Jak se jmenuje nebo bude jmenovat Vaše dítě?
- Sponzor fóra
tak já taky přispěju se svou troškou do mlýna....my máme doma skoro roční Kristýnu....s přítelem jsme se shodli na tomhle jméně hned
a musím říct, že vůbec neuznávám, když se dávají jména po rodičích, myslím si, že každý dítě je jedinečnej originál a má mít své vlastní jméno....a pak ty situace, kdy zavoláte jménem a ozvou se buď všichni nositelé toho jména nebo naopak nikdo29. aug 2009- Sponzor fóra
Tak já jsem už jako malá chtěla Tomáška
Jen mi nenapadlo, že si vezmu Tomáše
Taky se mi moc nelíbí dávat jména po rodičích, v rodině jsou tři Láďové po sobě a občas je děsný se dozvědět o kterým se vlastní mluví.....Nevim, jestli by byl Tomáš pyšnej, že by se malej jmenoval po něm..... asi jo, ještě uvidíme, času dost tohle řešit...jinak mám v zásobě Erika, Sebastiana, Robina (manželův svědek, prostě se mi to jméno začalo líbit)
29. aug 2009Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
29. aug 2009já to měla jednoduchý v tom, že můj nastávající už jednou ženatej byl a má syna, takže tahle "povinnost" pojmenovat prvorozeného syna po tatínkovi se mi vyhla a případnýho dalšího potomka si můžeme pojmenovat, jak chceme....my měli vybraný pro holčičku 3 jména a všechny od K (nevím, jak se nám to povedlo) - Kristýna, Kateřina, Karolína...no a nakonec vyhrála Kristýna....se jménama pro kluka jsme to měli horší, ale věděli jsme, že čekáme holčičku, takže jsme vybrali Ondřeje (co kdyby náhodou)´....mně se líbí jména jako Lukáš, Tadeáš, Matyáš a podobně, jenže přítel má přijmení začínající na sykavku a to -š na konci křestního a s na začátku příjmení se dost blbě vyslovuje.
29. aug 2009Já už mám taky vybráno pro kluka, jednoznačně Tadeáš
taky jsem přemýšlela nad zdrobnělinama, ale to člověk vymyslí hlavně až to mimi bude mít tak hned se najdou zdrobněliny, jak mu budem říkat. To jméno mám vybrané už hodně dlouho, sice se teď asi začíná dávat víc, ale jak říkám, už před lety, když jsem byla malá se líbilo mojí mamce a později jsem zjistila, že se líbí i mně a zatím žádného neznám. A naštěstí se líbí i manželovi. Jinak pejska máme Tobiho
Holčičí zatím moc nevím, co by se mi líbilo, už má třeba jeden z nás v rodině, sice to nejsou třeba bližší příbuzní, ale i tak, aby to nevypadalo, že se opičíme
to ještě budem vybírat, až to bude aktuální, doufám, že to nebude trvat dlouho.
Jinak naší známí mají Vanesku (byla naše družička) a teď se jim narodila Violka. Tak jsem si říkala, jak se jí dá říkat jinak než Violka a už mi o ní psali jako o Vily.
Taktéž nejsem zastáncem jmen po rodičích či prarodičích. Takže určitě to nebude Pavlína ani Tomáš po nás ani Alena, Pepa po mojich rodičích ani Jáchym a Eva pro manželovo rodičích.29. aug 2009Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
31. aug 2009Ahoj,tak já se taky přidám. Pro inspiraci,kolem mně se vyskytují jména:Natálka,Darja,Viktorka,Matyáš,Hugo,Rozálka,Matěj,Vojta,Stellinka. Můj chlap se jmenuje Hynek a vzhledem k tomu,že toto jméno u nich v rodině přechází na prvorozeného syna už několik generací,tak se předpokládá,že se tak bude jmenovat náš syn. Moc to neřeším,jediné,co mě chviličku mrzelo je,že se to na mimino špatně zdrobňuje,ale já něco vymyslím
2. sep 2009
Nenašli ste čo ste hľadali?
Moja svadba odporúča:
- Rozchod po 3 rokoch. Ako sa s ním vyrovnať?Diskusia
- Priateľ trvá na svadbe, ale ja sa vydávať nechcemDiskusia
- Svadba mimo trvalého bydliskaDiskusia
saru, tak to u nas nastesti nebylo, nejak s na to moc nehraje ani v jedne rodine, takze aspon tak