Jak se jmenuje nebo bude jmenovat Vaše dítě?
- Sponzor fóra
můžu říct, že já v dětství a pubertě svoje jméno nesnášela, protože se odlišovalo od těch zcela běžnejch, není úplně neobvyklý, ale ani zcela běžný, no a postupem doby, jak jsem dospívala, jsme byla ráda, že ho mam a vim, že se ke mně krásně hodí a líbí se mi natolik, že bych byla ráda, kdyby ho měla dcera, na druhou stranu vim, že by asi nebylo dobrý dávat jméno po rodičích, to samý se mi moc líbí jméno polovice, taky ne běžný, ale krásný a mužný a pro syna by se mi taky líbilo, jenže to taky asi neklapne
1. júl 2008Alice je taky pekny... to je moje maminka :o))
ja taky nemam rada, kdyz se vsechny deti jmenuji stejne... na zakladce jsme byli ve tride tri Kristyny a vedle ve tride jich bylo pet.... to si potom deti vymysleji prezdivky, aby spoluzaky nejak odlisili.... :o(
nechci pro dite nejaky extra exoticky jmeno... ale taky budu rada, kdyz to nebude zadny z top 101. júl 2008josefka, jeste me napadlo Robert, Richard a tak....ty jsou taky stejny v UK i tady..
jinak zajimave jste to rozvedly. My jsme proste chteli vybrat neco, co nema kazdej a fakt se povedlo i kdyz pocet nositelu jmena vzrusta - pred rokem a pul jich bylo 26 a tedka je to rovna 100. No, ale na Terezku furt nemame, nastesti...1. júl 2008- 1. júl 2008
skaf. www.krestni-jmena.cz
1. júl 2008- Sponzor fóra
Koukám, že diskuze o jménech může být i pěkně "ohnivá"
Já nejsem zastáncem dávání jmen po rodičích, přijde mi to bez fantazie, ale chápu, že někomu se to prostě líbí. A pro svoje děti bych ráda jméno, které není až zas tak moc často dávané, ale pokud by se mi zalíbilo nějaké jméno z top 10, tak proč ne. Z holčičích se mi žádné hodně dávané ani moc nelíbí, ale z hodně frekventovaných klučičích se mi líbí třeba Tomáš, Dominik, Daniel, Adam, Patrik.
Ale v současné době jsou našimi favority Elena a Samuel, a pro případné další dětičky Dominika, Laura, Patrik, Dominik, Adrian.1. júl 2008
Nenašli ste čo ste hľadali?
Moja svadba odporúča:
- Rozchod po 3 rokoch. Ako sa s ním vyrovnať?Diskusia
- Priateľ trvá na svadbe, ale ja sa vydávať nechcemDiskusia
- Svadba mimo trvalého bydliskaDiskusia
ono jde taky o to, dát dítěti jméno takové, aby se pak necítilo jako..... já třeba znám případ, kdy rodiče dali dceři jméno Elizabeth, a dnes vidím, jak je ve svých 15 letech nespokojená.... nevím, zda někdy v dospělosti bude ráda za netradiční české jméno....
Mě se líbilo jméno Vojtěch, ale tím, že se před sedmi lety narodil sestře syn a dala mu jméno Vojtěch, tak už jsem toto jméno automaticky vyřadila....