Jak se jmenuje nebo bude jmenovat Vaše dítě?
kaacaa: Tak Kateřinu můžu doporučit
, navíc se mi zdá, že kdysi to bylo hodně dávané jméno, ve třídě jsme byly vždycky aspoň 3, ale teď už tolik dávané není. Ale krásné je a zdrobňovat se dá různě. A Karin je taky pěkné, jmenuje se tak moje neteřinka malá, říkáme jí Kari, Karinko, Karinečko, Kiko, Karčo.Mně se moc líbí tvar Katrin, Katrina, ale už by toho bylo v rodině moc. Další vzdálenější neteř je Kačenka.
28. okt 2008- Sponzor fóra
Ahoj, kdybych měla holčičku, tak bych chtěla buď Eva (po mé mamince) nebo Lucie nebo Anna. A pro kluka Adam, Martin, Petr nebo Honzík. Hlavně žádnou exotiku, aby to bylo krátké a aby se na něho/ní dalo volat pěkně...některá jména jsou sice hezká, ale nelíbí se mi, jak se na děti pak volá nebo mi to pak nesedí, jak budou dospělí.
29. okt 2008jaro: přesně tak, také nemám ráda exotiku i když to jsou hezká jména, ale žijeme přece v Čechách. Jinak já už mám syna Jiříka (musela jsem ustoupit, mužskej chtěl, že se prostě musí jmenovat syn po něm
) a je to i krásné jméno a už si nedovedu představit, že by se náš Jiřík jmenoval jinak. Jinak pro druhé bejby mám připravená jména: Viktorie nebo Lucie a pro kluka asi Petr. Také se musí koukat na to aby to sedělo s příjmením.
Jinak mým 2 kamarádkám se narodili v nedávné době dcery a jmenují se Kateřina a Lucie - prostě krásná česká jména (a narodily se i ve stejný den - se holky hezky treffili)
29. okt 2008Čau holky a co říkáte na jméno Dorota? Mě se to strašně líbí - má to hodně variant - Dorotka, Dora, Dorinka, ale každému komu to řeknu, tak říká, že je to jak z té pohádky - Dorota Máchalová
Jinak takové perlička: nedávno jsem se setkala s jedním miminkem, které se jmenovalo Jonatán..To mi přijde už fakt extrém)
29. okt 2008- Sponzor fóra
A co Dorotea?
Denis: Tohle úsloví ale někde vůbec neznají, před časem jsme to někde na diskuzi řešily, že rebeka a dorota coby hanlivé označení žen je asi místí záležitost. Tak třeba jinde tyhle asociace nemají.
Ester je krásné, zdrobňovala bych to asi na Esi, Esinka, Teri, Terinka, Esterka, Terka..30. okt 2008Evelyn je pekné, len u nas na Sk by z toho nakoniec pre mnohých vzniklo asi "Eva" a to sa mi uz vôbec nepaci, aj preto, ze sa tak vola moja svokra.
Z cias, ked som bola vo Svajci, tak som sa zamilovala do mena "Leoni" a zatial mi to ostalo. Pacilo sa mi tam vela mien, len neviem si to celkom predstavit, ako by tie mena zneli na Slovensku. My niektore mena vieme strasne zhovadit (prepacte za vyraz). Z Katariny spravime Kaťu, z Daniely -Danu, z Natálie- Natalu, z Patrika je Paťo atd. atd.
Jednoducho, niektore mena su krajsie v povodnom tvare, ale naucte vsetkych tych ludi, aby vas tak volali....30. okt 2008Inak meno Laura, ako uz niekto skôr spominal je krásne, len sa mi zdá uz velmi caste. Ked si zoberiem moju generáciu, tak presne tak ako moje meno "Lenka", mam pocit ze sa tak vola kazda tretia. Proste kazdé obdobie ma istý trend, presne tak je to aj s menami. Ked som si tak citala za posledne obdobie krstene deti v nasom kostole, tak to su sami Samuelovia, Emy, Jakubovia, Tamary... vsetko pekne mena, ale ja mam rada, ked je meno odlisne od ostatnych a mam taky blok, ze ak sa mi nejake meno paci, ale da ho v mojom okoli niekto iny, v tom momente ho skrtam zo zoznamu
. Preto u mna z dievcenskych mien vyhrava "Leoni" a mojej polovicke sa tiez paci "Lara".
30. okt 2008
Nenašli ste čo ste hľadali?
Moja svadba odporúča:
- Rozchod po 3 rokoch. Ako sa s ním vyrovnať?Diskusia
- Priateľ trvá na svadbe, ale ja sa vydávať nechcemDiskusia
- Svadba mimo trvalého bydliskaDiskusia
ayersa,já znám jednu holčičku Kláru Salomonovou a brášk aje sebastian salamon
jinak tobiáš mi k tomu moc nejde:?-(