Jak se jmenuje nebo bude jmenovat Vaše dítě?
acimedaca: Kamarádi ve škole ať si dětem říkají jak chtějí. Doma mu budeme říkat tak, jak se nám to bude líbit a i rodinu o to poprosíme, je už pak na nich, jak se k naší prosbě postaví
Na gymplu jsme měli spolužačku Johanu a říkali jsme jí Johano, Jožo. A strejda je Luboš a říká se mu Luboši, Lubšo, Lubiku.
tayllorka: Mě se Adina moc líbí, ale manželovi ne23. sep 2009- Sponzor fóra
elenore: no ehm,to mě nenapadlo,ale jo, nebo taky rozinka
Johanka bych oslovovala prostě Johanko. Luboš mi nepřijde blbý,asi bych nevolila,ale není špatný, normální.
Jako jsem alergická na oslovení mýho syna Fífo a říká to švagrová.Fildo mu říká jen někdo,ale taky z toho nejsem na větvi zrovna, já mu říkám jen Filipe nebo Filípku a vždycky to tak bylo. Není to tak dlouhý,aby se to muselo jakkoliv zkracovat a zmenšovat.Ve školce ho oslovujou normálně jak děti tak učitelky.
23. sep 2009Tak Johanka je u nás v okolí taky - tady je vlastně celkově moře dětí - a v kombinaci s tím příjmením, které má, děsný.
tay, nechci tu hájit své jméno, které je úplně obyč, ale na druhou stranu mi to jméno nikdy nevadilo, hodí se jak pro děcko, tak dospělého - určitě s tím jménem bude mít dítě menší trable než s Izákem nebo dospělý chlap se jménem Leon (s tím jsem se už taky setkala).Ale můj potomek musí mít jiné jméno, protože manžel je taky Petr a to bychom byli jak ve cvokhausu.
No jo, jsme ta generace přelomu 70. a 80. let a to se tak jmenoval každý.
23. sep 2009adina je fakt zajmavá
...je fakt,že jak si člověk zvykne,že mu říkají,tak mu to přijde normální...když na něj pořád budou volat zdrobněle,i v dospělost ,ipřijde mu to normální,když oficiáním tvarem od mimi,taky mu to divné nepřijde....
tayllorka:já měla ve školce hugo.jak tohle zdrobnit?nijak,hugísek je hodně ujetéI hedviku,ndherná holčička,ale říkat ji heduš...mě napadl ještě dodánek a bylo hotovo
Lenku mám sestřenici a Petra je sestra.joj,to byla éra,ještě jana a lucie,tehdy vedlly..
a co říkáte na Lea??24. sep 2009- Sponzor fóra
Nenašli ste čo ste hľadali?
Moja svadba odporúča:
- Rozchod po 3 rokoch. Ako sa s ním vyrovnať?Diskusia
- Priateľ trvá na svadbe, ale ja sa vydávať nechcemDiskusia
- Svadba mimo trvalého bydliskaDiskusia
aci, ale zdrobnělina jako taková se stejně používá (vynechám- li tedy nejbližší rodinu, kde dvoumetrový metrákový chlap bude pro babičku pořád Milánek) pro dost specifické a krátké životní období, že to třeba pro mě není tak podstatná záležitost a daleko víc mi záleží na základním tvaru, byť je nám to taky vyčítáno, že naše jménonemá zdrobnělinu, když tu jedinou možnou (podle nich) jim zakážeme

Jinak musím říct, že mě osobně právě jméno Luboš patří mezi ta, která se dají krásně používat v základním tvaru při všech příležitostech, není to ani příliš oficiální, ani infantilní