Jak se jmenuje nebo bude jmenovat Vaše dítě?
ze Emo
Amalie mi pride pekne aj pre dospelu zenu
ohladom tych skratiek je to tak ze clovek sa tomu nevyhne, hlavne pri 3 slabicnych menach
mne sa zalubilo Noah, nema to sice zdrobneninovu formu, ale aj by sa to hodilu k nasmu priezvisku, ale mm nebude suhlasit...pre chlapca sme dohodnuti na simonovi(po m otcovi, u nich sa dedi meno vzdy po edovi)...naddievcatkom sme neni dohodnuti, ale este to ani nesuri30. dec 2009- Sponzor fóra
Já neodsuzuju žádná jména, ale souhlasím s pellullinkou, že je potřeba přemýšlet, aby jméno ladilo k příjmení, hlavně tedy u kluků, holky se většinou vdají, tak tam je to tak nějak méně důležité.
Typicky české příjmení a k tomu cizí křestní jméno působí směšně. Naopak, když má někdo cizí příjmení, tak proč nedat i cizí křestní jméno
Ale ono je taky cizí a cizí a české a české. To, co mnoho lidí považuje za české jméno je ve skutečnosti třeba cizí30. dec 2009mně se amálie jako takové taky líbí, i pro dospělou, ale problém je v tom, že je to právě moc dlouhé, takže nakonec dojde na to zkracování, a tam bu´d je ta zdrobnělina, a to se mi nelíbí obecně, když se tak říká dospělým, kolikrát se to nelíbí ani dotyčným, ale okolí tak prostě oslovuje - např. známá je Vendula a okolí z toho rovnou dělá Vendulku, ač jí se to nelíbí...No anebo se vymyslí nějaká Amča a tak..prostě je to hezké, ale dlouhé. A tak je to i u Alžběty aj. hezkých jmen. V reálu se budou oslovovat jinak.
30. dec 2009janei, no preizvisko vie zmenit plany, ja som mala kedysi vysneneho alexa pre chlapca ale s priezviskom by to neslo moc...ale uz sa mi ani az tak nelubi jak kedysi...co ja vidim, vacsinou sa tie vysnene mena z mladosti menia ked naozaj dojde k tomu...tadeasa ani neviem jak by som oslovovala, tady??
31. dec 2009Já mám dcerku Reinu. Měla by to být jedinná Reiňule v ČR. Pokud není, tak byla v každém případě první.
Reakce na jméno jsou smíšené.... No v každém případě nám se líbí, dá se hezky vyskloňvat. Snad se malé bude zamlouvat také jak bude větší. Ale myslím,že v dnešní době je to celkem fuk se jmény. Ve školce jsou Aničky s Jessikama a nikdo se nad tím nepozastavuje. Snad jen pokud to není Jessica Nováková
2. jan 2010- Sponzor fóra
duvera: nj, máš pravdu,taky to pozoruju ve školce jsou všelijaká jména, trochu mě zarazila Rozitta asi víc než nějaká Jessica nebo Sandra. Reina je zajímavý a určitě nevšední jméno a líbí se mi víc než třeba Dominika nebo Nikola. Tak já například donedávna nevěděla, že moje teta je Ranáta,pže jí znám jen jako Renku a vůbec mě to nikdy nenapadlo,přitom to je do oči bijící, že jo.
2. jan 2010
Nenašli ste čo ste hľadali?
Moja svadba odporúča:
- Rozchod po 3 rokoch. Ako sa s ním vyrovnať?Diskusia
- Priateľ trvá na svadbe, ale ja sa vydávať nechcemDiskusia
- Svadba mimo trvalého bydliskaDiskusia
Takhle to mám s hodně jménama, že se mi líbí ten základní tvar a ty zdrobněliny a jiné tvary jsou hrozné! Ale to jméno prostě nedám, protože nemůžu ostatním zakázat, aby tak to dítě neoslovovali. Třeba Richard je super, ale při oslovení Ríša, Ričí, Ríšánek mám husí kůži