Jak se jmenuje nebo bude jmenovat Vaše dítě?
- Sponzor fóra
Nám se Stela líbí oběma, takže to máme schované, kdybychom měli dvě holčičky.
A je pravda, že dříve se to tak dělalo, že se jména vybírala až po narození (nebyl ultrazvuk), někdy celkem narychlo. Můj děda , vlastně oba, dostali jméno podle dne, kdy se narodili. Moje mamka by to taky tak měla, jenže v den, kdy se narodila byla VŘSR, tak dostala hned jméno potom, ale v ženském rodě. A brácha taky měl kdysi svátek na narozeniny, prý bylo v kalendáři jméno Tomáš víckrát.
No a já mám narozeniny i svátek ve stejný den, ale jiný měsíc (červen, listopad), aspoň se to dobře pamatuje. A ve stejném dni (ale taky jiný měsíc) jsme měli i svatbu.
No a narozená jsem na Ivana, takže Ivana bych byla?Den potom je Adriana. a manžel je na Leopolda.
5. dec 2008- Sponzor fóra
Tak holcicka bude u nas urcite Stela. Libi se to i manzelovi a jde to i k nasemu prijmeni. Kluka bych brala Richarda, je to takova "chlapske", ale predstava, ze mu budou vsichni rikat "Riso" a "Risanku", tak to me desi a asi to zmenim.
Holky, to s tim Andrem myslite fakt vazne, jakoze ok? Ja to teda beru tak, ze to dite bude prckem jen par let a vetsinu zivota s tim bude muset stravit jako dospelak. Uz vidim nejakeho solidniho pana, jak dojde na jednani a predstavi se jako Andre X. Mne by to prislo k smichu. Pamatuji, jak mi kamoska vypravela, ze jedne jeji zname se narodil kluk a je to Leon. Jsme se pak rehtali asi 5minut.6. dec 2008Tříletou Adrianu má klegyně z práce. Říkají ji Adriana, Adrianka, Adi, Áda, Adinka.
denisska: André nezní špatně. Tuším, že ho má Pletánková z Primy. Manželovi se líbí Andreas, ale naše příjmení začíná na S., takže by to bylo dost krkolomné.
petruszkaa: Richard je hezké jméno, ale jen v této podobě, varianty Ríša, Ríšánek, Ričí a podobné jsou děsné. Jinak se tak jmenuje babičky kocour a říkáme mu výhradně Richarde6. dec 2008
Tak pokud bychom se měli jmenovat podle data narození, tak já bych se jmenovala 1.svátek vánoční (Boží hod vánoční) a manžel by byl Otmar
No potěš koště