Jak se jmenuje nebo bude jmenovat Vaše dítě?

9. jún 201511692
  • Brum:
    to není pravda,že se používá automaticky to druhé jméno 😉 My jsme žili v zahraničí,tam zrovna v mojí rodině byli 2 dvojčátka,čili 4děti a všichni měli 2jména a v poho se v tom dalo vyznat 😃 Prvnímu klučinovi se říkalo oběma dohromady,nebo druhým,jeho dvojčeti se říkalo druhým jménem,holčička používala také druhé jméno a její dvojče kluk používal pouze první 😎

Mapama:
    děkuji za názor...jinak já jsem pokřtěná Anna,celým Mariana Anna,používám pouze Mariana-to "ana" tam je taky 😵
    Jinak holčičkám říkáme:1.dcerce oběma,proto jsem volila obě její jména od stejného písmenka,i kvůli iniciálům a aby to k sobě ladilo.Takže to je z:Ester Eleanor:Esterka,Eliška,Elinka,Elouš,Esterika,Norika...a druhé dcerce říkáme:Mája nebo Marianka,Mari-Lea 🙂

• oprava pro Brum😛rvní jméno,ne druhé...

• Hedvika je velice zajímavé,pěkné jméno 😵 Na okolí nedejte 😉

• Sponzor fóra
  • hakli. tak pořád lepší Hedvika než Tiomotheus 😛 No a Liliana je hrozný jméno, at´se na mně nikdo nezlobí to je jak Liána 😃

Hedvika je sice neobvyklé ale hezké jméno a na Heduš už si dneska nikdo nevzpomnene 😉 Jinak já měla být původně Viktorie po tátovi, ale mamka řekla že ne, že se mi budou posmívat že sem bláznivá Viktorka z Babičky 🙂 (tehdy by to tak i nejspíš bylo), ale dnes už je to zas o něčem jiném a já třeba pro svou dceru o tomto jméně uvažuju, protože jinak je moc hezké

mari: já to psala všeobecně né jak to kdo má, navíc u pokřtěných a věřících je to normální mít dvě jména, u nás ostatních nám to přijde zbytečné a navíc jak si psala tak já bych se v tom teda nevyznala 😃

• spíš se jí říká Hedo, než Heduš to je jak Lenico. Mě zas Bibiana příjde hrozné. No liliana k tomu nemá daleko.

• Já mám tetu Hedviku a v naší rodině ji říkají jen "Hedla".. 😒 😒 😒 Já jsem odmala zvyklá, ale své dceři bych takové jméno nikdy nedala 😦

• U nás jedné spolužačce říkali Viky, i přes to, že se jmenovala Hedvika 🙂

• hakli: No Bibiana a Liliana je to samý v bleděmodrym, prostě děs. 😛

jinak máme u nás ve městě učitelský pár, kdy tatínek je zapálený do východních náboženství a jejich dcera se jmenuje Taiša 😒

• A příjmení mají předpokládám české...? 😃

• brum: caj 😉 TAISA je moc hezky jmeno 😃 a Staněk je nejlepší učitel na gymplu 😃 a upřímě si nedokažu představit, že by se Tája jmenovala jinak - mě se to fakt líbí a je to takovy "něžný" 😉

• no jasně jmenuje se Taiša Staňková vždyt´to je děsný, chudák dítě 😛

Nezapomenu jak sem byla v porodnici a když tam přišli doktoři na vizitu tak byli na vrcholu blaha, že konečně vidí normální český jméno (můj syn se jmenuje Jiří) 😎

• no vídím že svět je malej. Dofám, že se tu někde oběví matka Kevina Babičky.

• gull. ahoj, jo zvlášt´když hulí se studenty trávu v Klubíčku, vid´ 😃

• haklina. no aspon tu konečně bude pořádná sranda 😃 😃 😃

• Můj otec (který nám mluví úplně do všeho 😠 ) jednou prohlásil, že by se mu jako jméno pro vnuka líbil takový Pepíček 😃 😃 😃 No může si nechat zdát...... 😛 Já zas nejsem zastánce typicky českých obvyklých jmen..Málokteré se mi líbí...

• Sponzor fóra
  • františek je taky divnej, ale člověk tím nic nikdy nezkazí

• brum: to vis, ze hulí, ale rozhodně má i jiné kvality 😉 , ale nebudu tady rusit, to do tematu nepatri, jen tu hezky diskutujte o jmenech - já až budu mít děti, tak syn se bude jmenovat Bartoloměj a dcery Debora, Ráchel nebo Rút - vsichni mi to vymlouvaji, ale ja se nedam 😃 , nám se ty jmena jednoduse libi a osobne si myslim, ze kazdy jmeno je hezky, kdyz se vyslovi s laskou!

• holky, tak pepíček a františek se mi taky nelíbí, ale je spousta hezkých českých jmen, které jsou hezké. Nevim proč bysme najednou měli být všichni Samuelovou, Liliany a já nevim jak, jenom protože je to moderní 😛

• Deborah ne? Ale rút je německý,tvrdý.

• gull. já neřekla že nemá jiný kvality, jenže to aby hulil se studentama trávu rozhodně neni zrovna supr dobrá vlastnost učitele 😛

Jinak pro mně za mně si děti pojmenujte jak chcete, jen byste měli uvažovat o tom, že oni s tim jménem budou žít a když se budou jmenovat nějak zvláštně tak jim to okolí dá sakra sežrat a myslim si že je zbytečné takhle dítěti znepříjemnovat život, navíc se Vám pak může stát že Vám to bude pak i vyčítat, já bych teda našim neodpustila kdybych se jmenovala třeba Gertrúda 😛

• Rút se jmenuje dcera mé sestřenice a víte proč ji vybrala takové jméno (aspoň mi to v těhotenství říkala)?Prý aby nebyla rozmazlená, že na to není zdrobnělina 😦 😦 😦 A víte jak ji říkají te´d? Rutinko 😦

• rút neni německy, ale hebrejsky, uprimne receno, i rachel a debora jsou tvrdy a ja to vim, ale me se tydle tvrdy jmena libej, sama mam tvrdy a v rodine jich mame dost! a jeste vas potesim, tydle jmena co jsme vybrali, se vubec nehodej k nasemu prijmeni 😃 😃 😃

• no na krestni-jmena.cz je seznam kolikrát je dané jméno v republice a také jetam napsáno jak jména ovlivňují povahu člověka. Že když je to jméno tvrdé, tak ten člověk si myslí že také musí být tak tvrdý apod. právě toho se u té hedviky bojím, jednu znám a ta je taky jak chlap když promluví

• lafemme: kdybych mela rút, tak jí říkám rútí - strasne se mi to libí_ ale rutinka je fakt strasny 😃 😃 , ji muzou rovnou rikat ty nase RUTINO 😃

• gull - koukám že sis vymazala album proč? chtěla jsem se mrknout 😉

• brum: Na druhou stranu, aby v generaci našich dětí, nebyli spíš "exoti" ti s klasickými jmény 😬 Jak jsi psala, dnes je už hodně neobvyklé použít typicky česká jména 🤔

• hakhlina: ja tedy davam prednost vyznamu jmen, nez tvrdosti 😉 , znam jednu Hedviku a je to super baba 😉 - jinak ale i vyznam je tak trosku tvrdsi 🙂 , ale ja si tedy myslim, ze jde spise o vychovu nez o tvrdost jmena 😉

• to si nemyslím, pořád je nejdávanější honzík a terezka. Z mého okolí je to Karolína, Nikol, Jiří, Kristýna... nic extra

• Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.

• no koukni se tam na to, je to zajímavá stránka pro nás zainteresované do jmen

Pridaj príspevok

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém