Jak se jmenuje nebo bude jmenovat Vaše dítě?

9. jún 201511692
  • saru, tak to u nas nastesti nebylo, nejak s na to moc nehraje ani v jedne rodine, takze aspon tak 😃

• My máme holčičku Kristýnu 🙂 To se mi vždycky šíleně líbilo, tak jsem si to prosadila, ale naštěstí se i přítelovi líbí 😵 a pokud bude druhé dítko jednou holčička tak bude Markétka asi.. 🙂 a pokud chlapeček tak Damián 🙂

• teda kozinko ty už máš taky jasno co? 🙂
    To my budeme mít Elišku nebo Adámka. 😃 Už se těším až na nich začneme pracovat 😃 😃 😃

• Sponzor fóra
  • maja: Matyášů už je aj tak dost..ve svém okolí znám asi 3 😬 Mě se z klučičích nelíbí skoro nic 😒 Líbí se mi ale Radim, což manžel záásadně odmítá, tak nevím..
    Mě se ještě líbí Matouš, Kryštof, Dalibor..Nedávno jsem se setkala s malým Mikulášem a taky mi to přišlo úplně v poho 🙂

• majatob> richard se da zkratit na ricky 😃

• My máme Maxima...nemohli jsme si pro kluka nic vybrat, tak to nakonec zkončilo u Maxe! 😃 😉
    A nemůžeme si pomoct, ale k němu se to prostě hodí - je totiž "maximální" 😬 😵

• dedul to je super, me se moc libi, kdyz se podari, ze clovek vystihuje svoje jmeno, nebo to co to jmeno treba znamena v latine nebo tak...

• nevestinka: to je fakt! 😉
    on ten náš člobrdík je totiž maximální co do velikosti, tak taky, že ve všem musí být maximálně "po jeho"....jsme fakt rádi, že jsme mu toto jméno dali 😵

• tak snad vam to taky v zivote maximalne oplati v dobrem! a bude vam delat maximalni radost!

• ahojte, co vravite na meno Madlen?

• maxim je krasne meno 😵

• Madlen je pekné meno, ale nehodí sa mi k slovenskému priezvisku. A dnes behalo po ulici dievčatko Angelika, sa mi to páči 😉

• Ahoj holky tak já už mám doma Tadeáška ale chtěla bych ještě Tobyho nebo Amálku

• Amália sa mi veľmi páči 😵

• tak já taky přispěju se svou troškou do mlýna....my máme doma skoro roční Kristýnu....s přítelem jsme se shodli na tomhle jméně hned

a musím říct, že vůbec neuznávám, když se dávají jména po rodičích, myslím si, že každý dítě je jedinečnej originál a má mít své vlastní jméno....a pak ty situace, kdy zavoláte jménem a ozvou se buď všichni nositelé toho jména nebo naopak nikdo

• Sponzor fóra
  • Tak já jsem už jako malá chtěla Tomáška 🙂 Jen mi nenapadlo, že si vezmu Tomáše 😵 Taky se mi moc nelíbí dávat jména po rodičích, v rodině jsou tři Láďové po sobě a občas je děsný se dozvědět o kterým se vlastní mluví.....Nevim, jestli by byl Tomáš pyšnej, že by se malej jmenoval po něm..... asi jo, ještě uvidíme, času dost tohle řešit...jinak mám v zásobě Erika, Sebastiana, Robina (manželův svědek, prostě se mi to jméno začalo líbit) 😃

• Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.

