Jak se jmenuje nebo bude jmenovat Vaše dítě?

9. jún 201511692
  • Jan byl dědeček mého manžela, je to i můj tchán a můj švagr 😃 Dědění jmen je na palici 😃 Ještě že na to máme s manželem stejný názor 😃

• tak nam jmeno po tatinkovi nehrozi...podle Italu to prinasi smulu

luko: jen aby to s tim "pred a po" nedopadlo jako u jedne me kamaradky - tak se porad nemohli shodnout na jmene, az se maly narodil a porad se mu rikalo "little guy"...az kdyz mu byly dva mesice (!) dostal oficialne jmeno Daniel

• moj manzel by bol hrozne happy, keby syn bol Peter ako on (a svokor), ale kedze aj moj brat je Peter, tak uz by to bolo trochu moc... okrem toho v sirsom pribuzenstve mame takisto niekolkych Petrov, takze to uz by bol uplny gulas 😃 pritom Peter je moje najoblubenejsie muzske meno...

yellowbanana: myslim, ze u nas je zakon, ze ak do mesiaca dieta nepomenujes, tak meno je mu urcene sudom, totiz podla Listiny prav a slobod, kazdy clovek ma pravo na meno 😉

• Sponzor fóra
  • Moje teta kdysi vyplnili do papíru v porodnici jméno Eva. Ale domů si přivezli Lenku 😃 Prostě si to strejda nějak rozmyslel, že Evičku neeee 😃 Jenže jiné další jméno nevybrali, tak dali jméno po mamince 😐

• laleeta: Můj táta je Petr 🙂 Já kdybych byla kluk, tak bych byla taky Petr, ale jsem holka, takže jsem Petra 😃

• laleeta: to je docela mozny, tohle se stalo v Irsku, takze me to az tak neprekvapuje...mimochodem, jako zavrseni si Danuv tatinek vymyslel, ze mu daji prostredni jmeno Moses...

• nunacek - přítel taky původně nemyslel, že by se malej jmenoval po něm. Nějak jsme se nemohli shodnout, jak by se jmenoval a když nám na utz řekli, že je to kluk. Tak nějak to ze mě samo vypadlo, že chci, aby to byl Honzík 🙂 Ale můžu říct, že jsme s tím jménem fakt spokojeni a přijde nám nejkrásnější na světě.

Ale živě si dovedu představit, až si budou kluci plíst dopisy a nebudou vědět, koho volám, jak nám Honzík za to poděkuje 😒

Jinak v naší rodině je po generace dávané jméno Václav. Extrém už jsme měli na jednou doma 4 - můj brácha, táta, děda a aby toho nebylo málo, tak tátova ségra si vzala za manžela dalšího Václava 😃

• nunacek> u nas podobne, dedo Jaroslav, tato Jaroslav a ja by som bola tiez... tak som Jaroslava 😉

• leny85: Ono to prostě někdy vyplyne samo to jméno 😉 A jméno dítěte je pro jeho rodiče vždycky to nejkrásnější, to je přirozené 😉

• tak ja mam len jednu podmienku az sa nase dieta vola samo po sebe a nie po niekom 😃
    ale uvidime, ake budu tlaky, ked to bude aktualne 😬

• Co říkáte na jméno Dominika?

• neutral, svoju dceru by som tak nepomenovala, ale je to urcite jedno z tych krajsich mien 😉

• Dominika - spis ne...

jedna z mych zasad je, ze bych chtela, aby jmeno melo hodne variant, abych mohla ditko oslovovat podle nalady a situace 😵

• Je hezké, když má jméno víc variant, ale líbí se mi i pár jmen, u kterých bych žádnými variantami neoslovovala a oslovovala bych převážně jen základním tvarem - Laura, Linda, Kryštof...

• A to by ti vazne slo oslovovat miminko Lauro? 🤔 Stejne bys pak vytvorila neuveritelne varianty, abys nasla zdrobnelinu 😉

• Sponzor fóra
  • yellowbanna: Zrovna u jména Laura by to pro mě nebyl problém, protože to je nádherné jméno tak jak je, bez zdrobnělin 😉 Zdrobněliny od Laury jsou poměrně hrozné...

• u nás je to taky tak,taťka je petr a segra je petra🙂)originální 😃 😃

• denisska: Jo jo to je originalita jak vyšitá 😃 😃 Ale takhle do kříže se mi to líbí jako že kluk je po mamince a holka po tátovi (rodiče např. Jana a Michal, děti Jan a Michala)

• nunacek - Tak právě takhle do kříže je to podle mě ještě horší. Takhle dopadli jedni známí - Kamila a Michal - mají děti, které pojmenovali Michala a Kamil. No, malýmu Kamilovi stejně každý říka Michale a Michale Kamilo. Protože už to tak mají zažitý od jejich rodičů. Chudáci, už taky rezignovali na to,aby každýho opravovali.

Taky příklad jednoho "nepovedenýho" jména. Spolužačka ze základy se jmenovala Martina Michalová - No ale pro dost lidí to byl problém a říkali jí Michala Martinová. Ani já si teď vlastně už nejsem stoprocentně jistá, která varianta je správně 😒

• leny85: Tak to je hodně blbý, když si lidi neumí zapamatovat správná jména svých blízkých 😒 každý se někdy splete, to je jasný, ale když je to pravidelně, tak to je celkem drsný 😐

• Dneska má svátek:

Šarlota, v ČR 903
    a
    Zoe, v ČR 79.

Co vy na to?
    Mě se líbí spíš ta Šarlota 🙂

• Zoe 😵

• Taky Zoe 😉
    Jo Luko moc hezka fotka 😉 😵

• nanu:tak to ještě,ještě,že mě nepojmenovali po mamce🙂)jmenuje se květoslava!!!!!!!!!!!!!!!!! 😃 😃 😃

• denisska: aj moja 😃 my sme taka "slavna" trojka v nasej rodine 😉

inak, mne sa paci Charlotte 🙂 viac ako Sarlota

• Mé dítě bude mít náké jmáno které se mi bude líbit a bude náké neobviklé ,ale dědičné asi ne . 🙂

• laleeta,mi taky,zní to tak vzněšeně🙂

• Amélia uz sa mi davno lubii, teraz sa mi pozdava aj Melinda a chalanske Jakub - ale tych bude asi dost a Timotej

• Ahoj holky, tak ja se pridam k debate, pro holcicky mame vybrane jako prvni Maja, oba dva s manzelem jsme do toho jmena zamilovani a myslim, ze to zni skvele i s prijmenim.Dal pak pro pripad mame Emmu. Jen ted trosku bojujem s klucicim jmenem. Libi se nam obema Adam, ale me dost vadi, ze svatek je na Vanoce. A pak se mi libi Mika/Miko, ale to jsem zase nenasla v seznamu povolenych jmen v CR. No a ještě se nám líbí Tobiáš, ale manžel má strach se spojení tohoto jména s příjmením. Tak co byste na to řekli Tobiáš Salamon? Napíšete mi Váš názor?

• Mně se strašně líbí moje a přítelovo jméno , tzn. Honza a Kateřina, protože obě tato jména mají strašnou spoustu obměn, jenže chci předejít tomu guláši, jako kdo dostal dopis, o kom se mluví (pomluvy, haha 🙂 )apod.... 😒 Ale do těch jmen, hlavně teda do Kateřiny, i když jsem to jméno jako malá nesnášela, jsem zamilovaná a nevím, co si počít 😞 Tak uvažuju nad nějakou tou Karin, Katrin apod, ale říkat jí budu stejně Káťa, prže se mi ani KArin moc nelíbí na miminko 😃 . No a příteli se líbí Pavlína, jenže já to jméno strašně nemám ráda stejně jako klukovi bych nedala jméno Pavel. Nevím, proč k tomuto obyč. jménu mám takovou averzi, ale prostě je to tak...ani nikdo z minulosti...nechápu to a nesnáším to🙂 No a u kluka jsme dohodnuti na Tomášovi, mně se líbí i Lukáš (můj brácha, jméno jsem mu jako malá vybírala já, tak aby se mni taky nelíbilo 😃 🙂 ) a ještě se mi líbí Patrik, ale toho nechce přítel, protože vyslovuje ostré R... uvidíme 😉 A ještě z holčičích jsem se teď zamilovala do Natálky a Adélky, teda hned po Kačence 😃 . A pak Zuzka, Lenka... kámoška je Eva a já jí jednou zdrbla a řekla jsem EVITO!!!! - a od té doby je to NAŠE EVITKA🙂 nebo EVIT🙂 a to se mi taky líbí, ale pak opět nebude patrné, o které Evitce se to mluví a taky by holka chudák neměla svátek.... No je to těžké, jesště, že mám čas 😎 .

Pridaj príspevok

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém