Jak se jmenuje nebo bude jmenovat Vaše dítě?

9. jún 201511692
  • daniel i daniela se mi libi... ale uvidime no. Uz to bylo daavno 😃

• nunacek: Věř, že mně se taky nelíbí dávat jména po rodičích, zvlášť když já se jmenuju po mamce. Svoje jméno jsem nenáviděla... Ale chlapy mají trochu jinej názor, přítel je už třetí v řadě a prostě by to jinak nerozdejchal 😃... Kdyby se aspoň jmenoval nějak normálně... 😞

• Mě osobně prostě by to strašně vadilo, kdyby se naše dcera jmenovala stejně jako přítelova bývalka a je jedno před jakou dobou s ní něco měl...prostě to neeee...jsem hodně žárlivá, takže by mi tohle hrozně vadilo...

• Sponzor fóra
  • emmili my se s přítelem naštěstí v tomto shodujeme, jména po nás ani po nikom v rodině nedáme.

• Já myslim, že každé jméno, když se hezky vysloví, tak je pěkné 😉

• To můj přítel chodil přede mnou 4 roky s Evou a já jsem taky Eva, takže je dost pravděpodobný, že se naše dcera nakonec bude jmenovat po jeho bývalce... 😃 Jinak jinej vážnej vztah neměl.

• nunacek: To máte štěstí, to já si říkám, že když bude trpět syn, tak i dcera.

• Jo jinak nehrozí, že by se mi líbilo jméno po bývalým (Ivo) a ostatní bezvýznamný aférky přítel ani nezná, takže tohle mu nemůže vadit 😉.

• Můj přítel měl víc vztahů, ale naštěstí se žádná jeho bývalka nejmenuje tak jako já.

• Jej, ahojte. Vidite, to ja mam uz "odmala" vymyslene, dcera po mne, syn po otcovi, plus dve rezervne, ked budu tri deticky 🙂 preco sa vam nezda davat deti po rodicoch? ja aj brat sme po rodicoch a je to mile. Podpisujeme sa BaMaBaM 🙂 a vsetci v rodine nam hovoria mala Bea a maly Majo 🙂 ale keby som sa volala po mame napr Evelyna alebo Klementina (bez urazky) tak by som urcite zmenila nazor 🙂

• nunacek: Mně to taky docela štve, protože nevím, jestli mě třeba někdy nechtěl oslovit jejím jménem 😃. Ale celkově mi to vadí, když se např. jeho rodiče občas zmíní o ní, a já nevím, kterou z nás zrovna myslí...

• My jsme si navzájem řekli i o bezvýznamných aférkách, takže se nám seznam jmen hezky "seškrtal" 😃 tedy spíše ten seznam holčičích jmen se nám seškrtal, já jsem tolik "čilá" jako můj přítel nebyla 😃

• No, já mám taky někde seznam jmen-bezvýznamných aférek, ale to by kalendář pěkně prořídl... 😬

• charlize: mě se to nelíbí z toho důvodu, že se mi nelíbí když se říká malý Honza, velký Honza, mladá Jana, stará Jana 😐 a tak si myslim, že každý v rodině je originál a tak by měl mít i svoje jméno, který nikdo blízký nemá. Ale chápu, že každý to nevidí stejně jako já, pro někoho je moc důležité, aby se jeho dítě jmenovalo po něm.

• emmili to musí být nepříjemné Eva x Eva, ale holt s tim nic udělat nejde.

• Sponzor fóra
  • Bohužel...

• No my ten seznam jmen máme i bez bývalých dost tenký...zrovna moc jmen se nám společně nelíbí...ale zase jednou budeme mít jednodušší rozhodování 😃

• My hlavně máme v seznamu jenom jedno jméno - Zdeněk - řekla bych, že až přítel bude mít svýho malýho Zdendu (to se mu strašně líbí), tak další děti už si já můžu pojmenovat jakkoli budu chtít... 🙂

• emmili: schvaluju, zdenek je muj tatka i bracha 😃

• Zdeněk mi přijde jako takový "normální" jméno.

• Tak to nehrozí, že by se kluk jmenoval po mém bývalém, to jmono se mi nelíbilo (taky byl třetí v řadě). Po manželových bývalkách se radši neptám, to by nám vypadlo hodně jmen. Naštěstí má na ně celkem dobré vzpomínky.
    emmili: Anežku budeme mít doufám jednou my. je to krásné něžné jméno a není pravda, že by evokovalo starou bábu, aspoň mě ne. Anežka svatá byla na svou dobu skvělá emancipovaná ženská.

• Anežka je pěkný jméno, ale bohužel znám jednu, která mi fakt nesedí.

• No mně právě přijde až "moc" normální - nemám ráda jména typu Karel, Jarda, Franta, (Zdeněk)... Ale tohle už je spíš o zvyk, to nezměním a rozejít se s ním nechci 😃...

• Přítel má na bývalky spíše špatné vzpomínky, ale i tak ho ta Erika drží 😐 ale chápe, že já to jméno nechci dát.

• emmili souhlasím, je to "moc" normální jméno, prostě nenadchne ani neurazí, je prostě normálka.

• andelka: To nepochybně, psala jsem jen první dojem, který ve mně ta jména vyvolávají... Druhý dojem už je o něčem jiném. A také ten dojem asociují jen mně. Anežka se teď docela hodně rozmáhá. I ta zmiňovaná Amálka... Za rok už bude v kurzu něco jiného, ale nám se bohužel ten Zdenda nezmění 😃.

• Já jsem na tohle asi sobec, nedala bych jméno dítěti jen to, které by chtěl partner, to jméno se mi musí taky líbit.

• nunacek: Mně ne že by se vyloženě nelíbilo, jsem i na tu kombinaci s příjmením zvyhlá, ale jak už jsem psala, přítel si tohle vymluvit nenechá a rozcházet se s ním kvůli tomu nebudu... 🙂 Hlavně já ani nemám mezi chlapeckými jmény favorita a už kdysi jsem si řekla, že svobodnou volbu pro chlapečka nechám manželovi a holčičku vyberu já.

• emmili to jsem nemyslela jako konkrétně na tebe 😉 myslela jsem to všeobecně.

• Pokud se ti jméno Zdeněk alespoň trochu líbí, tak je to vpořádku a není důvod proč partnerovi nesplnit jeho přání 😉

Pridaj príspevok

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém