Jak se jmenuje nebo bude jmenovat Vaše dítě?
- Sponzor fóra
- Sponzor fóra
on je iranec, takze by mu to nic s tym vkladom pismeniek nevravelo..to je jeho Iranske meno, v anglicku ho predstavovali Cyrus, vraj v preklade z farstiny do angliny, kurosh sme ho volali my doma..číta sa to Kuroš, takze pre angličanov zložite s mäkčeňom...
No ale ja uz dnes koncim, idem domcu, zneprijemnovat zivot manzelovi, svojou dnesnou zlou naladou
papa
Alebo si dam vino, po veceri a bude mi fajn
pa23. sep 2008Trend exotických mien nie je nový
"Zo strany rodičov je v súčasnosti zvýšený záujem zapisovať ich deťom cudzie mená, alebo veľa slovenských mien sa zapisuje v cudzom jazyku, podobe," povedal tlačový tajomník miestneho úradu bratislavskej mestskej časti Petržalka Ľubomír Andrassy.
V posledných dvoch rokoch tak na najväčšom sídlisku na Slovensku prišli na svet aj chlapci Francesco, Teo, Carlos, Cory, Lórant, Lucián, Cézar a dievčatá Noemi, Jasmina, Scarlett, Vivien, Zaira, Raluka či Merilyn.
"Vyskytuje sa to častejšie ako v minulosti, ale ten trend už ide pár rokov," doplnila nitrianska matrikárka Jana Rybárová skúsenosti so zapisovaním netradičných mien. Oproti minulosti majú v súčasnosti rodičia voľnejšie ruky pri výbere mena.
Ak si však želajú nazvať dieťa exoticky znejúcim menom, musia na matrike zdokladovať, že existujú krajiny, kde takéto meno používajú, informovala Alena Koišová z ministerstva vnútra.
Zapísať je možné pritom dieťaťu až tri mená; zakázané sú výstredné, hanlivé alebo smiešne mená.
"Kedysi nebolo možné zapísať zdrobneniny, ale už aj to vypadlo zo zákona. Jedni rodičia sa nevedeli domôcť, aby mali zapísanú Johanku. Podarilo sa im to, lebo americká ambasáda im dala potvrdenie, že v ich krajine je to obvyklé meno pre dievča23. sep 2008Veľkej obľube sa tešia chlapčenské mená :
Tomáš, Samuel, Adam, Martin, Matej, Filip, Peter, Patrik a Michal.
Najžiadanejšie dievčenské mená sú Natália, Alexandra, Nina, Kristína, Sofia, Tamara, Ema, Lea a Emma.
Podľa vedúcej matriky Viery Sklenárovej využilo možnosť pomenovať svoje deti dvojitými či trojitými menami 43 rodičov.
K najexotickejším menám patria chlapčenské mená Timur, Reinhold, Kevin a Esteban.
Medzi dievčenskými menami sa vynímajú Chanel, Lurdes, Lila, Liliana, Lilien, Levente, Salome, Chiara a Tifany.23. sep 2008
Nenašli ste čo ste hľadali?
Moja svadba odporúča:
- Rozchod po 3 rokoch. Ako sa s ním vyrovnať?Diskusia
- Priateľ trvá na svadbe, ale ja sa vydávať nechcemDiskusia
- Svadba mimo trvalého bydliskaDiskusia
mirka, len aby ju potom v skole nevolali Linda-pinda
deti vedia byt niekedy krute