Jak se jmenuje nebo bude jmenovat Vaše dítě?

9. jún 201511692
  • Takhle to mám s hodně jménama, že se mi líbí ten základní tvar a ty zdrobněliny a jiné tvary jsou hrozné! Ale to jméno prostě nedám, protože nemůžu ostatním zakázat, aby tak to dítě neoslovovali. Třeba Richard je super, ale při oslovení Ríša, Ričí, Ríšánek mám husí kůži 😠

• ze Emo 😃 😃

Amalie mi pride pekne aj pre dospelu zenu

ohladom tych skratiek je to tak ze clovek sa tomu nevyhne, hlavne pri 3 slabicnych menach

mne sa zalubilo Noah, nema to sice zdrobneninovu formu, ale aj by sa to hodilu k nasmu priezvisku, ale mm nebude suhlasit...pre chlapca sme dohodnuti na simonovi(po m otcovi, u nich sa dedi meno vzdy po edovi)...naddievcatkom sme neni dohodnuti, ale este to ani nesuri

• Bráchova přítelkyně čeká kluka, prvně to měl být Denis, teď to prý bude Eliáš. Denis se mi nelíbí, Eliáš je zajímavé.

• Sponzor fóra
  • Eliáš je krásne 😵 strýko sa tak volal..

• My máme doma Kubíčka. Neodsuzuju cizí jména, ale občas se to k příjmení tak nehodí, že je to jako pěst na oko. Nám se spíš líbí klasická jména...

• Já neodsuzuju žádná jména, ale souhlasím s pellullinkou, že je potřeba přemýšlet, aby jméno ladilo k příjmení, hlavně tedy u kluků, holky se většinou vdají, tak tam je to tak nějak méně důležité.
    Typicky české příjmení a k tomu cizí křestní jméno působí směšně. Naopak, když má někdo cizí příjmení, tak proč nedat i cizí křestní jméno 😉
    Ale ono je taky cizí a cizí a české a české. To, co mnoho lidí považuje za české jméno je ve skutečnosti třeba cizí 😉

• mně se amálie jako takové taky líbí, i pro dospělou, ale problém je v tom, že je to právě moc dlouhé, takže nakonec dojde na to zkracování, a tam bu´d je ta zdrobnělina, a to se mi nelíbí obecně, když se tak říká dospělým, kolikrát se to nelíbí ani dotyčným, ale okolí tak prostě oslovuje - např. známá je Vendula a okolí z toho rovnou dělá Vendulku, ač jí se to nelíbí...No anebo se vymyslí nějaká Amča a tak..prostě je to hezké, ale dlouhé. A tak je to i u Alžběty aj. hezkých jmen. V reálu se budou oslovovat jinak. 😐

• Mně Amálie nepřijde moc dlouhé, dlouhé mi přijde třeba Anastázie, Kateřina, Dominika, Stanislava, Vladislava, Vladimíra, Alexandra, atd... 😉

• Ahoj holky, my uz mame dlouho vymyslena jmena, proste Honzik a Karolinka. Krasna ceska jmena.

• Kamarádka se jmenuje Emílie a je to opravdu dlouhé a hlavně na dvacetileté holce to prostě působí neptařičně, jak na starou ženskou... Všichni jí říkáme Ema, to už je lepší 😉

• Tak já měla vysněná 3 jména pro chlapečka a to, Matyáš, Tadeáš a Tobiáš. Do té doby, než poznala mého přítele, který se jmenuje Dobiáš. Takže rázem bylo po jménech, protože Tobiáš Dobiáš by asi fakt nešlo. 😃

• 😃 janei, no preizvisko vie zmenit plany, ja som mala kedysi vysneneho alexa pre chlapca ale s priezviskom by to neslo moc...ale uz sa mi ani az tak nelubi jak kedysi...co ja vidim, vacsinou sa tie vysnene mena z mladosti menia ked naozaj dojde k tomu...tadeasa ani neviem jak by som oslovovala, tady??