• Taky jsem o uvažovala o Petrovi (tchán), což by asi zase nerozdýchal můj táta, ale Pepa po tátovi bych fakt dát nemohla.....no doufejme, že to jednou bude baba, u těch to je jednoduší 😃

• já to měla jednoduchý v tom, že můj nastávající už jednou ženatej byl a má syna, takže tahle "povinnost" pojmenovat prvorozeného syna po tatínkovi se mi vyhla a případnýho dalšího potomka si můžeme pojmenovat, jak chceme....my měli vybraný pro holčičku 3 jména a všechny od K (nevím, jak se nám to povedlo) - Kristýna, Kateřina, Karolína...no a nakonec vyhrála Kristýna....se jménama pro kluka jsme to měli horší, ale věděli jsme, že čekáme holčičku, takže jsme vybrali Ondřeje (co kdyby náhodou)´....mně se líbí jména jako Lukáš, Tadeáš, Matyáš a podobně, jenže přítel má přijmení začínající na sykavku a to -š na konci křestního a s na začátku příjmení se dost blbě vyslovuje.

• V.E.R.C.A.--já tomu svému říkám Tedíku, Teddy nebo Tadde a když jdu do hračkářství pokažde tam narazím na plyšáká s vyšitým nazvem TEDDY tak to tak potěší ...(a doma už jich máme snad 20 😃 )

• Já už mám taky vybráno pro kluka, jednoznačně Tadeáš 🙂 taky jsem přemýšlela nad zdrobnělinama, ale to člověk vymyslí hlavně až to mimi bude mít tak hned se najdou zdrobněliny, jak mu budem říkat. To jméno mám vybrané už hodně dlouho, sice se teď asi začíná dávat víc, ale jak říkám, už před lety, když jsem byla malá se líbilo mojí mamce a později jsem zjistila, že se líbí i mně a zatím žádného neznám. A naštěstí se líbí i manželovi. Jinak pejska máme Tobiho 😉 Holčičí zatím moc nevím, co by se mi líbilo, už má třeba jeden z nás v rodině, sice to nejsou třeba bližší příbuzní, ale i tak, aby to nevypadalo, že se opičíme 😉 to ještě budem vybírat, až to bude aktuální, doufám, že to nebude trvat dlouho.
    Jinak naší známí mají Vanesku (byla naše družička) a teď se jim narodila Violka. Tak jsem si říkala, jak se jí dá říkat jinak než Violka a už mi o ní psali jako o Vily. 🙂
    Taktéž nejsem zastáncem jmen po rodičích či prarodičích. Takže určitě to nebude Pavlína ani Tomáš po nás ani Alena, Pepa po mojich rodičích ani Jáchym a Eva pro manželovo rodičích.

• Ahoj.Já mám 7letého Dominika a půl roční dcerku Karolínu Annu.Druhým jménem po babičce.

• Kousek od nás bydlí paní jménem PERLA, nevim, jak na to kdo přišel 🙂

• verunka: Perla? Hm... tak to jsem ještě neslyšela.. 🙂
    tady u nás na sídlišti mají Rozárku 😵 to se mi taky moc líbí! 😵

• Ja kde som bola tehotna tak manzel si myslel ze to bude chlapec a povedal ze sa bude volat Dominik a narodila sa nam dcerka a vola sa Dominika a teraz je mu luto lebo ze sa mohla volat Ivanka :o)

• Perla je v slovenskom kalendári 12.2., takže možno pochádza so Slovenska.

• Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.

• Ahoj,tak já se taky přidám. Pro inspiraci,kolem mně se vyskytují jména:Natálka,Darja,Viktorka,Matyáš,Hugo,Rozálka,Matěj,Vojta,Stellinka. Můj chlap se jmenuje Hynek a vzhledem k tomu,že toto jméno u nich v rodině přechází na prvorozeného syna už několik generací,tak se předpokládá,že se tak bude jmenovat náš syn. Moc to neřeším,jediné,co mě chviličku mrzelo je,že se to na mimino špatně zdrobňuje,ale já něco vymyslím 😉

• Známí by chtěli dát synovi jméno Zafod. K tomu echt český příjmení 🤔 🤔 🤔
    My máme Johanku a Valentýnu 😵

• Ve školce kam chodí náš Filípek se vyskytuje holčička se jménem Rozitta-zvláštní....

Pridaj príspevok

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém