Jak se jmenuje nebo bude jmenovat Vaše dítě?
- Sponzor fóra
Ak vás zaujíma aké mená letia práve v USA, kliknite sem http://www.behindthename.com/top/lists/1000us2007.php Je to rebríček najčastejšie dávaných mien deťom v usa za rok 2007, top tisícka
Najpopulárnejšie dievčenské meno tam je teraz Emily a chlapčenské Jacob. Inak sa mi zdá zaujímavé že tam je teraz veľmi populárna aj Emma (tretie miesto) ako na SVK. Ten zoznam je fakt dosť pestrý, aj keď veľa mien sa tam opakuje, tým že sa niektoré mená inak píšu. Stačí totiž 1 písmeno a už sa to ráta ako iné meno. Napr. Sophia a Sofia alebo Katherine a Catherine. Každé sa počíta zvlášť aby bola presná štatistika. Škoda že na svk nemáme takéto niečo.
11. aug 2008No vybrala ho moja mamina, kedže ja som chcela Michal po mojom nebohom oteckovi (to bolo ešte ani nie rok po jeho smrti) a mamina nechcela meno Michal za žiadnu cenu, povedala ked som sa jej pýtala na meno, že jej sa páči Simeon, no a tak, aby sa nehnevala ani ona ani ja, tak ma drobec dve mena a je to vyriešene, sice pouzivame len Simeon, ked ma velmi nazlosti tak je už aj Michal
13. aug 2008- Sponzor fóra
jméno by mělo říkat o člověku víc, než jen jeho označení.
myslím, že podle toho, jak se na člověka volá, tak se v něm evokuji různe emoce, které náležitě formují jeho osobnost. rovněž přístup okolí neméně vplývá na jeho konečné podobě.
a tak vždy je nutno zvážit, jesli chceme mít někoho up ili down.
líbí se mi moc ninka a dimitrij alebo richard, emma je toho dost. jenom si vybrat.
a co tak polepetko?
hlavně ať jsou zravé a plné štěstí. to ostatné příjde samo...13. aug 2008Našla jsem pár pěkných jmen v kalendáři, které se teď nepoužívají:
Leden: Radmila, Dalimil, Čestmír, Vladan, Břetislav, Malvina, Thea, Edita, Ctirad, Běla, Bianka, Danica, Zora, Saul,
Marika, Marissa, Zdislava
Únor: Hynek, Jarmila, Gilbert, Berenika, Milada, Apolena, Mojmír, Slávka, Slavěna, Věnceslava, Pamela, Grace, Gisela, Eleonor, Ethel, Yasmin, Dorian13. aug 2008
sasha.zimmermann pekné mená, ale vo mne vyvolávajú také18.-19 stor
asi by som nedala to meno, pokiaľ by som nebola nejaká šľachtičná zo vznešeného rodu