libi, fakt jsem ho vybrala uz pred 18ti lety pro sestru a libi se mi porad 😃 😃

• nunacek,to asi kazdy, kto ma zlu asociaciu s menom by ho nedal svojmu dietatu

• Leishmania: asi máš pravdu 😉

• Sponzor fóra
  • Teraku: co je to ceske jmeno.? Mozna v Cesku obvykle. Jmena, ktera uvadis jako priklady ceskych jmen, jsou take ciziho puvodu
    Adam - hebrejske, Petra - kamen, skala v latine, Klara - z latinskeho "jasna" a tak dale. Ani jedno z jmen, ktere uvadis, neni slovanskeho puvodu. Natalka byla jeste pred triceti lety v Cechach exoticke jmeno.
    Chapu, ze nektere rodicovske napady jsou trochu smesne, ale jejich smesnost neni v cizim ci ceskem puvodu jmen...

• Co říkáte na jméno Sellene ("Selín"😉?

• marciaros: nerozumim otazkce - co je to ceske jmeno.?

• nunacek: Kdysi se mi líbilo jméno Monika, ale všechny 3 Moniky, který znám, jsou úplně rozmazlený vlezlý fakani, tudíž i to jméno už neskousnu 😬 .. To je asi reflex... (Pokud je tu nějaká Monika, nechť to nebere osobně...)

• A co jméno Křemík? Ne, pardon, připomíná mi to selen jako prvek. Nejsem zastánce jmen, kdy ani pomalu nejde rozeznat, jestli je dívčí nebo chlapecké... Sellene jsem ještě neslyšela.

• Teraku: psalas, ze ti pripada smesne, kdyz lide kombinuji ceske prijmeni a cizi jmeno. A kdyz jsi pak uvadela jmena, ktera se Ti libi, vsechna jsou ciziho puvodu 😉 Ono to, co Ti ted pripada jako normalni ceske jmeno, byla pred padesati lety tezka exotika, a co Ti ted pripada jako smesna vystrednost rodicu, bude za par let povazovano za tradicni ceske jmeno...

• Selene je recka bohyne mesice. V mnoha zemich je Selene ci Selena obvykle, napr. v Brazilii.

• emmili: Mě se Sellene taky nelíbí, kamarádovi se líbí, tak mě jen zajímalo, jaký názor na to mají ostatní 😉 Já tohle jméno slyšela poprvý ve flmu Underworld...

• marciaros ja jsem myslela jmena typu maddox, xena atd. jmena pouzivana normalne v zahranici, ale u ceskeho prijmeni naprosto smesne znejici. Narazela jsem trosku na touhu temer vsech holek tady vymyslet si exoticka jmena. Ale je to jen muj nazor, nikomu to nevnucuju

• T: napr. "Amelie" ci Amalie, kterou uvadis jako "cizi" jmeno, bylo v Cesku v 19.stoleti obvyklejsi, nez jmeno Jana

• Ja Te chapu, casto se lidi usilovne snazi byt "svetovi" a dat "vznesene" jmena, to pak pusobi dost podivne. Je zajimave, ze podle vyzkumu ve vetsine evr.zemi davaji elity prednost klasickym jmenum.
    Jen jsem chtela poznamenat, ze jde spis o "klasicka" a "exoticka" jmena, nikoli "ceska" a "cizi", protoze mezi beznymi jmeny v Cesku je "ceskych" jmen jen malo (Vlasta, Kveta, Jarmila, ale uz ne Jana, Petra, Monika) 🙂

• Amélie i Amálie se mi moc líbí 🙂

• Sponzor fóra
  • co rikate na Valerii, Zofii, Zuzanu, Valentinu, Albu, Lauru, Isabelu, Anezku?

• marciaros. rekla jsem to spatne, ale i pres to jsi me pochopila 😃 treba isabela balabanova 😃 😃 😃 😃 to bych lezla kanalama 😃

• marciaros: z Tvého výběru se mi líbí Valentina a Laura 😉

• Valerie, Sofie (Zofie nee), Laura a Isabela krásné, Zuzana je náš pes, Valentina je tlustá s telenovely, Alba je Jessica, Anežka česká - stará bába - mimoděké asociace... 😬

• hihi. Leishmanko: Polina se driv pouzivala jako zdropnelina od Leopoldy, Poldinka, Poly, Polinka, atd.
    T: isabela balabanova je dost krkolomne, ale treba Isabela Veselovska, Kotova nebo Hruba me za usi netahaji.

• Isabela je taky celkem hezké a ne často dávané jméno, ale musí se fakt hodit k příjmení, ale u holky se to risk, když se pak vdá a vezme si jméno po manželovi, tak s tim nikdo dopředu namůže počítat, jaké to příjmení bude.

• 😃 to je vtipny, jak ma kazdy spojene uplne jine asociace s kazdym jmenem

• Příteli se líbí odjakživa jméno Erika...jenže s jednou pak chodil a já nechci, aby se naše děti jmenovali po našich bývalých! 😐

• marciaros: To já strašně 😬 . Moje děti se budou jmenovat buďto po rodičích (přinejmenším syn bohužel určitě 😃), nebo budou mít jméno, které nemá nikdo, koho blíž znám 😉.

• nunacek: z toho duvodu mi odpadlo oblibene jmeno daniel

• Dávání jmen po rodičích se mi moc nelíbí.

• Skoda, je to hezke jmeno. 😉 Ale take to chapu. Vsichni by ho podezrivali, ze je do ni jeste zamilovany.

• my vlastne nemuzeme mit daniela, davida, martina, lucku, lenku a ... jeste jedno co jsem zapomela 😃

• Erika - Eržika 😬 ... Mně se odjakživa líbilo jméno Petr, ale s jedním jsem kdysi něco měla a teď už se mi tak trošku hnusí 😐 .

• terak Daniel je moc pěkné jméno 😉 ale chápu, že odpadlo...

Pridaj príspevok

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém