Jak se jmenuje nebo bude jmenovat Vaše dítě?
- Sponzor fóra
Mne dost vadi, ako sa vsetci tehotnej zeny pytaju, ake da meno svojmu dietatu, a potom na nu pozeraju ako na cvoka, ze co si to vybrala. Ma niekedy teda uplne vytaca, ako niekto nedokaze pochopit, ze kazdemu sa moze pacit nieco ine a roznesu vas v zuboch za to, ake meno svojmu decku chcete dat. Je jasne, ze ked je to uplne vrazedna kombinacia (ako tych par spominanych vyssie), tak sa to moze nejako slusne diplomaticky naznacit, ale ked niekto na vas vyleti hned, ze preboha laskavo nedavaj taketo meno, alebo neopovaz...ako keby mali pravo rozhodovat o tom...
A nakoniec bez ohladu na meno budu zo vsetkeho nadseni.
Napr. sesterka ked v tehotenstve povedala, ze budu mat Agatu, tak na nu vsetci pozerali, prevracali ocami, a ze to co je akoze za meno, chuda decko, si trapna... A teraz su vsetci predposrati, lebo Agatka je uzasna nadherna rozkosna a neviemaka este...
Proste klasika. Tak som povedala, ze ked ja raz budem tehotna, mozu sa vsetci bavit hypoteticky, ale urcite nepoviem definitivne rozhodnutie, kym sa dieta nenarodi (lebo ako sa poznam, aj tak to budem stale menit)
a nepotrebujem pocuvat rozne trapne pindy a odhovaranie, ze nech dam toto alebo tamto...
A este mi napadlo k tomu, co sa tu predtym spominalo, ze nejaka zena ma Leu a druhu by dala najradsej Leu II - no ved aj taky Michael Jackson ma Princa Michaela a Princa Michaela II, lebo nic ine sa mu skratka tak velmi nepacilo. Mozno da aj Prince Michael II, ked uz na to pride...(Ved by to potom bolo aj spravodlive, preco by mali mat dvaja rovnake meno a ten treti ine, ze jo...)
21. nov 2008- Sponzor fóra
Ja uz sa na to dokonca tesim, ako budu vsetci tipovat mena a davat rozne rady a odporucania a tak...lebo ako poznam svoju rodinu, tomu sa nevyhneme...
Ale mame par ludi v okoli aj takych, co si o sebe vela namyslaju, a keby som dala meno, ktore mali aj oni "na zozname" potencialnych mien, tak su schopni tvrdit, ze sa len po nich opicim a budem pre nich uplna chudera. Nezalezi na tom, ze to meno sa mi moze pacit uz cele roky, ani na tom, ze dotycna osoba nema vo vyhlade este ani frajera, nieto ze dieta...21. nov 2008taky pravda
když ono to tak svádí se vyjadřovat k těm jménům....myslím, že jsem žádné kámošce ještě nahlas neřekla, že ty jména co má vybrané jsou divné, pokud se mě teda sama nezeptala,ale uvnitř jásám, když příjde někdo s Brunem třeba a když je to Honzík, tak si říkám, že mohli vymyslet něco mín frekventovaného21. nov 2008baby, ja viem ze to je kazdeho osobny nazor ale co mate furt proti frekventovanym menam?
Vsak clovek sa od ineho cloveka snad odlisuje niecim inym ako je meno..
a okrem toho, ked zijete v zahranici, tak prave to "obycajne" meno je zrazu extremne zaujimave a clovek nikdy nevie kde to dieta osud zaveje21. nov 2008Blanka sama o sobě je hezké jméno, ale v kombinaci s tím příjmením se z toho stává nástroj týrání dětí
.
Jiank ještě k těm Kristýnkám a Karolínkám, samozřejmě to neplatí stoprocentně, ale je to dost časté. Ještě podobné blonďaté a vymydlené bávají Nikolky. Ty se mi někdy pletou s Kristýnkama a Karolínkama. Jinak osobně proti vymydleným hodným holčičkám nic nemám, jen houšť a větší kapky, ale mohly by mít pestřejší jména
A na základkách jsou jich fakt mraky. To je prostě tak, že vždycky je nějaké jméno strašně oblíbené, třeba za pár let nám tam určitě dorazí mraky Anet, co je rodiče porodili, když vyhrála Langerová superstar. Bylo jí tenkrát všude plno a navíc je to fakt pěkné jméno, dá se hezky zkracovat, dobře se vyslovuje.21. nov 2008Baby, ono sa moze stat, ze svojim deckam dame nakoniec aj tak meno, ktore sme vobec necakali a vobec by nas nenapadlo, povodne sme ho ani nechceli. Kamoskina segra ked cakala babo, stale tvrdila, ze da meno, ktore ma vybrane uz cele roky, a ked sa maly narodil, pozrela na neho, a on sa tak nenormalne podobal na jej muza, ze mu dala meno po nom, lebo tvrdila, ze to sa fakt inak nedalo. A pritom nad tym predtym ani neuvazovala, lebo sa jej to nepaci...
A celkove sa meni nas vkus aj okolnosti, takze mena, ktore som zboznovala ked som bola mensia/mladsia, by som dnes uz vobec nedala, a naopak, pacia sa mi take, co som si kedysi hovorila, ze toto urcite nie...21. nov 2008
Nenašli ste čo ste hľadali?
Moja svadba odporúča:
- Rozchod po 3 rokoch. Ako sa s ním vyrovnať?Diskusia
- Priateľ trvá na svadbe, ale ja sa vydávať nechcemDiskusia
- Svadba mimo trvalého bydliskaDiskusia
mě teda příjde horší Blanka Panenská než Revoluce
a co ta Bibiana...frčí na SLovensku Bibiana? jestli ne tak to je super