• a ja mam kamosku Emiliu, spoznali sme sa na gympli a v 14 to meno bolo pre nu fakt "stare" a este mi aj pripadalo take demode... zo zaciatku sme ju volali Emily alebo Eminka (ale to len obcas), potom sa z toho vyvinule Emilita, tak ju volame dodnes 🙂

• Kamarádovi se narodila holčička a dali jí jméno "Nina", je to asi určitě první co jsem kdy slyšela z okolí že někdo má. (Vlastně jí má Dagmar Havlová,že jo), takže druhá 😃

• Já mám dcerku Reinu. Měla by to být jedinná Reiňule v ČR. Pokud není, tak byla v každém případě první. 😵 Reakce na jméno jsou smíšené.... No v každém případě nám se líbí, dá se hezky vyskloňvat. Snad se malé bude zamlouvat také jak bude větší. Ale myslím,že v dnešní době je to celkem fuk se jmény. Ve školce jsou Aničky s Jessikama a nikdo se nad tím nepozastavuje. Snad jen pokud to není Jessica Nováková 😃

• Sponzor fóra
  • a my mame Kateřinu (Katka, Káťa, Kačka, Kačík, Kačenka, Kačena, Káča, Katy,)
    da se tomu rikat jak clovek chce 🙂

• duvera: nj, máš pravdu,taky to pozoruju ve školce jsou všelijaká jména, trochu mě zarazila Rozitta asi víc než nějaká Jessica nebo Sandra. Reina je zajímavý a určitě nevšední jméno a líbí se mi víc než třeba Dominika nebo Nikola. Tak já například donedávna nevěděla, že moje teta je Ranáta,pže jí znám jen jako Renku a vůbec mě to nikdy nenapadlo,přitom to je do oči bijící, že jo. 😛

• tayllorka, tak som to prekvapena, na SK je Nina momentalne velmi oblubene medzi malymi dievcatami... sama ich poznam par vo svojom okoli. Ja mam sesternicu Ninu, ma 25 a myslim, ze v tej generacii je to ojedinele meno 🙂

• tayllorka, když na malou volám Reini, tak už jsem párkrát zažila, že si mysleli, že se malá jmenuje Renáta a já vyslovuji Reni. 🙂 🙂 🙂

• Reina je zajímavé 😉 I ta Nina není špatná 😉 Stejně prostě pro holky je víc zajímavých jmen než pro kluky. Na žádné zajímavé jméno pro kluka už jsem dlouho nenarazila, přijde mi to, že se pořád jen opakuje pár jmen do kolečka u těch kluků...

• nunacek: máš pravdu na holky je asi větší výběr.

laleeta:hmm, já tady žádnou Ninu ještě nepotkala v životě, zvláštní v SK to je asi běžnější jméno. Možná teprve teď přijde do módy u nás. 🙂

• Oh, Bože, dcera našich známých je těhotná a klukovi chtějí dát jméno Ferdinand-----blééééééé, chudáček malej,snad si to rozmyslej 😒

• hmm urcite ho budu volat ferdo...

s tymi chlapcenskymi je to pravda...mne sa napriklad paci chlapcenske Ariel, len kvoli tomu prasku by som ho iste nedala na SR 😃 Potom Lior, Natan, Noah...paci sa mi aj Aaron, ale zase k tomu nemam nejaku skratku, a volat babatko len aaron mi dojde divne 😬

• Ferdinand? Mně osobně se to jméno nelíbí, ale každopádně jich nebude dalších 5 ve školce 😉

• Ja so uz od pubety chcela Marata, ale kedze ma moj drahy blbe slovenske priezvisko budem tak musiet pomenovat psa 😎 .no dievča bude jednoznačne Marína alebo Milina

• duvera: Reina je celkom zaujímavé meno (mimochodom to znamená "královná" po spanielsky)

Nasi priatelia dali dcérke meno Nahla (vraj to má egyptský povod), no neviem...vela ludí má problém si ho zapamätat! 😐

• Třena Náhlá smrt🙂 mě teď napadlo - to je výraz ze soutěže Nejslabší, máte padáka, ale aby si někdo pracně vzpomínal na jméno mého dítěte za pomoci jiného slova.... no tě pic🙂

• leish: Ariel si myslím díky malé mořské víle většina lidí vnímá jako dívčí jméno, což je možná ještě horší, než ,že se tak jmenuje prací prášek...

• mne sa najnovsie pacia mena Hugo a Aurel... len okolie to akosi nemoze prijat 😒

• sydnuska, okolie si zvykne, máme v rodine 3-ročného Huga a všetci si zvykli, je to úplne v pohode 🙂

Pridaj príspevok

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém