Jak se jmenuje nebo bude jmenovat Vaše dítě?
- Sponzor fóra
Teraku: co je to ceske jmeno.? Mozna v Cesku obvykle. Jmena, ktera uvadis jako priklady ceskych jmen, jsou take ciziho puvodu
Adam - hebrejske, Petra - kamen, skala v latine, Klara - z latinskeho "jasna" a tak dale. Ani jedno z jmen, ktere uvadis, neni slovanskeho puvodu. Natalka byla jeste pred triceti lety v Cechach exoticke jmeno.
Chapu, ze nektere rodicovske napady jsou trochu smesne, ale jejich smesnost neni v cizim ci ceskem puvodu jmen...31. mar 2008Teraku: psalas, ze ti pripada smesne, kdyz lide kombinuji ceske prijmeni a cizi jmeno. A kdyz jsi pak uvadela jmena, ktera se Ti libi, vsechna jsou ciziho puvodu
Ono to, co Ti ted pripada jako normalni ceske jmeno, byla pred padesati lety tezka exotika, a co Ti ted pripada jako smesna vystrednost rodicu, bude za par let povazovano za tradicni ceske jmeno...
31. mar 2008Ja Te chapu, casto se lidi usilovne snazi byt "svetovi" a dat "vznesene" jmena, to pak pusobi dost podivne. Je zajimave, ze podle vyzkumu ve vetsine evr.zemi davaji elity prednost klasickym jmenum.
Jen jsem chtela poznamenat, ze jde spis o "klasicka" a "exoticka" jmena, nikoli "ceska" a "cizi", protoze mezi beznymi jmeny v Cesku je "ceskych" jmen jen malo (Vlasta, Kveta, Jarmila, ale uz ne Jana, Petra, Monika)31. mar 2008- Sponzor fóra
Nenašli ste čo ste hľadali?
Moja svadba odporúča:
- Rozchod po 3 rokoch. Ako sa s ním vyrovnať?Diskusia
- Priateľ trvá na svadbe, ale ja sa vydávať nechcemDiskusia
- Svadba mimo trvalého bydliskaDiskusia
nunacek: ja zadnou neznam
leishmania to bylo tak obecny povzdech, promin jestli se do nej pripletlo zrona tve vybrane jmeno
emmili: me petry nevadi a to jmeno se mi libi, fakt jsem ho vybrala uz pred 18ti lety pro sestru a libi se mi porad