Jak se jmenuje nebo bude jmenovat Vaše dítě?
- Sponzor fóra
S tou originalitou se to nemá přehánět, je zvláštní, když se holčička s rodiči, kteří jsou Češi jak polena, jmenuje Jennifer, a ještě k tomu třeba Nováková, je to jak pěst na oko. Naproti tomu tam mám napůl Turkyni, která je Asya (čte se Aiša), sedí to k ní výborně.
Nevím, jestli jméno nějak předurčuje, ale je fakt, že děti s výrazně odlišnými jmény nejsou nikdy tiché a nenápadné a průměrné. Buď jsou v něčem extrémně dobré, nebo jsou výrazné osobnosti, nebo jsou to extrémní zlobílci, ale vždycky jsou něčím výrazní.
Což ovšem zcela jistě neplatí naopak, že by třeba každý Honza musel být průměrný tichý a nevýrazný. Tak to asi mínila i elis.
Myslím, že je to tím, že ty děti se od narození musí potýkat se zvýšenou pozorností okolí. Tak z nich vyrostou extroverti.21. nov 2008Já mám divné jméno i příjmení, tvrdé, germánské (oboje), taky mě to nutilo se ozývat, protože mě furt komolili.
A někdo tu psal Hugo a Agáta, obojí boží jména, co bych dala ve škole za jednoho Huga a Agátu.
Teď mě napadá, že ty děti s výraznými jmény asi taky častěji vyvolávám v průběhu hodiny, protože si je pamatuju, Kristýnkám se vyhýbám, protože si nejsem jistá, jestli jsou Kristýnky nebo Karolínky, to má jistě na rozvoj dítěte taky velký vliv.21. nov 2008- Sponzor fóra
tak jasne... clovek, ktery s tim jmenem neprijde do styku, tak si to muze plest, ale proste kdyz s nekym pracuju, tak si snad pamatuju, jak se jeho jmeno pise, kdyz ho vidi denne na nejaky vykresu napsany
ja kdyz nekde hlasim jmeno, tak musim jeste vsude nahlasit i/y ... ve jmene i prijemni21. nov 2008Ti rodiče si kolikrát neuvědomují, do jak pekelných situací pak učitelky dostávají. Někdy taky nevím, jak přečíst příjmení. Ale vždycky se snažím dětem jména nekomolit, sama jsem to nesnášela. A říkám jim tak, jak vyžadují.
Kupodivu je taky dost Alžbět, ale některé si nechávají říkat Bětko, jiné Alžběto nebo Betty, to kvituju s povděkem.21. nov 2008
A pokud si pamatuju....už jednou byla v tomto tématu docela vyhrocená debata o tom jak jméno předurčuje....a opravdu bych nerada aby se to opakovalo!!! Je to blbost nad blbosti, že Pepík v dnešní době bude Looser!!!!!!